PhD candidate Laboratorium Medische Immunologie

PhD candidate Laboratorium Medische Immunologie

Geplaatst Deadline Locatie
22 okt 15 nov Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 nov 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij als PhD candidate onderzoek doen naar een beter inzicht en behandeling van ontstekingsziekten van de darm (ulceratieve colitis en de ziekte van Crohn)? Binnen het Laboratorium Medische Immunologie (LMI) van het Radboudumc zoeken we, in samenwerking met de afdeling Maag Darm Leverziekten (MDL), een PhD candidate.

Als PhD candidate ben je verantwoordelijk voor de logistiek van de samples die afgenomen worden bij patiënten. Dit doe je in nauw overleg met de kliniek. Je verzamelt, organiseert en analyseert de data van het laboratorium. Ook zet je single-cell-isolatietechnieken op. Daarnaast voer je ook de volgende werkzaamheden uit in het laboratorium:
  • Isolatie van immuuncellen uit weefsel en bloed met FACS.
  • High dimensional flow cytometry.
  • Multi color immuunhistochemie.
  • Luminex bepalingen.
In deze functie werk je zelfstandig volgens vastgestelde protocollen, (veiligheids-)voorschriften en handleidingen. Tijdens het onderzoek leg je de werkwijze, het verloop en de resultaten van de analyses conform de voorschriften vast. Dit doe je nauwkeurig, ordelijk en systematisch.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde PhD candidate met affiniteit en ervaring met immunologisch onderzoek, bovengenoemde technieken en data-analyse.

Je hebt een analytische mindset en aantoonbare ervaring met eerder genoemde technieken. Deskundigheid en klantgerichtheid zijn voor jou typerende kenmerken. Ook heb je gevoel voor ordelijkheid en hygiëne. Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Engelse taal.

Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

Het Laboratorium Medische Immunologie is een onderdeel van de afdeling Laboratoriumgeneeskunde. Ons laboratorium verricht patiëntendiagnostiek, onderwijs en onderzoek op het vakgebied van de medische immunologie en specifiek op het terrein van de ontstekings- en infectieziekten, transplantatie- en humorale en cellulaire immunologie. We verlenen diagnostische diensten aan afdelingen binnen en buiten het Radboudumc voor niertransplantaties, stamceltransplantaties en (auto) immuun gerelateerde onstekingsziekten. Daarnaast verrichten we onderzoek naar de regulatie van het afweersysteem in de hierboven genoemde ziektedomeinen. Het laboratorium werkt conform EFI en ISO15189 richtlijnen.

De afdeling Maag Darm Leverziekten is gespecialiseerd in alle ziekten, behandelingen en onderzoeken aan het spijsverteringsstelsel.

Onderzoek

Binnen LMI wordt onderzoek gedaan binnen het thema ontstekingsziekten (Inflammatory diseases) met specifiek belangstelling voor auto-immuun-gerelateerde ontstekingsziekten van de huid, gewrichten en de darm. In het huidige Europese IMI project gaan we met een groot multidisciplinair team op zoek naar biomarker-profielen die zijn gericht op een beter inzicht en efficiënte behandeling van de ontstekingsziekten ulceratieve colitis en atopische dermatitis.

Het Radboudumc
Het Radboudumc in Nijmegen wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2495—€3196 per maand
  • Universitair
  • 127423-P663628-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you