Projectcontroller - NIOO-KNAW - Wageningen

Projectcontroller - NIOO-KNAW - Wageningen

Geplaatst Deadline Locatie
23 okt 8 nov Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 nov 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het NIOO zoekt binnen het Bureau Bedrijfsvoering voor de afdeling Financiën een projectcontroller.

De functie:
Zie jij het als een uitdaging om te zorgen voor een volledige en accurate projectadministratie? Wil jij in een zelfstandige financieel administratieve functie in een klein team betrokken zijn bij onderzoek op het gebied van de ecologie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als professional zorg jij ervoor dat de financiële administratie van de (veelal extern) gefinancierde projecten op orde is. De werkzaamheden in deze functie zijn allround van aard. Het voeren van de projectadministratie, urenregistratie, budgetbewaking van projecten, en het opstellen van financiële projectrapportages behoren tot je werkzaamheden. 

Je denkt mee met de projectleiders en afdelingshoofden en ondersteunt hen bij de administratie van projecten. Je bent betrokken vanaf de aanvraag, voorcalculatie en de administratie tot en met de nacalculatie en evaluatie van projecten. Je bewaakt de planning en signaleert tijdig bij financiële en/of proces-risico’s. Dit doe je onder meer op basis van periodieke rapportages die je maakt. Deze rapportages vormen belangrijke stuurinformatie. Je hebt een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in deze functie. Door jouw accurate administratie worden accountantsverklaringen op projecten afgegeven. Je neemt graag initiatief, bent analytisch en je hebt goede communicatieve vaardigheden. De projectadministratie wordt gevoerd met het financieel informatiesysteem Oracle EBS.  

Je bent werkzaam in een klein enthousiast team in een dynamische en innovatieve omgeving. In onze organisatie werken we aan nationale en internationale subsidieprojecten. Je werkt binnen het NIOO-KNAW samen met collega’s uit verschillende landen. Daarom is het van belang dat je Engels spreekt. Er is een informele en open werksfeer.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Verder vragen wij

  • Een afgeronde hbo-opleiding in financieel/economische richting
  • Aantoonbaar relevante ervaring binnen een (project-) administratie
  • Ervaring in het geven van financieel advies voor projecten
  • Je bent klantgericht en bent kritisch naar jezelf en naar je omgeving
  • Kennis van (internationale) subsidiestromen (bijvoorbeeld FP7, Horizon 2020 en NWO/STW) is een pré

Arbeidsvoorwaarden

Contract:
Het contract is voor bepaalde tijd, van een periode van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging/vast contract bij goed functioneren. Standplaats is Wageningen.

Salaris:
Is afhankelijk van opleiding en werkervaring. Van toepassing is de CAO-Nederlandse Universiteiten. Binnen de CAO is een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden gedefinieerd. Een pensioenregeling en de mogelijkheid tot uitruil van arbeidsvoorwaarden maken hiervan onderdeel uit.

Werkgever

Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO)

Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het NIOO doet ecologisch onderzoek in de zee, op het land en in het zoete water. Daarbij onderzoekt het hoe levende wezens met elkaar en met hun omgeving omgaan. Voor het stimuleren van biodiversiteit en duurzaamheid in natuur en maatschappij maakt het NIOO gebruik van een wereldwijd netwerk van wetenschappers, beleidsmakers, natuurbeheerders en andere stakeholders.

Specificaties

  • Financiën
  • Natuurwetenschappen
  • 30.4—38 uur per week
  • HBO
  • AT2020-124 - BB-FA-20-017

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg 10, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you