Opleidingsmanager Ergotherapie

Opleidingsmanager Ergotherapie

Geplaatst Deadline Locatie
19 nov vandaag Heerlen

Functieomschrijving

De opleidingsmanager Ergotherapie geeft in nauwe samenwerking met de curriculumcommissie, de examencommissie, de Academieraad, teamleden, lectoren, studenten en het werkveld vorm aan de opleiding en de profilering daarvan vanuit een gezamenlijke visie. Dit wordt gedaan om resultaten te boeken op de volgende deelgebieden:

 • Studiesucces van studenten;
 • Doorontwikkeling naar een integraal resultaatverantwoordelijk docent- en onderzoeksteam;
 • Integratie van onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk binnen de academie in samenwerking met de lector, andere academies en het (interprofessionele) werkveld;
 • Duurzame bedrijfsmatige en financieel gezonde opleiding;
 • Ontwikkeling, uitvoering en bewaking van de kwaliteit van de opleiding in een goed functionerende kwaliteitscultuur. De vorming van een studeerbaar, doceerbaar, organiseerbaar en betaalbaar curriculum;
 • Verder vormgeven van Living Labs in relatie tot het onderwijs samen met de lector;
 • Sterke profilering van de opleiding landelijk en in de (Eu)regio en versterking van de relaties met (onderwijs)partners en het werkveld uit deze regio.

Specificaties

Zuyd Hogeschool (HZ)

Functie-eisen

 • Inspirerend, motiverend, stimulerend, team- en mensgericht leiding geeft én ruime, aantoonbare ervaring hebt in een vergelijkbare leidinggevende functie;
 • Een leidende rol speelt bij relevante discussies over de ontwikkeling van ergotherapiepraktijk en -opleiding;
 • Zowel de opleiding als ook het vakgebied Ergotherapie intern en extern stevig positioneert (bij voorkeur zelfs internationaal);
 • Een masteropleiding hebt afgerond;
 • Een teamspeler bent met gevoel voor humor binnen het team Ergotherapie en het managementteam;
 • Vanuit een sterke strategische bril kijkt, empathisch bent en het beste uit mensen weet te halen;
 • Zorg draagt voor uitvoering van het onderwijs en HRM-beleid gericht op o.a. een doorontwikkeling van het onderwijs, de zelforganisatie van het team, het ondersteunen van teamleden om expert te worden in ergotherapeutische onderwerpen en resultaatgericht sturen;
 • In staat bent om zowel met individuele belangen als ook met algemene team- en organisatiebelangen om te gaan, ook als deze met elkaar conflicteren;
 • Een goed beeld hebt van de ontwikkelingen in het Hoger Onderwijs en in staat bent om, samen met docenten, studenten en stakeholders, innovaties te initiëren, uit te voeren en in- en extern draagvlak te creëren;
 • Proactief inhoudelijk bijdraagt aan de versterking van de profilering van de opleiding en het uitvoeren van onderzoek in samenwerking met de lector, andere academies en mogelijke andere onderwijspartners;
 • Netwerken met externe relaties initieert en uitbouwt.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: één jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.

Een uitdagende functie waarin je jezelf kunt blijven ontwikkelen in een collegiale en dynamische werkomgeving. Het betreft een functie voor 0,6 fte met een tijdelijk dienstverband bij stichting Zuyd Hogeschool of via Randstad Payroll voor de duur van één jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Een uitbreiding naar 0,8 fte is mogelijk door uitvoering van taken op het gebied van onderwijs of onderzoek binnen de academie. De salariëring zal plaatsvinden, afhankelijk van opleiding en ervaring doch maximaal in schaal 13 CAO-HBO € 6.202,13 bruto per maand bij een fulltime aanstelling.

Werkgever

Zuyd Hogeschool

Zuyd Hogeschool is een ambitieuze hogeschool in het hart van Europa met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, onderzoek voor bedrijven en instellingen, en trainingen en opleidingen voor professionals. Sinds jaar en dag staan diverse opleidingen van ons in de top van de keuzegidsen. Dit komt onder andere door de persoonlijke aandacht voor onze studenten en onze relatieve kleinschaligheid. Bovendien werken wij over de grenzen van vakgebieden heen intensief samen met bedrijven, (kennis)instellingen en overheden. Dit, omdat wij ervan overtuigd zijn dat het in de 21e eeuw niet alleen om kennis gaat, maar ook om het vermogen die kennis in praktijk toe te passen.

Met 14.000 studenten, 50 bachelor-, master- en Associate Degree-opleidingen, 12 vestigingen in 3 steden, 28 lectoraten, gemiddeld 7.000 stages en 2.500 afstudeerprojecten per jaar, én met een voorgeschiedenis die ruim 100 jaar terug gaat, is Zuyd sterk verankerd in Limburg en de Euregio Maas-Rijn. Hiermee leveren we een belangrijke bijdrage aan de economische en maatschappelijke ontwikkelagenda van deze regio.

Afdeling

Academie voor Ergotherapie

De Academie voor Ergotherapie maakt onderdeel uit van het domein Gezondheid en Welzijn. De bacheloropleiding Ergotherapie is al vele jaren een topopleiding in Nederland én Duitsland door haar sterk en zeer betrokken docenten- en onderzoekersteam. Interprofessioneel samenwerken en opleiden, ondernemendheid en technologie zijn speerpunten van de opleiding.
Voor Interprofessioneel samenwerken en opleiden heeft de opleiding in 2018 een bijzonder kenmerk ontvangen van de NVAO.

Bij de opleiding Ergotherapie werken ca. 45 medewerkers en zijn ca. 420 studenten ingeschreven. Het team wordt aangestuurd door 2 opleidingsmanagers. Als lid van het managementteam ben je als opleidingsmanager nauw betrokken bij de strategische en beleidsmatige keuzes van Zuyd en vertaal je deze naar de opleiding. Je werkt nauw samen met je collega opleidingsmanager maar ook met de lector(en), met collega opleidingsmanagers en de directeuren van het domein Gezondheid en Welzijn. Je legt verantwoording af aan de directeur Paramedisch en Verloskunde.

Additionele informatie

Interesse?
Dan kun je nadere informatie inwinnen bij Hedwig Darley, directeur, per mail: hedwig.darley@zuyd.nl of bij Manon de Bruin, opleidingsmanager Ergotherapie, per mail; manon.debruin@zuyd.nl.

Solliciteren:
Jouw belangstelling voor deze functie kun je vóór 4 december a.s. kenbaar maken middels het invullen van je persoonlijke gegevens en het uploaden van motivatiebrief en CV op deze website.

Een ontwikkelassessment maakt onderdeel uit van de procedure.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op dinsdag 8 december a.s. (eind van de middag en avond).

Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze worden verstuurd, zullen niet worden verwerkt.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Management; Marketing en communicatie; Patiëntenzorg: overig
 • Gezondheid; Economie; Gedrag en maatschappij
 • max. 24 uur per week
 • max. €6202 per maand
 • Universitair
 • AT 4702737

Werkgever

Zuyd Hogeschool (HZ)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuw Eyckholt 300, 6419 DJ, Heerlen

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Zuyd Hogeschool (HZ)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 3 dec. 2020 23:59 (Europe/Amsterdam).