Arts-onderzoeker/promovendus voor onderzoek naar erfelijke cystenieren

Arts-onderzoeker/promovendus voor onderzoek naar erfelijke cystenieren

Geplaatst Deadline Locatie
5 nov 3 jan Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 jan 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Binnen het expertise centrum cystenieren wordt onderzoek gedaan naar diverse aspecten van autosomaal dominante polycysteuze nierziekte (ook wel erfelijke cystenieren). Deze aangeboren aandoening komt bij ongeveer 5 op de 10.000 Nederlanders voor en ongeveer 10% van alle patiënten die dialyseren of een transplantatie krijgen hebben cystenieren als onderliggend lijden. Je wordt onderdeel van het cystenierteam. Onderdeel van het promotietraject is onder andere het zien van patiënten in observationele en medicijnstudies. Daarom zijn we specifiek op zoek naar een afgestudeerd arts. Een deel van het onderzoek ligt vast (deels onderdeel van een subsidie aanvraag). Dit betreft een klinisch onderzoek om de verdraagzaamheid van het enige geregistreerde medicijn voor cystenieren (tolvaptan) te verbeteren. Specifieke onderzoeksvragen kunnen verder voor een deel zelf ingevuld kunnen worden. Er is een rijke dataverzameling aanwezig (landelijk cohort) en ook zelf data verzamelen behoort tot de mogelijkheden. Te denken valt bijvoorbeeld aan het onderzoeken van pijn bij cystenierpatienten. Je (promotie)onderzoek vindt plaats onder supervisie van hoogleraar Ron Gansevoort en dr. Esther Meijer.

Functiebeschrijving
Als arts-onderzoeker/promovendus ben je mede verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van het onderzoek. De taken bestaan o.a. uit:
- screening en begeleiding van patiënten die meedoen aan observationele- en medicijnstudies;
- zorgdragen voor de dataverzameling, de analyses, de interpretatie ervan en de verslaglegging;
- publiceren van de onderzoekbevindingen in de vorm van wetenschappelijke artikelen die resulteren in een proefschrift;
- participeren in wetenschappelijke bijeenkomsten.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

Wij zoeken een arts-onderzoeker/promovendus die over de volgende kwaliteiten beschikt:
- Je hebt een afgeronde studie geneeskunde en interesse in wetenschappelijk onderzoek.
- Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en Engels.
- Je kunt goed samenwerken in een multidisciplinair teamverband.
- Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel.
- Je hebt een proactieve en pragmatische werkhouding.
- Je geeft presentaties op congressen en bijeenkomsten.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

Inbedding in een enthousiaste onderzoeksgroep met betrokken begeleiders in een inspirerende academische omgeving. Het betreft in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (36 uur per week), met de intentie deze daarna te verlengen voor de duur van het promotietraject, met een maximum van 3 jaar. Startdatum: zo snel mogelijk.

Het salaris bedraagt maximaal € 4.615,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Afdeling

Interne Geneeskunde/Nefrologie

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) ligt in de binnenstad van Groningen en heeft circa 13.000 medewerkers, werkend in kleine teams. Het UMCG heeft een belangrijke taak en positie als kennisorganisatie. Er is sprake van een nauwe samenhang en wisselwerking tussen de kerntaken (medisch) onderwijs, onderzoek, patiëntenzorg en opleidingen. Theorie en praktijk staan op alle niveaus in het UMCG in een directe relatie met elkaar. 'Bouwen aan de toekomst van gezondheid' is de missie die aan alle activiteiten in het UMCG ten grondslag ligt. Het UMCG voert een gedegen personeelsbeleid met goede arbeidsvoorwaarden, veel interne opleidingsmogelijkheden en diverse hooggewaardeerde personeelsvoorzieningen. Minstens zo belangrijk als een prettige werkomgeving is een goede woonomgeving. Groningen is een bruisende universiteitsstad terwijl de directe omgeving rust en ruimte biedt.

Het UMCG werkt binnen de nefrologie samen met alle andere opleidingsziekenhuizen in Noordoost-Nederland. De nefrologie werkt samen met diverse specialismen. Het UMCG beschikt over alle erkende RGS-opleidingen. De afdeling Nefrologie is expertise centrum op gebied van cystenieren. Het 'UMCG Expertise Centrum Polycysteuze Nierziekten' is geregistreerd door de Nederlandse overheid en de EU. Er is een succesvolle lijn van onderzoek, die al vele promoties en toppublicaties heeft opgeleverd. Je komt te werken in een multidisciplinair team, met o.a. meerdere studenten, research verpleegkundigen, promovendi en post-docs. Daarnaast ben je onderdeel van de bredere groep van promotiestudenten nefrologie, bestaande uit ongeveer 25 promovendi.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €2911 per maand
  • Universitair
  • 200614

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you