Universitair Docent (Tenure Track) Ontwikkelingstoxicologie

Universitair Docent (Tenure Track) Ontwikkelingstoxicologie

Geplaatst Deadline Locatie
12 nov 13 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 dec 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij geïntrigeerd door toxicologische werkingsmechanismen en wil jij uitzoeken hoe blootstelling aan chemische stoffen op jonge leeftijd kan leiden tot ziekte later in het leven? Wil jij studenten leren over embryologie en de invloed van omgevingsfactoren op gezondheid en leven? Ben je gepassioneerd over een carrière aan de universiteit? Solliciteer dan bij de afdeling Environment & Health van de Vrije Universiteit!

Functieomschrijving

Deze tenure track positie bestaat voor 50% uit onderzoek en 50% uit onderwijs. Je doet onderzoek met celmodellen naar toxicologische werkingsmechanismen, waarbij je je richt op de effecten van chemische blootstelling tijdens de vroege levensfase. Je onderzoek sluit goed aan bij de onderzoeksonderwerpen van de sectie Environmental Health and Toxicology binnen de afdeling Environment & Health. Je begeleidt promovendi bij hun promotietraject. Een belangrijk deel van je werk bestaat uit het schrijven van onderzoeksvoorstellen en het verwerven van onderzoeksgelden, waarmee je je persoonlijke onderzoekslijn kan opbouwen.

Je coördineert cursussen en verzorgt hoogwaardig onderwijs, onder andere in de cursussen Milieu en Gezondheid en Humane Levenscyclus, binnen de bachelor Gezondheid en Leven (G&L). Je draagt bij aan onderwijsvernieuwing binnen bestaande cursussen en ontwikkelt nieuwe cursusmodules binnen G&L en/of andere bachelor- en masteropleidingen van de Bètafaculteit. Je begeleidt bachelor- en masterstudenten bij hun afstudeeronderzoek en scriptie.

Jouw taken
  • Schrijven van onderzoeksvoorstellen en verwerven van onderzoeksgelden
  • Uitvoeren van onderzoek en publiceren van resultaten
  • Begeleiden van promovendi
  • Coördineren en geven van onderwijs
  • Begeleiden van bachelor en masterstudenten bij hun stage en scriptie

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • Een afgeronde promotie op het gebied van biomedische wetenschappen, ontwikkelingsbiologie, toxicologie of een vergelijkbaar vakgebied, met een track-record van internationale, peer-reviewed publicaties
  • Ervaring met toxicologisch onderzoek met een bewezen affiniteit voor proefdier-vrije onderzoeksmethoden, celkweek en epigenetica
  • Ervaring met het schrijven van onderzoeksvoorstellen
  • Een basiskwalificatie onderwijs (BKO) of de bereidheid deze te behalen
  • Enthousiast onderwijs kunnen geven in het Nederlands en Engels
  • Een persoonlijke visie op onderwijs en beoogde onderzoekslijn
  • Uitstekende sociale vaardigheden en goed kunnen samenwerken

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 6 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €3.746 (schaal 11) en maximaal €5.127 (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Universitair docent 2 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

Wij bieden een tenure track positie voor een periode van 6 jaar. Gedurende deze periode worden je ontwikkeling en presteren geëvalueerd aan de hand van vastgestelde criteria op het gebied van onderwijs- en onderzoekskwaliteit, publicaties en verwerven van onderzoeksgelden. Bij een positieve eindevaluatie wordt een vaste aanstelling als Universitair docent 1 (schaal 12) geboden.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
  • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden
  • goede en voordelige sportfaciliteiten
  • collectiviteitskortingen op ziekte- en autoverzekering

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken en meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Bètawetenschappen
De Faculteit der Bètawetenschappen inspireert wetenschappers en studenten om duurzame oplossingen te vinden voor complexe maatschappelijke vraagstukken. Van bosbranden tot big data, van obesitas tot geneesmiddelen en van molecuul tot de maan: ons onderwijs en onderzoek beslaan de volle breedte van de bètawetenschappen. Nationaal en internationaal delen wij kennis en ervaring met vooraanstaande wetenschappelijke instituten en het bedrijfsleven.

Werken bij Bètawetenschappen is samenwerken met studenten, promovendi en wetenschappers met focus op hun vak én een brede blik op de wereld. De faculteit telt ongeveer 5.750 studenten en er werken ruim 1.250 medewerkers.
Afdeling Environment & Health
Onze afdeling richt zich op het begrijpen van de gezondheidsrisico’s van chemische stoffen voor mens en milieu. We gebruiken deze kennis voor innovatief onderzoek en onderwijs, maar ook om de maatschappij -in de breedste zin van het woord- te informeren over mogelijke gezondheidsrisico’s. Onze afdeling bestaat uit chemici, toxicologen en epidemiologen en onze kracht ligt in de unieke samenwerking tussen deze expertises. De sectie Environmental Health and Toxicology is sterk gericht op de relatie tussen effecten van leefomgeving in de vroege levensfase en gezondheid en ziekte later in het leven, vanuit toxicologisch (mechanistisch) en epidemiologisch oogpunt. Om toxiciteit van bekende en onbekende chemische blootstellingen te karakteriseren, ontwikkelen we in vitro test methodes, bijvoorbeeld gericht op de aanmaak en werking van schildklier- en geslachtshormonen, ontwikkelingsneurotoxiciteit en (vrouwelijke) voortplanting.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Natuurwetenschappen
  • 32—40 uur per week
  • €3746—€5127 per maand
  • Gepromoveerd
  • 6826

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you