Beleidsmedewerker Onderwijs Faculteit Rechtsgeleerdheid (0,8-1.0 fte)

Beleidsmedewerker Onderwijs Faculteit Rechtsgeleerdheid (0,8-1.0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
1 dec 13 dec Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 dec 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Let op: dit is een interne vacature. Je kunt alleen op deze vacature solliciteren als je momenteel al in dienst bent bij deze werkgever.
Per 01-01-2021 komt een functie vacant van Beleidsmedewerker Onderwijs bij de stafafdeling Onderwijs van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Functieomschrijving

Als beleidsmedewerker onderwijs richt je je op curriculumontwikkeling en - innovatie, ondersteuning, advies en/of coördinatie over accreditatieprocessen en kwaliteitszorg, het uitvoeren van inhoudgestuurde secretaristaken en speel je een rol in de verdere internationalisering van het onderwijs binnen de faculteit. Daarnaast word je betrokken bij het vertalen van de facultaire strategie naar onderwijsbeleid en het ondersteunen van docenten daarbij. Meer in het bijzonder adviseer en ondersteun je de vice-decaan onderwijs en de opleidingsdirecteuren.  

Je komt terecht in een team met drie beleidsmedewerkers onderwijs die onder meer onderstaande taken in hun takenpakket hebben:

  • adviseren ten aanzien van en reflecteren op het onderwijsbeleid van de faculteit (beleidsontwikkeling onderwijs algemeen, adviseren bij nieuwe opleidingen, etc.) en het implementeren van (nieuw) beleid;
  • coördineren van en adviseren over accreditaties en kwaliteitszorgcycli;
  • fungeren als landelijk contactpunt v.w.b. (internationaal) onderwijsbeleid en fungeren als aanspreekpunt van de faculteit ten behoeve van UM centraal;
  • ondersteunen en adviseren bij de jaarlijkse programmavoorbereiding;
  • aanpassen/actualiseren (jaarlijks) van het Onderwijs- en Examen Reglement (OER);
  • adviseren van de Opleidingscommissies;
  • bijhouden van nieuwe regelgeving vanuit het Ministerie en centraal UM beleid; deelnemen aan facultaire en UM werkgroepen op terrein onderwijs en internationalisering.
  • organiseren van cursussen i.o.m. programmacoördinator;
  • adviseren en ondersteunen op het gebied van double degree programma’s (beleidsmatig adviseren, mede opstellen van contracten en monitoren van studenten in deze programma’s);
  • beoordelen van learning agreements voor studie buitenland;
  • adviseren ten aanzien van verdere internationalisering van onderwijs;
  • coördineren van uitwisselingsprogramma's en fungeren als contactpunt voor netwerken;

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

  • Je beschikt over een voltooide relevante academische opleiding en hebt relevante werkervaring in een adviserende functie, bij voorkeur in een internationale onderwijs omgeving.
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep en met het vakgebied.
  • Je beschikt over zeer goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands én het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je bent resultaatgericht, analytisch sterk en je weet je ideeën met overtuiging te brengen.

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Support > UM-medewerkers.

Het betreft in beginsel een tijdelijke aanstelling voor twee maal één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. De inschaling geschiedt afhankelijk van relevante kennis en ervaring in schaal 10 of schaal 11 (minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.978,- bruto per maand). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8% vakantie-uitkering en een 8.3% eindejaarsuitkering van toepassing.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 18.000 studenten en 4.400 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
 

Afdeling

De Faculteit Rechtsgeleerdheid

De Faculteit Rechtsgeleerdheid is met ruim 3000 studenten één van de grotere faculteiten van de UM. De faculteit is een pionier in kleinschalig en innovatief onderwijs en is met bijna 50% buitenlandse studenten de meest internationale rechtenfaculteit in Europa. De faculteit verzorgt uitstekend onderwijs in drie bachelor- en tien masterprogramma’s en heeft een sterk onderscheidend onderzoeksprofiel. Bij de faculteit werken ongeveer 315 medewerkers (250 fte). In 2018 heeft de faculteit een nieuw strategisch programma aangenomen dat in de komende jaren zal worden geïmplementeerd. Een excellente bedrijfsvoering en financieel beheer zijn voorwaarde voor het realiseren van de hoge ambities van de faculteit op het terrein van onderwijs en onderzoek.

http://www.maastrichtuniversity.nl/law/

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • Recht
  • €2709—€4978 per maand
  • Universitair
  • AT2020.321

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Bouillonstraat 3, 6211, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you