Postdoc 'Monitoring van het Lokaal Preventieakkoord Nijmegen'

Postdoc 'Monitoring van het Lokaal Preventieakkoord Nijmegen'

Geplaatst Deadline Locatie
1 dec 14 dec Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 dec 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een postdoc voor het project 'Monitoring van het Lokaal Preventieakkoord Nijmegen'.

In dit project werk je in het brede netwerk van 'Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen' aan de monitoring en onderzoeksprojecten gerelateerd aan het eerste lokale preventieakkoord (LPA) van Nederland. Nijmegen is één van de vijf pilotregio's die in samenwerking met het RIVM onderzoek doet naar het tot stand komen en de uitwerking van een LPA.

Het project is gefinancierd door de stuurgroepleden van 'Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen' en het RIVM. Je werkt als onderzoeker vanuit de Academische Werkplaats Publieke Gezondheid AMPHI van de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde (Radboudumc) voor 'Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen'.

Projectinformatie
Met behulp van de monitor en de onderzoeksprojecten willen we zicht krijgen op de volgende aspecten:
  • De participatie van de partners van het LPA op verschillende niveaus (intern en extern beleid, logistiek, tactiek).
  • De handelingsperspectieven voor 'Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen' en de LPA partners (wat hebben de beweging en de doelgroepen nodig?).
  • De impact van het LPA op de leefstijl van medewerkers en inwoners van Nijmegen en omgeving.
  • Ontwikkeling van de beweging en het netwerk.
  • De impact van initiatieven van onze samenwerkingspartners.
Binnen de monitor en onderzoeksprojecten voeren we zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek uit. Bij de LPA partners nemen we bijvoorbeeld interviews af waarbij doelen opgesteld worden die in samenspraak meetbaar gemaakt worden. In de follow-up metingen kijken we hier op terug en vooruit. Ook lichten we initiatieven uit gerelateerd aan de verschillende thema's waarvoor de beweging zich inzet, zoals de rookvrije generatie, vitale medewerkers, aanvaardbaar alcohol gebruik (bijv. 'Ik Pas Battle'), mentale fitheid en gezond gewicht ('Zet VetLekker op de Kaart', Beweeg Challenge).

Taken en verantwoordelijkheden
  • Onderhouden van contacten en voorbereiden van overleggen met de partners.
  • Uitvoeren van organisatorische activiteiten voor de monitor van het LPA en onderzoeksprojecten.
  • Uitvoeren van de dataverzameling en kwantitatieve en kwalitatieve analyses.
  • Verwerken van resultaten en maken van factsheets, infographics, (onderzoeks/beleids-) rapportages voor de praktijk en wetenschap.
  • Schrijven van wetenschappelijke artikelen.
  • Delen en presenteren van de onderzoeksresultaten.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Heb je interesse in het verrichten van onderzoek en heb je affiniteit met Nijmegen als gezonde stad met gezonde inwoners? Herken je jezelf in onderstaand profiel? Dan zijn wij op zoek naar jou!

We zijn op zoek naar een leergierige collega die in de afrondende fase zit van zijn/haar PhD project of net gepromoveerd is in een relevant thema rondom gezondheidsbevordering, publieke gezondheid, monitoring, epidemiologie of sociale wetenschappen. Daarnaast:
  • Heb je ervaring met kwalitatieve en kwantitatieve methoden en technieken voor de uitvoering en analyse van interviews, vragenlijst- en experimenteel onderzoek
  • Ben je in staat om onderzoek, praktijk en beleid bij elkaar te brengen en onderzoeksresultaten te vertalen naar de dagelijkse praktijk
  • Beschik je over goede contactuele eigenschappen en een sterk analytisch vermogen.
  • Ben je een kei in samenwerken.
  • Heb je plezier in het organiseren van de onderzoeksprojecten en het delen/presenteren van de onderzoeksresultaten.
  • Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

De startdatum is in overleg in januari of februari 2021.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde vormt de verbindende partner in regionale en nationale transmurale zorg. Wij streven naar goede, toegankelijke en samenhangende zorg en preventie, zoveel mogelijk in de eigen omgeving: empowerment waar mogelijk, zorg waar nodig. Daarin streven we continu naar initiatief en innovatie.

Wereldwijd is de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc één van de meest toonaangevende afdelingen op haar vakgebied.

Wij verrichten, in nauwe samenwerking met ons werkveld, wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek en geven onderwijs in de academische opleidingen Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen (BMG). Daarnaast leiden wij huisartsen, bedrijfs-en verzekeringsartsen, specialisten ouderengeneeskunde en verslavingsartsen op.

Dit zeer brede spectrum van onderzoek, onderwijs en opleiding biedt medewerkers een uitgelezen mogelijkheid om actief betrokken te zijn bij diverse netwerken en samenwerkingsverbanden. Dit continu streven naar verbinding, ook binnen de afdeling zelf, levert naast waardevolle kennis breed opgeleide en bevlogen professionals op. De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde richt zich vanuit haar kerntaken onderzoek, onderwijs en opleiding specifiek op persoonsgerichte zorg en communicatie, transmurale en interprofessionele samenwerking, preventie, diversiteit, participatie en kwetsbare groepen.

Voor zowel medewerkers en leidinggevenden staan thema's als vitaliteit, werkplezier, talentontwikkeling, ontmoeting en zichtbaarheid centraal bij het werken bij de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde. Werken bij de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde betekent werken in een toonaangevende, ambitieuze en prettige omgeving. Samenwerken, talentontwikkeling, excelleren en de menselijke maat zijn bij ons uitgangspunten.

AMPHI Integraal Gezondheidsbeleid is een samenwerkingsverband tussen Eerstelijnsgeneeskunde, GGD Gelderland-Midden en GGD Gelderland-Zuid. AMPHI IGB wil met wetenschappelijke kennis bijdragen aan versterking van de publieke gezondheidszorg en integraal gezondheidsbeleid. Hierbij verbinden we onderzoek, beleid en praktijk actief met elkaar om maatschappelijk impact te realiseren.

Het Radboudumc
Het Radboudumc in Nijmegen wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

  • Postdoc
  • Natuurwetenschappen
  • 16—20 uur per week
  • €2911—€4615 per maand
  • Universitair
  • 129023-P674583-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you