PhD Artificial Intelligence Meander/Utwente

PhD Artificial Intelligence Meander/Utwente

Geplaatst Deadline Locatie
2 dec 4 jan Enschede

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 jan 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

In oktober 2020 is het Meander centrum voor artificiële intelligentie van start gegaan. Dit centrum komt voort uit de gezamenlijke ambities van de afdeling chirurgie van Meander, de faculteit EEMCS van de Universiteit Twente en industriële partner Johnson&Johnson digital surgery solutions om high tech chirurgie naar een grensverleggend nieuw niveau te tillen. Begin 2021 werken hier 3 PhD’s, twee postdoc’s,  de betrokken projectmanager en de hoogleraren robotica van de afdeling Heelkunde, in direct contact met hun partners in Enschede, München en Santa Clara Ca.

Iedere dag kiezen vele honderden patiënten Meander Medisch Centrum (Meander) voor onze uitstekende zorg. Die zorg leveren wij met ruim 3.200 gastvrije en professionele medewerkers. Een ieder levert vanuit zijn deskundigheid en competenties een bijdrage aan het realiseren van de ambities van Meander. We zijn een organisatie die continue in beweging is en die anticipeert op diverse uitdagingen, zoals bijvoorbeeld de recente Covid-19 uitbraak die de nodige flexibiliteit van ons heeft gevraagd.

Ons ziekenhuis is gebouwd vanuit de principes van healing environment: rust, daglicht, ruimte en contact met het groen. Een plek waar mensen zich op hun gemak kunnen voelen, dat is voor ons belangrijk. Iedere medewerker speelt een belangrijke rol in het creëren van deze plek. Je hebt oog voor de mens, voor zijn vragen en voor zijn welzijn.
Lees hier meer over Meander Medisch Centrum.

Wat ga je doen
Twintig jaar geleden werden robotsystemen geïntroduceerd op de operatiekamer om chirurgische precisie tijdens endoscopische chirurgie te vergroten. Deze high-tech elektromechanische systemen zijn inmiddels gemeengoed, en de operatiekamer maakt zich op voor de volgende technische revolutie, de introductie van de “meedenkende robot”. Hierbij gaat het om het introduceren van algoritmes voor de analyse van operatie video’s en andere gegevens uit de operatiekamer ter ondersteuning van efficiency en ter verbetering van de kwaliteit van chirurgisch handelen.

De faculteit EEMCS van de Universiteit Twente en het centrum voor artificiële intelligentie van het Meander Medisch Centrum hebben een positie beschikbaar voor een promovendus die zich zal richten op onderzoek naar slimme algoritmen voor automatische analyse van werkprocessen op de robot operatiekamer. De focus zal liggen in het gehele proces op de operatiekamer van de daadwerkelijke ‘’snijtijd’’ tot het wisselen van operatie en patiënt. Dit promotietraject loopt naast een gelijktijdig gestart project dat zich focust op intraoperatieve beelden. Samenwerking van deze twee verschillende, maar technisch overlappende projecten biedt vergaande mogelijkheden. Het betreft een aanstelling voor vier jaar, bij het Meander Medisch Centrum, waarbij zowel in Meander als op de UTwente gewerkt zal worden. 

Specificaties

Universiteit Twente (UT)

Functie-eisen

Wij zoeken kandidaten met bij voorkeur een achtergrond in computer vision/data science en kennis over het gebruik van machine learning en deep learning bij analyse van dynamische werkomgevingen. Een goede kennis van Nederlands en Engels en goede contactuele eigenschappen strekken tot aanbeveling.

Je bent een enthousiaste kandidaat die:

  • Een MSc-graad heeft of binnenkort zal verkrijgen in computer science, computer vision, data science, artificial intelligence, biomedical engineering, applied mathematics, of vergelijkbaar.
  • Affiniteit heeft met de gezondheidszorg, data en directe klinische toepassingen en samenwerking met industriële partners.
  • Zowel zelfstandig als in een team kan werken.
  • Bij voorkeur ervaring heeft met de analyse van videobeelden en tijdreeksanalyse.
  • Bij voorkeur ervaring heeft met programmeren in bijv. C++, Python, Matlab, TensorFlow, PyTorch.
  • Beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

De geschikte kandidaat krijgt een contract bij het Meander Medisch Centrum. Het Meander biedt het volgende aan:

  • Een contract voor bepaalde tijd voor de duur van het vierjarige promotieonderzoek naar artificiële intelligentie bij robot-ondersteunde chirurgie.
  • Een salaris van € 2.937,- bruto per maand (FWG 55, trede 1) bij een 36-urige werkweek.
  • Goede scholing- en ontwikkelmogelijkheden.
  • Een boeiende werkomgeving met veel zelfstandigheid en fijne collega’s.
  • Goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en auto (voldoende parkeergelegenheid).

Specificaties

  • PhD
  • Techniek; Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €2937 per maand
  • Universitair
  • 2020-153

Werkgever

Universiteit Twente (UT)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Drienerlolaan 5, 7522 NB, Enschede

Bekijk op Google Maps

Interesting for you