Zorgmanager IC

Zorgmanager IC

Geplaatst Deadline Locatie
2 dec 3 jan Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 jan 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij als ervaren tactisch manager een vervolg stap maken? Wil je in nauwe samenwerking met een professioneel en gemotiveerd team een bijdrage leveren aan onze missie 'to have significant impact on healthcare'? Zoek je ruimte voor ontwikkeling en innovatie en ligt je focus daarbij op samen verder bouwen? Dan nodigen we je van harte uit om te reageren op de uitdagende functie van zorgmanager binnen de Intensive Care, een van onze meest vooraanstaande afdelingen.

Als zorgmanager ben je verantwoordelijk voor een optimale bedrijfsvoering van de algemeen Intensive Care unit C1ab. Je draagt de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en veiligheid van zorg, het personeelsbeleid en het financieel management. Je stelt beleid op en implementeert het ook. Je stuurt de teamleiders, verpleegkundig wetenschappers en verpleegkundig specialisten aan. Daarnaast vormen ook strategievorming en het managen van veranderprocessen een belangrijk deel van je taak. Het gaat hierbij om betekenis geven aan de ontwikkelingen met aandacht voor de (zorg)professionals. Je zorgt ervoor dat vraagstukken op het gebied van (interprofessionele) samenwerking met andere (externe) partijen zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen en behoeftes van onze patiënten en de maatschappij. Uiteraard maak je deel uit van het Management Team.

Taken en verantwoordelijkheden
Als zorgmanager draag je actief bij aan een werkklimaat waarin medewerkers worden uitgedaagd en zich kunnen ontwikkelen. Je signaleert marktontwikkelingen, initieert innovatie en ontwikkelt toekomstbestendige zorgproducten voor de Intensive Care. Je draagt zorg voor zowel de ontwikkeling, als voor de realisatie van het (verpleegkundig) zorgbeleid op tactisch niveau. Daarnaast monitor en analyseer je ontwikkelingen/problemen in het aandachtsgebied, waarbij het belangrijk is dat er ingespeeld wordt op technologische ontwikkelingen en verschuivingen in beleid.

Als zorgmanager ontwikkel en onderhoud je een intern relatienetwerk. Daarbij ben je altijd op zoek naar mogelijkheden tot samenwerking met ketenpartners en interne en externe samenwerkingsverbanden. Je adviseert de afdeling- of centrumleiding over de tactische beleidskeuzes over de eenheid. Tot slot stel je niet alleen voortgangsrapportages op, maar lever je ook een bijdrage aan diverse beheer- en/of bedrijfsvoeringproducten (incl. begrotingsaangelegenheden).

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

In het kader van persoonsgerichtheid staan onze patiënt, diens naasten én onze medewerkers bovenaan! Als zorgmanager schakel je snel maar je bent ook in staat om onderzoekend en aan duurzame oplossingen te werken. Je hebt een visie op gezondheidszorg in het algemeen en het verpleegkundige vak in het bijzonder en weet dit op een inspirerende manier uit te dragen. Jij als droomkandidaat beschikt over een aantal jaren ervaring als tactisch manager. Je bent intrinsiek gedreven om professionals aan te sturen/te coachen en bent betrokken bij de werkvloer zonder de rol van de teamleider over te nemen. Daarnaast heb je ambities om afdelingsbreed en -overstijgend te werken.

Je bent bevlogen en inspirerend, wat zich uit in het feit dat je in staat bent om talent te ontwikkelen door uit te dagen. Hierbij geef je verantwoordelijkheid en vertrouwen. Daarnaast bezit je over een verbindende leiderschapsstijl, waardoor je in staat bent om een gelijkwaardige partner te zijn voor professionals met verschillende achtergronden en werkniveau's. Je durft keuzes te maken en stelt heldere (gezamenlijke) doelen. Je weet vanuit samenwerking te verbinden en koers te houden. Bovendien ben je stressbestendig, innovatief en behoud je overzicht en focus in de hectiek van alle dag. Je bewaakt hierin de grenzen voor je team en voor jezelf.
  • Wo werk- en denkniveau met een passende verpleegkundige en bedrijfskundige of management opleiding.
  • Ruime ervaring als leidinggevende op tactisch niveau binnen (complexe) zorgorganisatie(s).
  • Ervaring en affiniteit met netwerk denken en netwerkorganisaties. In staat om over de muren van de afdeling te denken en verbinding te zoeken met diverse netwerken.
  • Communicatief sterk, doelgericht, proactief en besluitvaardig.
  • Gedreven om processen zodanig vorm te geven dat daarmee onderscheidende kwaliteit en persoonsgerichte zorg wordt geleverd op een doelmatige manier.
Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

Intensive Care
De Intensive Care voor volwassenen van het Radboudumc vormt samen met de kinder IC, de Medium Care en de speciale unit voor Ontwennen van de Beademing een organisatorische eenheid van in totaal 56 bedden. Op de IC zijn alle specialismen vertegenwoordigd. Een uitgebreid team van gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen behandelt en verzorgt de patiënten. Daarnaast informeren en begeleiden ze de naasten van de patiënten. Er wordt intensief samengewerkt aan kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg. Hierbij wordt de afdeling ondersteund door diverse medische, paramedische en andere (zorg)professionals uit het ziekenhuis. Alle medewerkers op de IC en de MC hebben of volgen een speciale opleiding. Er is veel aandacht voor onderzoek en onderwijs. Speerpunten van onderzoek zijn infectie en immuniteit en kwaliteit van zorg.

De IC van het Radboudumc werkt in het IC-Netwerk Nijmegen/Gelderland intensief samen met haar regiopartners en geeft daarmee invulling aan de Kwaliteitstandaard IC. Er wordt binnen een sterke veiligheidscultuur gewerkt waar "crew resource management" een integraal onderdeel van uitmaakt.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee bijdragen aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

  • Management
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €4763—€6122 per maand
  • Universitair
  • 129106-P675174-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you