Programma Manager MetroLogy-4-semicon

Programma Manager MetroLogy-4-semicon

Geplaatst Deadline Locatie
3 dec 10 jan Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 jan 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het verschil maken voor de internationale halfgeleiderindustrie met de nieuwste metrologieconcepten. Zie jij het voor je? Draag als program manager Metrology-4-Semicon bij de TNO-expertisegroep Opto-mechatronica in Delft bij aan de wereld van morgen.

Wat ga je doen?
In je rol als program manager Metrology-4-Semicon acteer je op het snijvlak van inhoud, strategie, organisatie en business development. Je bewaakt de samenhang tussen de diverse projecten en maakt deze inzichtelijk voor stakeholders. Daarbij zorg je dat de individuele projecten strategisch bijdragen aan de roadmap Semicon Equipment. Hierbij heb je nauw contact met de Marktdirecteur en de Principal- en Senior Scientists.

Je bent een sparring partner voor de Business Developers en je hebt een initiërende rol in het ontwikkelen van nieuwe projecten (zowel contract research als publiek-private samenwerkingen) gebaseerd op de kennispositie of concurrerende technologieën.

Daarnaast ondersteun je andere projectleiders in dit domein bij de verwerving en aansturen van projecten. Je hebt een overzicht van de betreffende projecten en voert een deel van deze projecten zelf uit als Senior Project Manager.

Specificaties

TNO

Functie-eisen

Je bent een Senior Project Manager. Je adviseert en ondersteunt andere projectleiders. Je bent politiek gevoelig, organisatiebewust en communicatief vaardig. Daarnaast kan je goed overweg met de onzekerheid die gepaard gaat met de complexe wetenschappelijke en engineering vraagstukken waar we bij TNO aan werken. Jij weet ruimte te creëren voor de (Principal) Scientists om zichzelf en hun vakgebied te ontplooien, maar tegelijkertijd prioriteit te geven aan de voor de projecten vereiste resultaten. Om de rol van program manager Metrology-4-Semicon goed uit te kunnen voeren herken je jezelf in het volgende profiel.

Je hebt: 

  • Een afgeronde Master of PhD in een technische studierichting. Idealiter werktuigbouwkunde, natuurkunde of elektrotechniek;
  • Minstens 10 jaar ervaring binnen een hightech omgeving, waarvan deels als leidinggevende;
  • Relevante ervaring met het realiseren van complexe optomechatronische systemen en oplevering aan klanten, bij voorkeur met metrologie;
  • Ervaring met Programma Management, Projectmanagement en Projectontwikkeling. Je hebt bij voorkeur ook opleidingen of cursussen omtrent Project Management afgerond;
  • De beschikking over een groot netwerk in de internationale halfgeleiderindustrie en hebt affiniteit met het vercommercialiseren van kennis of producten;
  • Ervaring met het ontwikkelen van een strategie op programmaniveau.

Arbeidsvoorwaarden

Werken met plezier betekent voor iedere werknemer iets anders. Daarom bieden wij bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden a-la-carte, waarbij je maandelijks diverse arbeidsvoorwaarden tegen elkaar kunt uitruilen. Door flexibele werktijden (bijvoorbeeld 4x9) en verschillende verlofregelingen kun je zelf een pakket creëren wat optimaal aansluit op jouw wensen. Kijk hier voor meer informatie over onze flexibele arbeidsvoorwaarden.

TNO hecht veel waarde aan zowel jouw persoonlijke als jouw professionele ontwikkeling. Er zijn vele mogelijkheden om met je ontwikkeling aan de slag te gaan: congressen, opleidingen, workshops, coaching, intervisie, mentoring en functierotatie. Bij TNO heb je de regie van je eigen carrière voor een zeer groot deel in eigen hand.

Werkgever

TNO

TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die op basis van haar expertise en onderzoek een belangrijke bijdrage levert aan de concurrentiekracht van bedrijven en organisaties, aan de economie en aan de kwaliteit van de samenleving als geheel. Met zo’n 3500 medewerkers werken we voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het mkb, grote bedrijven, dienstverleners en maatschappelijke organisaties. Samen werken we aan nieuwe kennis, betere producten, heldere adviezen over beleid en processen. Bij alles wat we doen, draait het om impact. Onze product- en procesinnovaties en onze adviezen hebben pas écht zin als de opdrachtgever daarmee zijn concurrentiepositie kan verbeteren. Als de overheid daarmee haar beleid doelmatiger kan inrichten. En als het mensen en organisaties daadwerkelijk verder helpt. In het domein van de halfgeleidertechnologie, werkt TNO samen met de wereldleiders in machineontwikkeling en chipfabricage. 

Binnen TNO ga jij aan de slag bij de expertisegroep Opto-mechatronica. Hier ontwikkelen we opto-mechatronische systemen van wereldklasse voor toepassingen in de ruimtevaart en de halfgeleiderindustrie. Het team bestaat uit zeventig mensen en liefst tien verschillende nationaliteiten. Met veel enthousiasme, kennis en gedrevenheid verleggen we de grenzen van de technologie, om daarmee de hightechindustrie te stimuleren en wetenschappelijke ontdekkingen mogelijk te maken. Jouw programma Metrology-4-Semicon is, net als de andere programma’s binnen de expertisegroep, afdelingsoverstijgend. Dat houdt in dat je ook nauw samenwerkt met scientists, projectmanagers en systemengineers van andere TNO-afdelingen. Maak hier kennis met andere TNO’ers.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Techniek / laboratorium; Beleid- en staf; Management; IT
  • Techniek; Natuurwetenschappen
  • max. 40 uur per week
  • Universitair
  • AT Metrology-4-Semicon

Locatie

Stieltjesweg 1, 2628 CK, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you