Technicus onderzoeksapparatuur, Faculty of Health, Medicine and Life Sciences / Afdeling Instrument Development, Engineering & Evaluation (IDEE)

Technicus onderzoeksapparatuur, Faculty of Health, Medicine and Life Sciences / Afdeling Instrument Development, Engineering & Evaluation (IDEE)

Geplaatst Deadline Locatie
3 dec 3 jan Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De afdeling IDEE van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) van de Universiteit Maastricht (UM) is op zoek naar een enthousiaste technicus voor haar onderzoeksapparatuur.

Ervaring is een pre, maar ook voor schoolverlaters is deze zeer gevarieerde functie een unieke mogelijkheid om je verder te ontwikkelen.

Functieomschrijving

De Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) van de Universiteit Maastricht (UM) leidt toekomstige artsen en gezondheidswetenschappers op. Onderzoek binnen de FHML is de tweede steunpilaar en erop gericht om de gezondheid van de mensheid te verbeteren. Het totale pallet aan onderzoek is breed van opzet en ondergebracht bij schools: CARIM (cardiovasculair), NUTRIM (voeding en beweging), MHeNs (Hersenen en Gedrag), GROW (Oncologie), CAPHRI (extramurale zorg) en de Brightlands instituten M4i en MERLN. Enkele concrete onderzoeksgebieden zijn diabetes, obesitas, tuberculose, hartfalen en het repareren van het menselijk weefsel.

Veel baanbrekend onderzoek is tegenwoordig niet meer mogelijk zonder innovatieve apparatuur. Naast "standaard" apparatuur, zoals centrifuges, pipetten en zeer nauwkeurige weegschalen, wordt ook gebruik gemaakt van hoogwaardige apparatuur, zoals elektronenmicroscopen, massa spectrometers en MRI scanners (Imaging Technieken).

Waar onderzoekers zich focusseren op de opzet en het uitvoeren van experimenten, wordt de aanschaf, installatie, instandhouding, reparatie en afvoer van deze apparatuur door het team Instrument Services verzorgd. Een goede ondersteuning door Instrument Services is alleen mogelijk door haar nauwe relaties met de onderzoeksafdelingen: een medewerker moet niet alleen de techniek begrijpen, maar ook op de hoogte zijn van de toepassing van het apparaat. Daarnaast moet aan de hand van de gebruiksintensiteit een passend onderhoudsregime gedefinieerd worden. Omdat voor elk apparaat andere condities van toepassing zijn, is deze ondersteuning altijd-op-maat en daardoor afwisselend als ook uniek.

Samengevat verzorgt Instrument Services de eerstelijns ondersteuning voor aangeschafte apparatuur voor onderwijs- & onderzoeksdoeleinden binnen de FHML. Zij valt organisatorisch onder de afdeling Instrument Development, Engineering & Evaluation (IDEE).

Ter versterking van het team Instrument Services is IDEE op zoek naar een:

Technicus onderzoeksapparatuur (M/V)

De taken
Eerstelijnszorg aan een breed spectrum van laboratorium apparatuur met de volgende taken:

 • Problemen analyseren, afstemmingen met applicatie laboratoria-technici/beheerders.
 • Bepalen & uitvoeren van correctieve acties in overleg met opdrachtgevers en firma's.
 • Begeleiden (regie voeren) van firma's.
 • Het uitvoeren van veiligheidscontroles.
 • Het verrichten van (periodiek) onderhoud.
 • Maakt deel uit van het inkoop team van apparatuur binnen zijn aandachtsgebied.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Wij vragen
De medewerker is een teamspeler, enthousiast, flexibel en oplossingsgericht:

 • MBO+/HBO-niveau - opleiding richting techniek / natuurkunde of biometrie.
 • Affiniteit met laboratoriuminstrumentatie, (medische) onderzoeksapparatuur en wetenschappelijke meet & analyse opstellingen.
 • Goede communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.

Wij bieden:
Een uitdagende en afwisselende baan in een innovatieve academische omgeving:

 • Goede salariëring en secundaire voorwaarden;
 • Deze functie zal in het kader van de universitaire functieordening ondergebracht
  worden in UFO-profiel Technicus O&O;
 • Afhankelijk van kennis/ervaring/leeftijd zal het salaris in de salarisschalen 6, 7 of 8 liggen;
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen;
 • Aan de slag bij de meest internationale universiteit van Nederland;
 • Een dienstverband van 1,0 FTE of minimaal 0,8 FTE;
 • Aanstelling zal in eerste instantie tijdelijk plaatsvinden voor een periode van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Support > UM-medewerkers.

 

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 18.000 studenten en 4.400 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

Specificaties

 • Techniek / laboratorium
 • max. 38 uur per week
 • €2052—€3548 per maand
 • MBO+
 • AT2020.344

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteitssingel 50, 6229 ER, Maastricht

Bekijk op Google Maps