Hoogleraar Vermogensrecht, in het bijzonder het goederenrecht

Hoogleraar Vermogensrecht, in het bijzonder het goederenrecht

Geplaatst Deadline Locatie
14 dec 31 jan Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht heeft een vacature voor een 0,8-1,0 fte hoogleraar Vermogensrecht, in het bijzonder het goederenrecht.

Functieomschrijving

De beoogd hoogleraar zal verantwoordelijkheid dragen voor, en onderwijs geven in, vakken op het terrein van het (nationaal en Europees) goederenrecht in bachelor- en masterfase. Gezocht wordt naar een kandidaat die bereid en in staat is om, vanuit zijn/haar expertise, een leidende rol te vervullen bij het onderwijs op het terrein van het goederenrecht. Hij/zij is breed inzetbaar en is bereid om zo nodig ook onderwijs te verzorgen op het terrein van de algemene privaatrechtelijke vakken.
Het onderzoek van de hoogleraar Vermogensrercht dient aansluiting te vinden bij het onderzoek van de capaciteitsgroep Privaatrecht. Dat onderzoek vindt plaats in het Maastricht European Private Law Institute, het Institute for Corporate Law, Governance and Innovations Policies, het Maastricht Law and Tech Lab en GLAW-Net, alsmede in de onderzoekschool Ius Commune. De capaciteitsgroep hecht grote waarde aan een stimulerend onderzoeksklimaat, wetenschappelijk debat en samenwerking. Bovendien wordt groot belang gehecht aan het aantrekken en begeleiden van promovendi en aan het verwerven van externe fondsen. Daarnaast wordt van de hoogleraar verwacht dat deze voorkomende bestuurlijke activiteiten zal verrichten.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

De te benoemen kandidaat dient:

 • gepromoveerd te zijn en ruime onderzoekservaring te hebben op het terrein van het goederenrecht;
 • een originele onderzoeksagenda te hebben, ondersteund door publicaties;
 • in staat te zijn op enthousiasmerende wijze leiding te geven aan onderwijs en onderzoek;
 • in staat te zijn om op hoog niveau in zowel het Nederlands als Engels te doceren;
 • ervaring te hebben met het verwerven van tweede- en/of derde geldstroomonderzoek, alsook een reële strategie te hebben ten aanzien van het aantrekken van onderzoeksgelden;
 • ervaring te hebben met de begeleiding van promovendi;
 • een visie te hebben over erkennen en waarderen van wetenschappers, inclusief de wijze van implementatie daarvan;
 • ervaring te hebben met doceren en publiceren in het Engels;
 • ervaring te hebben met het vervullen van bestuursfuncties en de bereidheid om die te vervullen;
 • te beschikken over een breed netwerk.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?


De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de CAO van de Nederlandse Universiteiten (CAO-NU). Een passend salarisaanbod zal tijdens de selectieprocedure worden gedaan.

Een geschikte kandidaat bieden wij een tijdelijk contract als Hoogleraar voor een periode van vijf jaar voor 0,8-1,0 fte, met uitzicht op een vast dienstverband als Hoogleraar na die periode.

Wij nodigen ook kandidaten uit te solliciteren die in staat zijn om binnen vijf jaar door te groeien in een tenure track van Universitair Hoofddocent tot Hoogleraar.

Het bruto salaris zal afhangen van ervaring en kwalificaties en is maximaal € 8.371 per maand (salarisschaal H2, van de cao-NU).

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Support > UM-medewerkers.

 

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 20.000 studenten en 4.400 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
 

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht verzorgt uitdagend en hoogwaardig juridisch onderwijs voor een groeiend aantal bachelor- en masterstudenten en juridische professionals. De faculteit is een pionier in kleinschalig en innovatief onderwijs en leidt juristen op voor zowel de nationale als de internationale arbeidsmarkt. Met een duidelijke focus in onderzoek op Europese en internationale aspecten van het recht, op mensenrechten en de empirische dimensie van het recht bieden we een inspirerende omgeving voor studenten en staf.

De faculteit staat in de top 40 van rechtenopleidingen wereldwijd en top 10 in Europa. Met 51% buitenlandse studenten is zij de meest internationale juridische faculteit in Europa. Zij heeft ruim 3.000 studenten en 300 medewerkers en laat een jaarlijkse groei zien. Binnen de organisatie wordt veel waarde gehecht aan goede sfeer en samenwerking. 

Afdeling

De capaciteitsgroep Privaatrecht

De te benoemen hoogleraar zal deel uitmaken van de capaciteitsgroep Privaatrecht. Deze capaciteitsgroep verzorgt onderwijs en onderzoek op het gebied van het privaatrecht in de brede zin van het woord, inclusief het personen- en familierecht en ondernemingsrecht.

De capaciteitsgroep kent twee gewone leerstoelen voor (Nederlands en Europees) vermogensrecht, alsmede gewone leerstoelen voor het Europees Privaatrecht, Ondernemingsrecht en Internationaal en Transnationaal Privaatrecht. Bovendien bestaan verschillende bijzondere leerstoelen. De capaciteitsgroep heeft in totaal 45 stafleden. Bijzondere waarde wordt gehecht aan onderlinge samenwerking en aan het creëren van een wetenschappelijk inspirerend werkklimaat.

Specificaties

 • Hoogleraar
 • Recht
 • 30.4—38 uur per week
 • Gepromoveerd
 • AT2020.364

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Bouillonstraat 3, 6211, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you