Promovendus “Innovatieve diagnostiek van urineweginfecties op huisartsenposten” - School CAPHRI / vakgroep Huisartsgeneeskunde

Promovendus “Innovatieve diagnostiek van urineweginfecties op huisartsenposten” - School CAPHRI / vakgroep Huisartsgeneeskunde

Geplaatst Deadline Locatie
16 dec 24 jan Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 jan 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Urineweginfecties zijn de meest voorkomende reden waarmee vrouwen de huisartsenpraktijk of huisartsenpost bezoeken. Suboptimale urinediagnostiek leidt momenteel tot over- en onderbehandeling met antibiotica. Dit project onderzoekt de waarde van vier innovatieve sneltesten in een grote diagnostische studie op Nederlandse huisartsenposten. Deze nieuwe potentiele point of care testen worden vergeleken met de urinekweek als gouden standaard. Aanvullend wordt door middel van kwalitatief onderzoek onderzocht hoe de implementatie van een eventuele geschikte point of care test kan worden gefaciliteerd in de toekomst. Want waarom houden huisartsen zich momenteel in de helft van de gevallen niet aan de richtlijn? En wanneer is het nu nodig om een urine na te kijken?  

Ben je gedreven, hou je van werken in een multidisciplinaire omgeving en deins je niet terug voor (bio-)technologische ontwikkelingen? Dan is dit de PhD plek voor jou.

De promovendus wordt deel van het infectieziekten team bij de vakgroep Huisartsgeneeskunde onder de leerstoel Effectieve Diagnostiek in de Huisartsgeneeskunde. Er wordt intensief samengewerkt met de vakgroep Medische Microbiologie van het MUMC+ en huisartsenposten in Limburg en Brabant. Standplaats van het onderzoek is Maastricht. Je werkt in een enthousiast team met huisartsen, medisch microbiologen, onderzoekers en laboratorium medewerkers. Het onderzoek dient binnen 4 jaar te resulteren in een proefschrift. Het onderzoek wordt gefinancierd door het ZonMW programma Infectieziektenbestrijding.

Taken van de promovendus zullen onder andere zijn:

Coördinatie en uitvoering van het diagnostisch onderzoek in samenwerking met de huisartsenposten;

Dataverzameling en statistische analyse;

Uitvoering en analyse van interviews;

Begeleiden van onderzoeksassistente en studenten;

Contact en samenwerking met verschillende instellingen (laboratorium medische microbiologie, fabrikanten diagnostische testen, huisartsenposten).

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

We zoeken iemand met een (bio-)medische of gezondheidswetenschappelijke achtergrond die affiniteit heeft met de huisartsenpraktijk, infectieziekten en toegepaste wetenschap. Verder verwachten we uitstekende communicatievaardigheden, sterk samenwerkingsvermogen, enthousiasme, creativiteit, conceptueel denkvermogen, doorzettingsvermogen, stressbestendigheid en een uitstekende beheersing van Nederlandse en Engelse taal.

In ruil daarvoor krijg je van ons een enthousiast, toegankelijk en toegewijd team dat er alles aan zal doen om dit project en jouw PhD tot een succes te maken.

 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Tijdelijk dienstverband voor 4 jaar. Het salaris bedraagt € 2.395,- bruto per maand in het eerste jaar oplopend tot € 3.061,- bruto per maand in het vierde jaar, conform de promovendus salarisschaal.

Elk jaar vindt er een beoordeling plaats.

In de eindfase van de selectieprocedure vindt een assessment plaats. Hiermee wordt beoogd dat zowel de selectiecommissie alsmede de kandidaat een weloverwogen afweging kan maken om het promotietraject te starten.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website www.maastrichtuniversity.nl > Support > UM-medewerkers. 
Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM.

 

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 20.000 studenten en 4.400 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

Afdeling

Vakgroep huisartsgeneeskunde / School CAPHRI

Binnen de Universiteit Maastricht is uw plaats van tewerkstelling in de vakgroep Huisartsgeneeskunde van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences van het Maastricht Universitair Medisch Centrum, te Maastricht. Zie tevens

https://www.huisartsgeneeskundemaastricht.nl/onderzoek/ , welke valt onder de onderzoekschool CAPHRI.

CAPHRI is de grootste van vijf schools binnen het Maastricht UMC+. Het Maastricht UMC+ staat bekend om haar expertise op het gebied van gezondheidsrisico’s, de preventie van ziekten, het diagnostisch en prognostisch onderzoek op het gebied van primary care en public health, gezondheidsbevordering en de organisatie van de gezondheidszorg. CAPHRI speelt een centrale rol binnen het Maastricht UMC+ en investeert in de verbetering en vernieuwing van de hele zorgketen, van preventie en eerstelijnszorg tot nazorg en revalidatie. Als uitgangspunt hanteert CAPHRI de gezondheidszorg gezien vanuit het perspectief van de professional, de patiënt en de maatschappij. Het uiteindelijk doel van CAPHRI is de verbetering van de gezondheid van de bevolking. Verder maakt CAPHRI deel uit van de erkende onderzoekscholen CaRe (Netherlands School of Primary Care Research) en WTMC (Science, Technology and Modern Culture). CAPHRI is een school met een sterk internationaal karakter, wat ook blijkt uit het feit dat 40% van de PhD studenten uit het buitenland komt. Voor meer informatie over CAPHRI, de onderzoeksprogramma’s en de onderzoekers, ga naar

https://caphri.mumc.maastrichtuniversity.nl/

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • 36—40 uur per week
  • €2395—€3061 per maand
  • Universitair
  • AT2020.370

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteitssingel 40, 6229 GR, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you