Manager Financiën - Bureau KNAW - Amsterdam

Manager Financiën - Bureau KNAW - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
17 dec 15 jan Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een leidinggevende positie waarin je verantwoordelijk bent voor de financiële administratie van de KNAW? Je bent proactief en zet de kaders uit waarbinnen de financiële medewerkers van de wetenschappelijke instituten kunnen acteren, je ziet toe op de implementatie van het centrale beleid en hebt plezier in het aansturen van een team professionals. Spreekt het je aan om dit werk in de inspirerende wereld van de wetenschap te doen? Solliciteer dan naar de functie van Manager Financiën bij de KNAW.

Dit ga je nog meer doen

  • Opstellen van de jaarrekening en regisseren van de jaarrekeningcontrole
  • Opstellen, analyseren en beoordelen van kwartaalcijfers
  • Participeren in project- en werkgroepen
  • Zorgdragen voor naleving van wet- en regelgeving op administratief en fiscaal terrein, zoals van het ministerie van OCW en de Belastingdienst.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Dit neem je mee
Je heb minimaal vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare functie in een complexe omgeving en beschikt over een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op WO-niveau. Verder heb je aantoonbare ervaring met leidinggeven en met het gebruik van financiële informatiesystemen. Je hebt up-to-date kennis van administratieve processen en externe verantwoordingseisen.  Kennis en ervaring met Oracle EBS en Apro is een pré.

Je kunt zelfstandig werken, bent accuraat, proactief, flexibel en communicatief sterk. Bovendien ben je een overtuigende gesprekspartner en adviseur. Je weet uitstekend je prioriteiten te stellen. Daarnaast ben je in staat om zowel conceptueel te denken als om concrete oplossingen aan te dragen. Je kunt hierbij het overzicht houden en sturen in de richting van het gewenste resultaat.

Arbeidsvoorwaarden

Dit krijg je van ons
Een uitdagende functie met in eerste instantie een dienstverband voor een jaar, daarna behoort een verlenging van het dienstverband tot de mogelijkheden. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris bij een fulltime dienstverband tenminste € 5.190,00 en maximaal € 6.317,00 (schaal 13 CAO Nederlandse Universiteiten/KNAW) exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Er is een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden met een aantrekkelijke verlofregeling (232 verlofuren bij een fulltime dienstverband).

Werkgever

Bureau KNAW

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor tien nationale onderzoeksinstituten -  en drie instituten die infrastructuur bieden voor onderzoek - die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten.

Het Bureau van de KNAW staat leden, bestuur, raden en commissies, instituten en de algemeen directeur bij in de uitoefening van hun taken.

Afdeling

Financiën

De afdeling Financiën is het financiële geweten van de KNAW en heeft als doel het waarborgen van de financiële continuïteit van de organisatie. De afdeling ondersteunt het bestuur, de directie  en de verschillende KNAW- instituten bij financiële vraagstukken. De afdeling ontwikkelt hiervoor financieel beleid en is ook verantwoordelijk voor de planning en control-cyclus en voor het opstellen van de jaarrekening. De afdeling telt in totaal 20 medewerkers. De Concernadministratie is onderdeel van de centrale afdeling Financiën en bestaat uit 7 medewerkers.

Specificaties

  • Management; Financiën
  • max. 38 uur per week
  • €5190—€6317 per maand
  • Universitair
  • AT2020-148

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kloveniersburgwal 29, 1011 JV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you