Promovendus 'Video Interventie Ouderenzorg (VIO)'

Promovendus 'Video Interventie Ouderenzorg (VIO)'

Geplaatst Deadline Locatie
21 dec 17 jan Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 jan 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij als promovendus onderzoek verrichten naar de invloed van Video Interventie Ouderenzorg (VIO) en via deze methode de communicatie en zorgrelatie tussen de cliënt, naasten en zorgmedewerkers verbeteren?

In de intramurale zorg voor mensen met dementie is er een groeiende groep cliënten met ernstig probleemgedrag. Veel naasten en zorgmedewerkers (verzorgenden en verpleegkundigen) merken dat zij niet goed met dit gedrag om kunnen gaan en hebben behoefte aan een interventie die ze kunnen inzetten om de communicatie en zorgrelatie met de cliënt te verbeteren.

Een interventie die bij deze complexe praktijkkwestie ingezet kan worden is Video Interventie Ouderenzorg (VIO). VIO is als erkende psychosociale interventie opgenomen in de databank interventies als 'Theoretisch goed onderbouwd'. VIO is een interventie die met videofeedback en praktijkopdrachten naasten én zorgmedewerkers ondersteunt in het omgaan met probleemgedrag.

Hoewel de theorie goed onderbouwd is, ontbreekt echter de kennis over de effectiviteit van VIO en de opbrengsten van VIO voor cliënten, naasten en zorgmedewerkers. Daarom is het van belang in kaart te brengen wat het inzetten van VIO bij cliënten met dementie en ernstig probleemgedrag in verpleeghuizen oplevert voor de cliënt, naasten en zorgmedewerkers en hun onderlinge communicatie en zorgrelaties. Dit doen we door te onderzoeken hoe en waarom VIO invloed heeft op de communicatie en zorgrelatie tussen de cliënt, naaste en zorgmedewerker en in welke omstandigheden bij welke specifieke casussen VIO ingezet kan worden.

Je bent de uitvoerend onderzoeker op dit project. Je coördineert de opzet en de dataverzameling en hebt een groot aandeel in de verwerking en analyse van de data. Je schrijft mee aan (Engelstalige) wetenschappelijke artikelen en houdt voordrachten op (inter-)nationale congressen. Hierbij werk je nauw samen het projectteam en, heel belangrijk, mensen uit de praktijk van de langdurige zorg: bewoners en hun naasten, zorgteam medewerkers en behandelaren.

Met het onderzoek leg je de basis voor een promotie.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

We zoeken een onderzoeker afgestudeerd in de psychologie, geneeskunde, gezondheidswetenschappen, verplegingswetenschappen of sociale wetenschappen en die belangstelling heeft voor een promotietraject.

Daarnaast herken je jezelf in het volgende profiel:
  • Uitstekende contactuele eigenschappen en organisatorische vaardigheden.
  • Affiniteit en bij voorkeur bekendheid met mensen met dementie en de langdurige zorg.
  • Affiniteit met en bij voorkeur enige ervaring met actieonderzoek/participatief onderzoek.
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal.
  • Competenties als samenwerken, methodisch en resultaatgericht werken, klantgerichtheid en (wetenschappelijke) integriteit zijn van groot belang.
  • Ervaring met kwantitatieve en kwalitatieve analysetechnieken en de daarvoor beschikbaar software pakketten zoals SPSS en Atlas ti, strekt tot aanbeveling.
Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar.

De aanstelling is van 1 maart 2021 tot 28 februari 2024.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde vormt de verbindende partner in regionale en nationale transmurale zorg. Wij streven naar goede, toegankelijke en samenhangende zorg en preventie, zoveel mogelijk in de eigen omgeving: empowerment waar mogelijk, zorg waar nodig. Daarin streven we continu naar initiatief en innovatie.

Wereldwijd is de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc één van de meest toonaangevende afdelingen op haar vakgebied.

Wij verrichten, in nauwe samenwerking met ons werkveld, wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek en geven onderwijs in de academische opleidingen Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen (BMG). Daarnaast leiden wij huisartsen, bedrijfs-en verzekeringsartsen, specialisten ouderengeneeskunde en verslavingsartsen op.

Dit zeer brede spectrum van onderzoek, onderwijs en opleiding biedt medewerkers een uitgelezen mogelijkheid om actief betrokken te zijn bij diverse netwerken en samenwerkingsverbanden. Dit continu streven naar verbinding, ook binnen de afdeling zelf, levert naast waardevolle kennis breed opgeleide en bevlogen professionals op. De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde richt zich vanuit haar kerntaken onderzoek, onderwijs en opleiding specifiek op persoonsgerichte zorg en communicatie, transmurale en interprofessionele samenwerking, preventie, diversiteit, participatie en kwetsbare groepen.

Voor zowel medewerkers en leidinggevenden staan thema's als vitaliteit, werkplezier, talentontwikkeling, ontmoeting en zichtbaarheid centraal bij het werken bij de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde. Werken bij de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde betekent werken in een toonaangevende, ambitieuze en prettige omgeving. Samenwerken, talentontwikkeling, excelleren en de menselijke maat zijn bij ons uitgangspunten.

Het Radboudumc
Het Radboudumc in Nijmegen wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

  • PhD
  • Natuurwetenschappen
  • max. 32 uur per week
  • €2495—€3196 per maand
  • Universitair
  • 129881-P680108-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you