Universitair docent Rechtsfilosofie

Universitair docent Rechtsfilosofie

Geplaatst Deadline Locatie
4 jan 24 jan Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als universitair docent Rechtsfilosofie verzorgt u onderwijs (deels in het Engels) op het terrein van de rechtsfilosofie in de bachelor- en masterfase van de opleiding Rechtsgeleerdheid. Onder uw taken vallen onder andere onderwijsvernieuwing, digitalisering van bestaand onderwijs, onderwijscoördinatie en het begeleiden van essays en scripties in alle fasen van de opleiding. Tevens verricht u zelfstandig en in teamverband hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek op het terrein van de rechtsfilosofie. U realiseert publicaties óf u voert zelfstandig onderzoek uit (3 substantiële wetenschappelijke publicaties op jaarbasis bij 1.0 fte), zowel in de Nederlandse als de Engelse taal, en zet zich in voor het ontwikkelen van onderzoeksaanvragen. Uw onderzoek is ingebed in de programmering van het onderzoekcentrum voor Staat en Recht (SteR). Tot slot behoort ook het leveren van een bijdrage aan de bestuurlijke werkzaamheden binnen de vaksectie en de faculteit tot uw taken.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Dat u gepromoveerd bent in de rechtsgeleerdheid of in de wijsbegeerte met een duidelijke interesse in het recht.
 • Aantoonbare ervaring met het verzorgen van onderwijs en in bezit van een BKO certificaat (of bereid om die op de korte termijn te behalen).
 • Dat u in staat bent om zelfstandig en in teamverband wetenschappelijk onderzoek te verrichten.
 • Bereidheid om een bijdrage te leveren aan de werving van onderzoeksgelden.
 • Goede communicatieve en contactuele eigenschappen.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: In beginsel één jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

 • Aanstelling: 0,8 fte.
 • Maximum salaris per maand € 5.826,- bruto op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 12).
 • Afhankelijk van uw relevante werkervaring behoort het aangaan van een ontwikkeltraject van één tot maximaal twee jaar tot de mogelijkheden. In dat geval wordt u ingeschaald in de aanloopschaal (salarisschaal 11).
 • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Contractduur: In beginsel 1 jaar, met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling.

Werkgever

Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent, samenwerking en een leven lang ontwikkelen. Je bent nodig!

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De vaksectie Rechtsfilosofie van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Kerntaken van de faculteit zijn onderwijs en onderzoek. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Kenmerkend van het grensverleggend wetenschappelijk onderzoek is dat het veelal in samenwerking met de juridische beroepspraktijk plaatsvindt. De vaksectie Rechtsfilosofie houdt zich in het onderwijs en onderzoek bezig met de (morele) grondslagen van het recht en de rechtsfilosofische vragen die hierbij aan bod komen.

De vaksectie participeert in het onderzoekcentrum Staat & Recht (SteR) van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Het centrum stelt zich als doel een stimulerende omgeving te bieden voor het verrichten van hoogwaardig, nationaal en internationaal vernieuwend rechtsgeleerd onderzoek en bekendheid te geven aan onderzoeksresultaten door middel van gezaghebbende publicaties, voordrachten, congressen en symposia. De vaksectie bestaat uit 7 medewerkers.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Recht
 • max. 32 uur per week
 • max. €5826 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1135187

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you