Arts-onderzoeker / PhD-kandidaat Academic Pharma Oncologie

Arts-onderzoeker / PhD-kandidaat Academic Pharma Oncologie

Geplaatst Deadline Locatie
11 jan 24 jan Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wij zoeken een enthousiaste PhD-kandidaat of Arts-onderzoeker met aantoonbare belangstelling voor klinische farmacologie. Herken jij jezelf hierin en heb je een empathische houding ten opzichte van patiënten met een oncologische aandoening? Dan hebben wij de positie voor jou!

Functieomschrijving

Bij de behandeling van maligniteiten wordt tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van oncolytica die oraal worden ingenomen en specifiek gericht zijn op een eiwit dat bij die maligniteit een cruciale rol speelt. Deze behandelingen worden soms gedurende jaren aaneengesloten gebruikt, veelal in een standaarddosering. Die standaarddosering is voor sommige patiënten te laag (ineffectiviteit) en voor anderen te hoog (toxiciteit).
In dit promotieonderzoek zal worden bestudeerd of de dosering van dergelijke orale cytostatica op basis van patiënt-karakteristieken of op basis van gemeten geneesmiddelconcentraties aangepast moeten worden, en of er meerwaarde aantoonbaar is van het tijdelijk onderbreken van die behandeling. Het betreft een patiëntgebonden onderzoek, waarin patiënten gedurende hun behandeling intensief gevolgd worden en waarbij naast regelmatige monitoring van expositie aan het geneesmiddel (bloedafnames) ook de gunstige en ongunstige effecten van de behandeling nauwkeurig worden vervolgd. Hierdoor wordt de therapie niet alleen afgestemd op het tumor-specifieke eiwit, maar ook op de individuele patiënt. ‘Personalized Therapeutics’ noemen we dat. Naar verwachting zal het onderzoek onder meer worden uitgevoerd bij patiënten met prostaatkanker of niercelkanker. Je bevindingen presenteer je vervolgens op nationale en internationale conferenties.

Samenvatting

·       Je hebt een masteropleiding Geneeskunde, Farmacie en/of Biofarmaceutische Wetenschappen afgerond

·       Jouw doel is het verbeteren van ‘targeted-therapie’ bij kankerpatiënten door in patiënt-gebonden onderzoek zowel de geneesmiddelexpositie als gunstige en ongunstige effecten van de behandeling te bestuderen

·       Je hebt goede organisatorische en communicatieve vaardigheden, bent initiatiefrijk en bereid om mee te werken aan dataverzameling en deze te coördineren

·       Je bent zelfstandig, maar kunt ook goed samenwerken in een multidisciplinair team op het grensvlak van geneeskunde en farmacie

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

We zoeken een getalenteerde en gemotiveerde kandidaat met een mastergraad Geneeskunde, Farmacie en/of Biofarmaceutische Wetenschappen. Je bent nauwkeurig, productief en hebt een proactieve en resultaatgerichte werkhouding. Je bent zelfstandig en ambitieus, en beschikt over doorzettingsvermogen en goede communicatievaardigheden in gesproken en geschreven Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Afhankelijk van je achtergrond word je ingeschaald als PhD-kandidaat in schaal Pro, of als Arts-Onderzoeker in schaal 10. Als PhD-kandidaat word je aangesteld voor de duur van het onderzoek, namelijk vier jaar. Je salaris bedraagt maximaal € 2.495,- in het eerste jaar en loopt op tot maximaal €3.196,- in het laatste jaar.

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

Klinische Farmacie en Toxicologie

De afdeling KFT is een grote en ambitieuze ziekenhuisapotheek die in alle facetten van de patiëntenzorg, opleiding, specialistische training en wetenschappelijk onderzoek actief is. Het onderzoeksprogramma ‘Personalized Therapeutics’ van de afdeling heeft als doel om genetische biomarkers te identificeren en implementeren die individuele reacties op medicatie kunnen voorspellen, alsmede innovatieve medicijnen te ontwikkelen. Recent is in Leiden ook het speerpunt ‘“Academic Pharma’” gestart waarbij ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen binnen de academie wordt gestimuleerd. Alle PhD-kandidaten van de afdeling staan ook ingeschreven bij de LUMC Graduate School. We hebben sterke samenwerkingsverbanden binnen het LUMC, in Nederland en internationaal. 

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2495—€3196 per maand
  • Universitair
  • D.21.NR.RD.02

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you