PhD-kandidaat Radiologie D-CAA study

PhD-kandidaat Radiologie D-CAA study

Geplaatst Deadline Locatie
14 jan 7 feb Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 feb 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wij zoeken voor de afdeling Radiologie een ambitieuze PhD-kandidaat met affiniteit voor wetenschappelijk onderzoek en medische beeldvorming. Herken jij jezelf hierin? Dan hebben wij de positie voor jou!

Functieomschrijving

Het LUMC is het expertisecentrum voor patiënten met Dutch-type Cerebral Amyloid Angiopathy (D-CAA), ook wel ‘Katwijkse ziekte’ genoemd. D-CAA is een erfelijke aandoening waarbij op relatief jonge leeftijd hersenbloedingen en dementie optreden. Wij doen vooraanstaand onderzoek op het gebied van deze aandoening en werken nauw samen met verschillende partners over de wereld. Als PhD-kandidaat ga je bij ons geavanceerde MRI-analyse methoden toepassen en ontwikkelen om in een vroege fase van de ziekte biomarkers te vinden, zodat vroege effecten van nieuwe therapieën aangetoond kunnen worden. Het project zal zowel gebruik maken van een (klinische) 3T MRI-scanner, als van een 7 Tesla research MRI-scanner. Ook wordt er een PET-CT scan met een amyloid tracer gemaakt bij de deelnemers aan het onderzoek. Het project is technisch van aard, maar met een sterk toegepaste insteek. Je werkt nauw samen met de andere leden van het multidisciplinaire onderzoeksteam, bestaande uit radiologen, neurologen en fysici. Het team bestaat uit de hoofdonderzoekers, andere PhD-kandidaten en onderzoeksstudenten, een onderzoeksverpleegkundige, een databasemanager en een onderzoekscoördinator. Begin 2021 starten we met een nieuw, internationaal onderzoek waarin we in samenwerking met de onderzoeksgroep in Perth, Australië, het natuurlijk beloop van de ziekte in een grote groep D-CAA-patiënten volgen over twee jaar. We doen dit met zowel radiologische als neurologische testen. Het uiteindelijke doel van deze studie is het testen van medicijnen voor zowel patiënten met D-CAA als ouderen met de niet-erfelijke vorm van deze ziekte.

Samenvatting

·         Je hebt een achtergrond in de biomedische wetenschappen, hersenwetenschappen of een vergelijkbaar veld

·         Je gaat MRI-analyse methoden ontwikkelen om biomarkers van Dutch-type Cerebral Amyloid Angiopathy te vinden

·         We starten met een nieuw, internationaal onderzoek in samenwerking met een onderzoeksgroep in Perth, Australië

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een kandidaat met een achtergrond in de biomedische wetenschappen, hersenwetenschappen of vergelijkbare opleidingen, die affiniteit heeft met wetenschappelijk onderzoek in het algemeen en medische beeldvorming in het bijzonder. Je bent geïnteresseerd in data-acquisitie en -verwerking met bestaande en nieuw te ontwikkelen programmatuur, en je doet dit graag met oog voor de patiënten. Je hebt een open, enthousiast en leergierig karakter. Je hebt uitstekende vaardigheden (mondeling en schriftelijk) in het Nederlands en in het Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Het salaris begint met € 2.495,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.196,- bruto per maand in het vierde jaar (schaal PRO, CAO UMC)

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

Radiologie en Neurologie

Het onderzoek is een samenwerking tussen de afdelingen Radiologie en Neurologie van het LUMC. Jouw functie valt onder het ‘C.J. Gorter Center for high field MRI’ van de afdeling Radiologie. Het Gorter-centrum herbergt 30 tot 40 MRI-onderzoekers die betrokken zijn bij MRI-software en hardware ontwikkeling, alsmede de toepassing van de nieuwste MRI-technologie in het medisch onderzoek en patiëntenzorg. Het centrum heeft een internationaal karakter met een goede balans tussen internationaal erkend, top-end onderzoek en een uitstekende sociale werkomgeving. Vanuit de afdeling Radiologie zal de begeleiding worden verzorgd door dr. Marianne van Walderveen, neuroradioloog, en prof. dr. ir. Thijs van Osch, een MRI-fysicus met veel ervaring in het ontwikkelen en toepassen van nieuwe MRI-technieken.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2495—€3196 per maand
  • Universitair
  • B.21.PV.JH.14

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you