Promovendus Orthopedagogiek V/M “Broers en zussen van kinderen met een visuele-, visuele-en-verstandelijke of verstandelijke beperking

Promovendus Orthopedagogiek V/M “Broers en zussen van kinderen met een visuele-, visuele-en-verstandelijke of verstandelijke beperking

Geplaatst Deadline Locatie
14 jan 31 jan Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een energieke en passievolle onderzoeker met interesse in het welzijn van broers en zussen van kinderen met een visuele-, visuele-en-verstandelijke of verstandelijke beperking? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Het belang voor aandacht voor broers en zussen (brussen) van mensen met beperkingen is de afgelopen jaren steeds duidelijker geworden. De brussen behoren tot het systeem van het kind met een beperking en kunnen een grote invloed hebben op het welzijn van de persoon met een beperking, en andersom. Tijdens dit promotietraject ontwikkel en toets je een online spel voor broers en zussen van kinderen met een visuele-, visuele-verstandelijke of verstandelijk beperking.

Subsidie is ontvangen van ZonMW Academische Werkplaatsen Verstandelijke Beperkingen voor de Bartiméus - Vrije Universiteit Amsterdam Academische Werkplaats ‘Sociale Relaties en Gehechtheid’. Doel van de academische werkplaats is om gezamenlijk met partners te werken aan het vergroten, verspreiden, implementeren en benutten van kennis (practice based evidence en evidence based practice). Ons doel is verhoging van de kwaliteit van kennisontwikkeling en kennisoverdracht op het gebied van ‘sociale relaties en gehechtheid’ ter bevordering van welzijn bij mensen met een visuele, visuele-en-verstandelijke of verstandelijke beperking en van verhoging van de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening in de praktijk. Wij zijn op zoek naar een promovendus met affiniteit voor mensen met een (visuele-en-) verstandelijke beperking.

Jouw taken
 • Uitwerken van het onderzoeksvoorstel tot een onderzoeksprotocol
 • Voorleggen van project aan een ethische toestemmingscommissie
 • Contacten leggen, onderhouden en samenwerken met participanten, co-onderzoekers, ouders/verwanten, participerende organisaties en opleidingscentra
 • Coördineren van dataverzameling
 • Begeleiden van (WO, HBO en MBO) studenten die werken ten behoeve van het project
 • Databeheer, dataverwerking en data-analyse
 • Schriftelijke rapportage in de vorm van wetenschappelijke manuscripten en praktijkgerichte verslagen
 • Rapportage in de vorm van nationale en internationale wetenschappelijke publicaties en presentaties
 • (mede) vormgeven en uitvoeren van activiteiten ten behoeve van verspreiding en gebruik van de uitkomsten

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • Afgestudeerd in de (ortho)pedagogiek of psychologie
 • Affiniteit met communicatie, ICT, techniek
 • In team- en netwerkverband kunnen werken, maar ook een grote mate van zelfstandigheid bezitten
 • Gebleken wetenschappelijke ambitie
 • Kennis van en ervaring met het doen van empirisch wetenschappelijk onderzoek en daarover rapporteren
 • Goede communicatievaardigheden
 • Goede sociale en organisatorische vaardigheden
 • Affiniteit met de doelgroep
 • Creativiteit en flexibiliteit

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt gedurende het eerste jaar €2.395 (PhD) oplopend tot €3.061 (PhD) bruto per maand in het vierde jaar bij een voltijds dienstverband.

De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor de duur van 1 jaar en bij voldoende perspectief verlengd tot een totaal van 4 jaar. Aan het einde van het vierde jaar wordt de arbeidsovereenkomst afgesloten met een dissertatie.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken en meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen
De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) richt zich op het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van jeugdcriminaliteit tot de aanpak van depressiviteit, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Uniek is dat we drie disciplines combineren: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek.

Werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen is werken bij een ambitieuze organisatie die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. BIJ FGB krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. De faculteit telt ongeveer 3.400 studenten en ca 600 medewerkers.
 
Over afdeling, instituut, project
De onderzoeker wordt aangesteld binnen de sectie ontwikkelingspedagogiek, die onder leiding staat van prof Carlo Schuengel en binnen de Academische Werkplaats ‘Sociale relaties en gehechtheid Bartiméus en Vrije Universiteit Amsterdam’, met als coördinator prof. dr. Paula Sterkenburg. De onderzoeksgroep gebruikt een breed scala aan onderzoeksdesigns, van single case experimenten met intensieve tijdreeksen, gerandomiseerde klinische trials, labexperimenten, en grootschalige longitudinale cohortstudies. Het onderzoek is ingebed in de onderzoeksinstituten Amsterdam Public Health research institute (APH) en LEARN!. Dit project valt binnen het focusgroep ‘Sociale relaties en gehechtheid - mensen met een beperking’. Er is binnen de onderzoeksgroep ruime ervaring met betrekking tot onderzoek op het gebied van mensen met een visuele, visuele-en-verstandelijke of verstandelijke beperking.

Specificaties

 • PhD
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 40 uur per week
 • €2395—€3061 per maand
 • Universitair
 • 7035

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you