Docent/onderzoeker Ontwikkelingspsychologie

Docent/onderzoeker Ontwikkelingspsychologie

Geplaatst Deadline Locatie
19 jan 15 feb Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een collegiale wetenschapper op het gebied van de klinische ontwikkelingspsychologie en / of ontwikkeling en gezondheidspsychologie, die enthousiast wordt van zowel onderwijs als onderzoek? We zoeken per direct een (parttime) docent/onderzoeker, die in het onderwijs wetenschappelijke vraagstukken weet te verbinden aan vragen uit de (klinische) praktijk en zo studenten een gedegen wetenschappelijke basis kan bieden voor hun latere loopbaan.

De programmagroep Ontwikkelingspsychologie van de Universiteit van Amsterdam (UvA) biedt een bachelor-specialisatie in de klinische ontwikkelingspsychologie, de master tracks Klinische Ontwikkelingspsychologie en Development & Health Psychology, en neemt deel aan de tweejarige Research Master opleiding. Het onderwijs in de bachelor en de master track Development & Health Psychology is in het Engels, terwijl het onderwijs in de master track Klinische Ontwikkelingspsychologie in het Nederlands is.

Het programma wordt ondersteund door ongeveer 15 vaste faculteitsleden en biedt onderdak aan ongeveer 25 promovendi en postdoctorale onderzoekers. Het programma is internationaal actief en ontvangt regelmatig internationale bezoekers.

Wat ga je doen?

Bij een totale omvang van 0,8 fte (30,4 uur per week) is de verdeling van de werkzaamheden:

 • 0,55 fte Onderwijs, bestaande uit:
  • individueel onderwijs (begeleiding van klinische en niet-klinische stages, theses) binnen de master tracks Development & Health Psychology en Klinische Ontwikkelingspsychologie. Ook onderzoeksprojecten in de bachelor Psychobiologie zullen incidenteel begeleid worden. Thesen en onderzoeksprojecten bieden de mogelijkheid om publiceerbare data te verzamelen, passend binnen de eigen onderzoekslijn van de kandidaat;
  • begeleiden van het schrijven van verslagen voor de Basisaantekening Psychodiagnostiek (master track KLOP);
  • werkgroeponderwijs als vervanging van collega’s bij sabbatical of een onverwacht hoog aantal studenten. In de master track Development & Health Psychology wordt met probleemgestuurd onderwijs gewerkt. In de master track Klinische Ontwikkelingspsychologie gaat veel aandacht naar het aanleren en oefenen van klinische vaardigheden.
 • 0,25 fte Onderzoek, bestaande uit het uitbouwen van een eigen onderzoekslijn op het gebied van de (klinische) ontwikkelingspsychologie en/of gezondheidspsychologie. Werving van onderzoekssubsidies behoort ook tot de taken.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat heb je hiervoor nodig?

Je hebt:

 • een doctoraat (of voltooid doctoraat binnen 3 maanden) op het gebied van de psychologie of aanverwante discipline;
 • een kwalitatief hoogstaand onderzoeksprofiel op het gebied van ontwikkelingspsychologie, gezondheidspsychologie of aanverwante discipline;
 • ervaring met het geven van cursussen en begeleiding op BA en MA-niveau en bij voorkeur een BKO;
 • basisaantekening Psychodiagnostiek;
 • goede Nederlandse en Engelse taalvaardigheid.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Het betreft een tijdelijke aanstelling van 30,4 uur per week (0,8 fte) tot 1 januari 2023. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring, minimaal €3,746 tot maximaal €5,127 bruto per maand bij een volledige aanstelling van 38 uur per week (conform schaal 11 Cao Nederlandse Universiteiten).

Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering en vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Wat bieden we nog meer

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie. De Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen – Psychologie

De Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) is de grootste onderwijs- en onderzoeksinstelling op haar gebied in Nederland. Aan de FMG volgen ca. 10.000 studenten onderwijs in een van de 10 bacheloropleidingen en meer dan 20 masterprogramma’s, georganiseerd in een van de vier Colleges of een van de vier Graduate Schools. Een deel van de onderwijsprogramma’s is Engelstalig. Doordat er veel internationale studenten en staf bij de FMG actief zijn, wordt er naast in het Nederlands ook in het Engels gecommuniceerd. De staf werkt zowel in het onderwijs als in een van de vier onderzoeksinstituten. Ruim 1200 medewerkers dragen hier aan bij. Aan het hoofd van de faculteit staat de decaan.

De FMG speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

De faculteit is gehuisvest in een prachtig gerenoveerd gebouw op de Roeterseilandcampus (REC), met nieuwe voorzieningen en meubilair. Ook de Faculteit Economie en Bedrijfskunde en de Faculteit der Rechtsgeleerdheid zijn op deze campus gehuisvest.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Gedrag en maatschappij
 • 15.2—30.4 uur per week
 • €3746—€5127 per maand
 • Gepromoveerd
 • 21-031

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you