SAP BI Specialist

SAP BI Specialist

Geplaatst Deadline Locatie
21 jan 11 feb Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Administratief Centrum, Functioneel Beheer, heeft een vacature voor een SAP BI Specialist.

In deze functie ben je onderdeel van het datateam SAP BI dat verantwoordelijk is voor beheer, onderhoud en de toekomst van het BI-landschap van UvA en HvA. Samen met je collega’s zorg je voor het onderhoud van het systeem, los je problemen op, voer je wijzigingsverzoeken uit en implementeer je vernieuwingstrajecten. Het gaat hier om een uitdagende functie in een interessante omgeving waarbij je de ruimte krijgt om SAP-kennis en -kunde door te ontwikkelen.

Je werkzaamheden zijn o.a.:

 • onderhouden en beheren van het platform managementinformatie van de UvA;
 • analyseren van issues en wijzigingsverzoeken; maken van een diagnose van de oorzaken en impact van wijzigingenverzoeken;
 • meewerken in het BI-scrumteam aan ontwikkelingen en wijzigingen, zoals upgrades en vernieuwingsprojecten;
 • met verstand van de bronsystemen SAP FI, CO, MM, HRM, SA de managementinformatie-vragen van gebruikers vertalen;
 • op basis van de ingerichte data in SAP BW on HANA de functionele rapporten in SAP BO bouwen of wijzigen;
 • zelfstandig bestaande datamodellen onderhouden;
 • beheerswerkzaamheden uitvoeren en schrijven; onderhouden van beheerdocumentatie.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Het team UvAdata heeft vanwege de groei van de werkzaamheden behoefte aan een breed inzetbare SAP BI Specialist . Je hebt ruime ervaring met SAP Business Warehouse (BW on HANA)/ SAP Business Objects (BO) en aantoonbare ervaring binnen het expertise gebied SAP Business Planning & Control (BPC).

Daarnaast heb je:

 • een hbo+ werk- en denkniveau met goede analytische vaardigheden;
 • affiniteit met financiële processen, zoals projectbegroting en bedrijfsbegrotingen;
 • gedegen kennis en ervaring met SAP BW (on HANA)/ SAP BO (kennis van SAP BPC (embedded on HANA) en FOX coding is een pre);
 • ervaring met extractie uit zowel SAP ECC als non-SAP bronnen; modellering, ontwerpen en bouwen (kennis van ABAP is een pre);
 • ervaring met BO front-end tools als Lumira Designer en Analysis for Office;
 • ervaring met het beheren van BW/ BO-applicaties;
 • klantgerichtheid met een proactieve houding en oog voor maatwerk;
 • een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Ervaring met OpenHub en PowerBI is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Wij bieden in eerste instantie een tijdelijk contract voor de periode van een jaar. Bij gebleken geschiktheid is het voornemen om voor deze functie een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan te bieden. De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie Beheerder ICT 1 (schaal 11) of Beheerder ICT 2 (schaal 10). Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €5.127 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (cao Nederlandse Universiteiten). De UvA biedt verder een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Administratief Centrum – Functioneel Beheer

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) leveren kwalitatief hoogwaardig onderwijs en onderzoek en werken daarin samen. De centraal gepositioneerde dienst Administratief Centrum (AC) ondersteunt het primaire proces van zowel de UvA als de HvA. Dit doen wij door het aanbieden van een groot aantal diensten aan ruim 90.000 studenten en 10.000 medewerkers op vele locaties van faculteiten, domeinen, dienstverlenende eenheden en gelieerde instellingen in Amsterdam.

Onze afdeling

De managementinformatie voor de UvA wordt aangeboden door het UvA-datateam. Dit team is onderdeel van het SAP Expertise Centrum (SEC) als gecombineerde afdeling met mensen van het Administratief Centrum en ICT Services (ICTS). AC en ICTS zijn centraal gepositioneerde diensten die zowel voor de HvA als voor de UvA werken.

Op het gebied van SAP zijn de UvA en de HvA vooruitstrevend in het gebruik van de nieuwste technologieën. Zo hadden we bijvoorbeeld als eerste in Nederland een 'SAP Suite on HANA' implementatie. Vanwege de lopende HvA en UvA SAP Roadmap is ons SAP-systeemlandschap volop in ontwikkeling.

Het SAP Expertiseteam is een enthousiast team en telt ruim 35 medewerkers met variërende leeftijden verdeeld over 5 scrumteams: SAP Financiën, SAP HCM, UvAdata, HvAdata en Basis. We maken gebruik van SAP ECC (HCM, FI, CO, EAM, PS, CATS, MM, SD, SIM, PPM) en SAP BI (BW, BO, BPC). SAP PO wordt gebruikt voor de integratie tussen de systemen en SAP Fiori voor de toegang voor eindgebruikers.  Op dit moment worden de eerste stappen gezet van de SAP Roadmap naar S4HANA/BW4HANA in combinatie met de weg naar de Cloud met SuccesFactors.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 32—38 uur per week
 • €2790—€5127 per maand
 • HBO+
 • 20-804

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Weesperzijde 190, 1097 DZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you