Medewerker Onderwijskwaliteit (0,8 fte)

Medewerker Onderwijskwaliteit (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
21 jan 7 feb Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het secretariaat van de Examencommissie is op zoek naar een enthousiast nieuw teamlid die zich met uitstekende organisatorische kwaliteiten en procesmatig inzicht gaat inzetten voor de kwaliteitsborging van ons gevarieerde pakket bachelor en master opleidingen. Je hebt een eigen takenpakket met coördinerende en administratieve werkzaamheden maar ondersteunt het team ook breder waar nodig.

Functieomschrijving

De belangrijkste taken van de medewerker Onderwijskwaliteit zijn:

 • Coördineren en ondersteunen van facultaire procedures voor de borging van toetskwaliteit;
 • Coördineren, uitvoeren en rapporteren over de vakevaluaties van alle studieprogramma’s;
 • Ondersteunen van de secretaris van de Examencommissie bij het behandelen van lopende beleidsdossiers en casuïstiek (bv. fraude, individuele verzoeken, tentamenfaciliteiten, bindend studieadvies, diplomering, beroepszaken).

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je bent een accuraat, dienstverlenend, communicatief sterk persoon en je hebt een proactieve werkhouding. Daarnaast beschik je in elk geval over:

 • een afgeronde HBO of WO opleiding;
 • 1 – 2 jaar werkervaring bij een universiteit in een onderwijsondersteunende functie;
 • goede communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels (aantoonbaar C1-niveau conform CEF);
 • goed ontwikkelde schrijfvaardigheid in beide talen;
 • organisatietalent en procesmatig inzicht;
 • basale kennis van didactische principes en onderwijskwaliteitseisen;
 • kennis van Osiris en aantoonbare affiniteit met workflow systemen is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden verlengd. Het betreft een dienstverband met een omvang van 32 uur per week (0,8 fte). Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling minimaal € 2.656 bruto per maand en maximaal € 3.548 (schaal 8, CAO NU).

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, maatschappelijke uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact, the Erasmian way’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De ‘Erasmian values’ fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

Afdeling

Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC)

De Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) maakt onderdeel uit van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De faculteit verzorgt onderwijs en doet onderzoek op het terrein van GeschiedenisOpent externCultuurwetenschappenOpent extern en Media & CommunicatieOpent extern.

De ESHCC biedt kwalitatief hoogstaand onderwijs, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, op het snijvlak van de Geesteswetenschappen en de Sociale Wetenschappen. Er wordt onderwijs gegeven aan ambitieuze, Nederlandse en internationale studenten in een prikkelende leeromgeving. Na hun afstuderen hebben zij kennis, inzicht en vaardigheden opgedaan om een belangrijke en inspirerende bijdrage te leveren aan een samenleving die steeds internationaler wordt en waarin diversiteit een grote rol speelt.

De faculteit telt drie bacheloropleidingen, die tezamen vijf programma’s aanbieden, waarvan er drie volledig internationaal zijn. Daarnaast zijn er drie masteropleidingen en een onderzoeks-master, die gezamenlijk tien programma’s bieden, waaronder acht internationale programma’s.

ESHCC bestaat uit drie departementen die elk worden aangestuurd door een afdelingshoofd. ESHCC is gehuisvest in het Van der Goot (M) Building op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Project control is onderdeel van het Faculteitsbureau. Er studeren circa 2000 studenten en werken ruim 220 medewerkers. 

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • max. 32 uur per week
 • €2656—€3548 per maand
 • ESHCC-20210121

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you