Domeinarchitect Onderwijs & Bedrijfsvoering (1,0 fte)

Domeinarchitect Onderwijs & Bedrijfsvoering (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
21 jan 12 feb Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij sterke verandervaardigheden, hou je van complexe vraagstukken in een politiek landschap en heb je een visie over hoe je dat wilt realiseren? Solliciteer dan op deze functie.

Functieomschrijving

Voor het CIO Office zoeken wij een domeinarchitect, die het CIO-architectenteam komt versterken en werkt aan de realisatie van het Masterplan Digitalisering van de EUR 2024. De EUR bestaat uit verschillende domeinen, waarvan het zwaartepunt in jouw functie ligt bij het domein Onderwijs en onderdelen van de Bedrijfsvoering.

1.      In de rol van domeinarchitect ontwikkel je in nauwe samenwerking met management en directie(s) doelarchitecturen op strategisch/tactisch niveau. Je duidt relevante interne en externe ontwikkelingen en beoordeelt de impact daarvan op het IV-landschap van de Erasmus Universiteit;

2.      Je bent de regievoerder op het proces om de domein- en doelarchitecturen te ontwikkelen en onderhouden. Daarbij vertaal je strategische doelstellingen en afdelingsplannen in een doelarchitectuur waarbij je intensief samenwerkt met IV-collega’s zoals informatiemanagers en business analisten;

3.      Hierbij zorg je voor draagvlak bij zowel het management als medewerkers van de betrokken afdelingen. Je draagt de doelarchitectuur uit en ziet toe op de realisatie en toepassing in samenwerking met projectarchitecten;

4.      Als architect ben je de sparringpartner van management en directie op het gebied van de doelarchitectuur en de roadmaps waarbij je een belangrijke rol speelt bij de monitoring van de roadmap realisatie, mogelijke bijsturing in de vorm passende interventies en eventuele escalaties;

5.      Daarnaast coördineer je de ontwikkeling van (project) start architecturen bij veranderings-trajecten met een zware IV-component, waarbij je nauw samenwerkt met de projectarchitecten, architecten informatiesystemen en projectleiders.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een ervaren domeinarchitect die met belanghebbenden in de organisatie de domeinarchitecturen kan (door)ontwikkelen. Ontwikkelen en toepassing van producten zoals een informatieplan, capability modellen, proceshuizen, informatie- en gegevensmodellen en ontwerpen in samenhang zijn voor jou bekend terrein. Daarbij ben je met je collega CIO-architect ook verantwoordelijk voor de opbouw, advisering over en naleving van de EUR Enterprise architectuur.

Onderstaande profielschets is gebaseerd op het nieuwe Europese Competentie Framework voor IT-professionals volgens het European Competence Framework niveau NLQF-6 of 7.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Voor deze functies worden kandidaten met ervaring op het gebied van informatie architectuur gezocht, in het bijzonder op onderstaande gebieden:

 •  WO werk- en denkniveau, aangevuld met minimaal vijf jaar relevante werkervaring;
 • Een opleiding op het gebied bestuurlijke informatiekunde, bedrijfskunde of informatica;
 • Ervaring met het opstellen van architectuur op strategisch/tactisch niveau en daarbij te fungeren als sparringpartner voor management en directie;
 • Certificering ArchiMate en TOGAF (of bereidheid deze certificering binnen 1 jaar te behalen);
 • Kennis van theorie en methodische aspecten van EA en bereid daar blijvend in te ontwikkelen;
 • Affiniteit met relevante thema’s (bijv.: flexibilisering onderwijs, digitale open leermiddelen, toepassing Artificiële Intelligentie is een pré) en bereidheid kennis en ervaring te verdiepen voor specifieke thema’s die relevant worden in de domeinen.

De volgende competenties zijn belangrijk om deze functie succesvol te kunnen vervullen:

 • Bestuurlijke sensitiviteit en inlevingsvermogen;
 • Strategische visie en conceptueel denkvermogen;
 • Besluitvaardigheid en overtuigingskracht;
 • Conflictpreventie en -beheersing, sterke mate van klantgerichtheid en uitstekend kunnen samenwerken in teamverbanden;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel Nederlands als Engels);
 • Initiatiefrijk en faciliterend;
 • Analytisch vermogen en oordeelsvorming;
 • Plannen en organiseren;
 • Organisatiebewustzijn.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?

Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden in een dynamische omgeving. Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met een goede balans tussen werk en privé. Aanstelling vindt plaats conform de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van de opleiding en werkervaring, minimaal € 4.538, - en maximaal € 5.826, - bruto per maand (schaal 12) bij een volledige aanstelling.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek). Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals sportaccommodatie en bibliotheek.

Diversiteit is een van onze strategische prioriteiten. Alle groepen uit de samenleving worden aangemoedigd om te solliciteren. Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. De wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, maatschappelijke uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam.

Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact, the Erasmian way’. Het academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Het onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met hun onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De ‘Erasmian values’ fungeren als intern kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

ORGANISATIE

De Erasmus Universiteit is een toonaangevende universiteit met ruim 30.000 studenten en bijna 3.000 medewerkers. De universiteit bestaat uit zeven faculteiten, twee instituten en een professional services organisatie. Het onderzoek en het onderwijs worden internationaal hoog gewaardeerd. Dit is terug te zien in de studentengemeenschap, die maar liefst 114 nationaliteiten omvat. De Erasmus Universiteit stimuleert internationale netwerken en de vorming van strategische allianties (bijvoorbeeld samenwerking met Universiteit Leiden en TU Delft) op tal van gebieden rond onderwijs, onderzoek en valorisatie.

De professional services organisatie kent zeven centrale diensten voor IT, HR, Finance, Real Estate & Facilities, Marketing & Communication, Education and Student Affairs, Erasmus Research Services.

De EUR heeft forse ambities met digitalisering, zeker nu met de recente gezondheidscrisis duidelijk is dat blended learning en online werken een versnelling heeft gekregen. Met de ontwikkeling van de ‘smart’ campus’ zet de universiteit de toon, zij organiseert vooruitstrevende digitale onderwijsvormen en faciliteiten voor onderzoekers zoals een onderzoeksplatform, voor datagericht, snel en flexibel onderzoek.

De student - persoonlijk en toegankelijk onderwijs:

De EUR Smart Campus van 2021 geeft studenten (binnen kaders) maximale vrijheid bij het deelnemen aan onderwijs. Naast fysieke vormen van onderwijs biedt de EUR Smart Campus een variëteit aan digitale onderwijsvormen aan, zodat studenten zelf kunnen kiezen hoe zij willen studeren.

De bedrijfsvoering - samen maken we ondersteuning eenvoudig:

Met de introductie van een nieuwe transparante (virtuele) omgeving voor de architectuur van processen, informatievoorziening (IV) en systemen, ondersteunen wij dat docenten, onderzoekers, bedrijfsvoerders en informatieprofessionals elkaar beter begrijpen. Dit komt door een gedeeld inzicht in de structuur van diensten, processen, informatievoorziening en IT in hun organisatie.

De Erasmus Universiteit maakt momenteel een strak aangestuurde inhaalslag het terrein van IV/IT om de ambities van het Masterplan Digitalisering te realiseren, waarbij de CIO-Office een centrale rol vervult.

Afdeling

Algemene Bestuursdienst (ABD) - CIO Office

De CIO Office: strategische partner bij digitale ontwikkeling

De wereld verandert razendsnel. Veranderingen zijn steeds complexer, volgen elkaar snel op en digitalisering speelt altijd een belangrijke rol. De CIO Office helpt bij het bepalen van de impact van deze veranderingen voor de EUR én bij het effectief organiseren van de veranderagenda.

Met de expertise die wij in huis hebben zijn we een strategische partner in het begrijpen van de veranderingen. We vertalen dat naar een plan waarin we rekening houden met de behoeftes die spelen. We houden zicht op het gecontroleerd uitvoeren van dit plan. Dit alles doen we samen met de faculteiten en diensten. We hebben een breed team van professionals uit diverse expertisegebieden die, met hun competenties, training en ervaring de verandering in goede banen leiden.

Samen zorgen we ervoor dat de strategische doelstellingen van onze universiteit worden ingevuld en dat we mee veranderen met de digitale ontwikkelingen. We helpen de EUR telkens weer om van strategisch vraagstuk naar passende oplossing te komen. Zo geven we de universiteit van morgen vorm.

In het CIO Office is de expertise gebundeld die voor het organiseren en richting geven van de digitalisering benodigd is. Denk aan informatiemanagement, privacy, security, portfolio sturing en niet in de laatste plaats architectuur.

Specificaties

 • IT; Beleid- en staf
 • 38—40 uur per week
 • €4538—€5826 per maand
 • Universitair
 • ABD/CIO/09122020

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you