Coördinator OCC/SOC

Coördinator OCC/SOC

Geplaatst Deadline Locatie
26 jan 28 feb Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 feb 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Binnen de afdeling DITO van de divisie Beheer van ICTS zijn het Operations Control Center (OCC) en het Security Operating Center (SOC) verantwoordelijk voor Monitoring & Control van de technische ICT-infrastructuur (OCC) en Security (SOC) van de UvA en de HvA.

Voor het OCC/SOC zoeken wij kandidaten voor de functie van coördinator.

Voor het OCC ligt de focus  met name op de monitoring architectuur en aansturing van de OCC-medewerkers en voor het SOC ligt de focus met name op de continuïteit (roostering) van de SOC-medewerkers.

Wat ga je doen

Binnen het Operations Control Center (OCC) worden de ICT-diensten en ICT-componenten op een efficiënte, effectieve en kwalitatieve hoogwaardige manier bewaakt en wordt operationele ondersteuning verleend aan de tweede- en derdelijns (backoffice) afdelingen binnen de organisatie ICTS.
Binnen het OCC werken drie medewerkers. Er wordt gebruik gemaakt van geavanceerde tools om continu de performance en de staat van alle ICT-componenten te  bewaken.

Binnen het Security Operations Center (SOC) wordt de operationele beveiliging van de IT-infrastructuur continu gecontroleerd en verbeterd. Binnen de IT-infrastructuur bevinden zich alle systemen, applicaties en endpoints.
Het SOC beschermt de organisatie tegen cyberattacks, heeft altijd een actueel inzicht in de operationele beveiligingsstaat en reageert adequaat bij mogelijke verdachte gebeurtenissen.
Binnen het SOC werken drie medewerkers. Het SOC heeft naast een reactieve rol ook duidelijk een proactieve rol en gebruikt daar SIEM-tooling voor.

Werkzaamheden

Als coördinator OCC/SOC ben je verantwoordelijk voor de performance van het OCC en het SOC. Je geeft samen met het afdelingshoofd DITO vorm en inhoud aan het OCC en SOC. Voor het OCC verzorg je tevens de operationele aansturing. Als monitoring architect houd je je bezig met jet inrichten en optimaliseren van de monitoring ICT-infrastructuur.

Taken:

  • coördinatie van het OCC (roostering);
  • operationeel aansturen van de medewerkers van het OCC;
  • coördinatie van het SOC (roostering);
  • aanspreekpunt binnen ICTS met betrekking tot monitoringvraagstukken;
  • inrichten en optimaliseren van de monitoring ICT-infrastructuur;
  • bijdrage leveren aan projectproducten, waar dat de monitoring van ICT-infrastructuur raakt;
  • opleveren van door Service Management gewenste rapportages; monitoringtool selectie;
  • (mede)verantwoordelijk voor visie en roadmap OCC & SOC;
  • vertegenwoordiger van het OCC & SOC bij diverse overleggen, zoals bijvoorbeeld een Change Advisory Board;
  • functioneel en technisch beheer van de end-user-monitoring.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat vragen we van jou

Wij zoeken een collega die gemakkelijk contact maakt en goed in staat is om ideeën en visie te verwoorden en uit te dragen. Je hebt een duidelijk beeld van het groter geheel en kan dit vertalen naar een breed gedragen monitoring aanpak. Je affiniteit ligt bij monitoring en je straalt op dit terrein een bepaalde mate van autoriteit uit. Je hebt een sterke ambitie om de monitoringfunctie binnen ICTS naar een hoger plan te tillen.

Jouw ervaring en profiel:

  • een hbo+-werk en-denkniveau;
  • leidinggevende ervaring;
  • zeer goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
  • je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken;
  • ervaring met enige van de volgende monitoring tools: SCOM, SolarWinds, Cisco Prime, LogRhytm en Nagios;
  • kennis van en ervaring met ITIL-processen;
  • generieke kennis van ICT-infrastructuur (vast/draadloos netwerk, servers, applicaties, interfacing, databases, etc.);
  • kennis van scriptingtalen als powershell, auto-it, python;
  • affiniteit met Security-monitoring & Logging.

Kennis van SIEM-technologie is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we jou

Het dienstverband wordt aangegaan voor een periode van een jaar. Bij gebleken geschiktheid kan een dienstverband voor onbepaalde tijd volgen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal €3.746 en maximaal €5.127 bruto per maand (schaal 11) bij een volledig dienstverband. Op deze functie is het UFO-profiel Beheerder ICT 1 van toepassing. De UvA biedt een 13e maand en gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden. De cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

ICT Services

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam leveren kwalitatief hoogwaardig onderwijs en onderzoek en werken daarin samen, waarbij er sprake is en blijft van twee gescheiden rechtspersonen. Het primaire proces wordt, als het gaat om de dienstverlening aan medewerkers en studenten, ondersteund door een aantal centraal gepositioneerde diensten waaronder ICTS die zowel voor de UvA als de HvA werken.

ICT Services (ICTS) levert een groot aantal ICT-diensten aan ruim 90.000 studenten en 10.000 medewerkers op vele locaties van de dienstverlenende eenheden, faculteiten en gelieerde instellingen in Amsterdam. ICT Services is een betrouwbare leverancier voor onderwijs en onderzoek die de functionele klantvraag vertaalt naar optimale technische en klantgerichte oplossingen en die open staat voor de nieuwste ontwikkelingen en ideeën op het gebied van ICT op het gebied van onderwijs en onderzoek. ICTS heeft gezamenlijk circa 280 medewerkers in dienst.

Specificaties

  • IT
  • max. 38 uur per week
  • €3746—€5127 per maand
  • HBO+
  • 21-044

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Weesperzijde 190, 1097 DZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you