Promovendus Kinderpalliatieve Zorg

Promovendus Kinderpalliatieve Zorg

Geplaatst Deadline Locatie
27 jan 31 mrt Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mrt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Binnen de afdeling Kindergeneeskunde van het UMCG wordt onder leiding van prof. dr. mr. Eduard Verhagen het ZonMw onderzoek gedaan naar het verbeteren en implementeren van het Individueel Zorgplan (IZP) voor kinderen die palliatieve zorg ontvangen. Hiervoor is per direct ruimte voor een promovendus.

In de afgelopen jaren is gebleken dat niet ieder kind dat palliatieve zorg ontvangt een IZP heeft, of dat het pas laat wordt ingevuld. Met behulp van interviews en vragenlijsten willen we de redenen hierachter onderzoeken, waarna we het IZP aanpassen en landelijk implementeren. Het doel is dat het nieuwe IZP een handzaam document wordt dat als verrijking van de zorg wordt ervaren, dat de kwaliteit en continuïteit van zorg tussen de verschillende lijnen waar deze zorg zich beweegt beter gewaarborgd is, en dat het IZP na implementatie standaard onderdeel is van de kinderpalliatieve zorg.

Jouw rol is dit project als promovendus te coördineren en uit te voeren. De directe begeleiding bestaat uit prof. dr. mr. Eduard Verhagen, prof. dr. Leontien Kremer (AMC), dr. Marijke Kars (Julius Centrum UMCU) en dr. Judith Aris (UCMG). Daarnaast ga je nauw samenwerken met het Kenniscentrum voor Kinderpalliatieve Zorg, Stichting Kind en Ziekenhuis, de regionale netwerken integrale kindzorg, en de Kinder Comfort Teams van de UMC’s.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- Een afgeronde masteropleiding geneeskunde, verplegingswetenschap, gezondheidswetenschappen, ethiek of organisatie van zorg (bijvoorbeeld bestuurskunde: besturen van zorgvernieuwing, of innovatie in zorg en welzijn).
- Je hebt snel overzicht over het project en over de taken die er te doen zijn.
- Je hebt zeer goede organisatorische en communicatieve vaardigheden en je zet je graag in om alle partners in het project bij elkaar te brengen.
- Een zeer goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
- Bij voorkeur heb je al ervaring met kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden.

Arbeidsvoorwaarden

Een PhD positie (32-36 uur per week) binnen het Beatrix Kinderziekenhuis waarbij je begeleid wordt door een landelijk, multidisciplinair onderzoeksteam, en nauw samenwerkt met zorgverleners en ouders. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op een verlenging van twee jaar bij goed functioneren. Het salaris betreft maximaal € 2.495,- bruto per maand in het eerste jaar tot een maximum van € 3.050,- in het laatste (derde) jaar (schaal PhD), afhankelijk van opleiding en relevante ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met:
- Judith Aris PhD, postdoc onderzoeker Kinderpalliatieve Zorg, telefoonnummer: 06 1071 0715

Afdeling

Kindergeneeskunde

Het onderzoek bestaat uit 4 fasen. In fase 1 verzamelen we kwalitatieve en kwantitatieve data bij ouders en zorgverleners, waarna we het IZP kunnen aanpassen waar nodig. In fase 2 implementeren we het nieuwe IZP, en trainen we zorgverleners die ermee gaan werken. In fase 3 verzamelen we opnieuw kwalitatieve en kwantitatieve data bij ouders en zorgverleners, om te horen hoe de ervaringen met het vernieuwde IZP zijn. Fase 4 tot slot is voor de projectafronding.

Sinds de toekenning van de subsidie hebben we niet stilgezeten. Het voorbereidende werk voor fase 1 is gedaan, en we zijn inmiddels gestart met de dataverzameling in de regio Noordoost. De andere regio’s zullen snel volgen. Ondertussen starten we alvast met de voorbereiding voor fase 2.

Werkzaamheden
- Kwalitatieve en kwantitatieve dataverzameling voor de evaluatie van het huidige en het aangepaste IZP.
- Bijdragen aan de ontwikkeling van het IZP.
- Ontwikkeling van de scholing van zorgverleners.
- Opstellen van het implementatieplan.
- Schrijven en publiceren van wetenschappelijke publicaties.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • max. €2495 per maand
  • Universitair
  • 210078

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you