Hoogleraar Zeldzame Nierziekten

Hoogleraar Zeldzame Nierziekten

Geplaatst Deadline Locatie
9 feb 1 mrt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 mrt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Van de hoogleraar Zeldzame Nierziekten wordt verwacht dat hij/zij klinische en poliklinische werkzaamheden als nefroloog uitvoert over de volle breedte van het vakgebied, maar met het accent op zeldzame nierziekten.

Verder coördineert de nieuwe hoogleraar de zorg voor volwassen nierpatiënten binnen het Radboudumc Expertisecentrum Zeldzame Nierziekten. Hij/zij is aanspreekpunt namens de afdeling Nierziekten voor het REZN voor de samenwerkingspartners binnen en buiten het Radboudumc. Ook is de nieuwe hoogleraar de primaire vertegenwoordiger namens de afdeling Nierziekten in ERKNet.

Verder behoort de begeleiding van wetenschappelijk onderzoekers en werving van onderzoeksmiddelen tot de taken van de nieuwe hoogleraar en levert hij/zij een bijdrage aan onderwijs en opleiding, met name op het gebied van Zeldzame Nierziekten.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

De hoogleraar Zeldzame Nierziekten is een ervaren internist-nefroloog met aantoonbare klinische expertise op het terrein van zeldzame nierziekten. Daarnaast:
  • Een uitstekend track-record op het gebied van klinisch en fundamenteel wetenschappelijk onderzoek op het gebied van zeldzame glomerulaire en/of tubulaire aandoeningen.
  • In staat om leiding te geven aan professionals die samenwerken binnen een expertisecentrum.
  • Beschikt over een gevestigde positie in nationale en internationale samenwerkingsverbanden en vaardigheden om netwerken te bouwen en te onderhouden.
  • Voldoet (binnenkort) aan de criteria voor een Principal Investigator of vergelijkbare criteria.
  • Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Voor de duur van de benoeming.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

Het Radboudumc heeft nationaal en internationaal een leidende rol op het terrein van de diagnostiek en de behandeling van zeldzame glomerulaire en tubulaire nieraandoeningen. Deze patiëntenzorg wordt gecoördineerd vanuit het door het VWS erkende Radboudumc Expertisecentrum Zeldzame Nierziekten (REZN) waarin naast de afdeling Nierziekten ook de (sub)afdelingen Kindernierziekten, Pathologie, Genetica en Fysiologie samenwerken.

De internationale erkenning als expertisecentrum heeft geresulteerd in opname in het European Rare Kidney Disorders Reference Network (ERKNet). Vanuit het REZN is er een sterke verbinding naar het onderzoek binnen het Radboudumc researchthema Renal Disorders.

De afdeling Nierziekten is vanuit voorgaande context een belangrijk referentiecentrum voor secundaire en tertiaire verwijzingen van patiënten met glomerulaire en tubulaire nierziekten. Nefrologen kunnen patiënten (fysiek of virtueel) verwijzen voor een advies ten aanzien van diagnostiek en behandeling.
De afdeling Nierziekten heeft in de patiëntenzorg en het onderzoek twee speerpunten: niertransplantatie en primaire glomerulaire en tubulaire nierziekten.

De huidige kernleerstoelhouder Nierziekten heeft als aandachtsgebied niertransplantatie. De instelling van de leerstoel Zeldzame Nierziekten reflecteert het gewicht dat aan dit terrein binnen de afdeling wordt toegekend. Doordat de afdeling Nierziekten over een eigen researchlaboratorium beschikt (geleid door een hoogleraar immunologie van nierziekten en niertransplantatie) is er een optimale setting om de verbinding tussen de kliniek en het fundamenteel onderzoek vorm te geven.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Gezondheid
  • 40—48 uur per week
  • €10391—€12937 per maand
  • Universitair
  • 132223-P694280-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you