Docent/Universitair Docent Europees Recht

Docent/Universitair Docent Europees Recht

Geplaatst Deadline Locatie
11 feb 5 mrt Amsterdam
Heb jij een passie voor onderwijs en onderzoek, en wil jij werken op het gebied van Europees recht? Ben jij op je gemak met werken in het Nederlands en het Engels? Zoek jij een levendige internationale omgeving? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit.

Functieomschrijving

De afdeling Transnational Legal Studies zoekt een docent/universitair docent die onderwijs op het gebied van Europees recht kan geven in het Nederlands en in het Engels, en die ook onderzoek op dit gebied wil beginnen of voortzetten.

Jouw taken
 • Het geven van verschillende vakken op het gebied van Europees recht (in brede zin) en mogelijk ook volkenrecht, in het Nederlands en Engels, voornamelijk in de bachelor rechtsgeleerdheid, maar mogelijk ook in de master, afhankelijk van jouw ervaring
 • Het begeleiden van scripties in het Nederlands en Engels, over onderwerpen op het terrein van de afdeling Transnational Legal Studies
 • Het schrijven van wetenschappelijke artikelen en/of voorbereiden van een promotievoorstel afhankelijk van jouw ervaring en ambities
 • Het bijdragen aan de organisatie van onderwijs op een manier die past bij jouw ervaring

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • Jij hebt tenminste een master in de rechtsgeleerdheid, en idealiter ook een bachelor, waarin Europees recht een belangrijke rol speelt
 • Mogelijk ben jij ook gepromoveerd op een gebied dat te maken heeft met Europees recht
 • Jij ben breed inzetbaar, enthousiast, en flexibel
 • Jij ben geinteresseerd in contextuele, maatschappelijk-betrokken en kritische perspectieven op het transnationaal recht

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.790 (schaal 10) en maximaal €5.127 (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Docent 4, Universitair docent 2 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 2 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken en meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De faculteit der Rechtsgeleerdheid verzorgt bacheloropleidingen op drie gebieden: Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Criminologie. Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod aan masteropleidingen en contractonderwijs. Ons onderwijs en onderzoek richten zich op de maatschappelijke functie en relevantie van het recht: van verbintenissen in de platformeconomie tot het nieuwe werken, van koloniaal onrecht tot medische aansprakelijkheid, van gezinshereniging tot burgerinspraak, van zedendelicten tot gijzelsoftware. Ons onderzoek heeft vaak een internationaal en multidisciplinair karakter.

Werken bij de faculteit Rechtsgeleerdheid is werken in een actieve en inspirerende academische omgeving. Samen met je collega’s draag je in een goede onderlinge werksfeer bij aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. De faculteit telt ruim 300 medewerkers en 3.000 studenten.

Additionele informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 5 maart 2021. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief. De sollicitatiegesprekken vinden plaats via Zoom.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: Gareth Davies
Functie: Hoogleraar Europees Recht
E-mail: g.t.davies@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Recht
 • 32—40 uur per week
 • €2790—€5127 per maand
 • Gepromoveerd
 • 7135

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 5 mrt. 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).