Arts-promovendus: Klinische studie in patiënten met een neuro-endocriene tumor naar nieuwe combinatie van radionuclidetherapie met PARP-remmers

Arts-promovendus: Klinische studie in patiënten met een neuro-endocriene tumor naar nieuwe combinatie van radionuclidetherapie met PARP-remmers

Geplaatst Deadline Locatie
11 feb 2 mrt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 mrt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als arts-promovendus werk je aan een promotieproject gericht op het ontwikkelen van een nieuwe combinatiebehandeling voor neuro-endocriene tumoren (NET). Peptide receptor radionuclidetherapie (PRRT) is een succesvolle behandeling voor gemetastaseerde NET, die in het Erasmus MC is ontwikkeld. Het effect van PRRT tegen de kanker zou verder vergroot kunnen worden door de behandeling te combineren met PARP-remmers. Preklinisch onderzoek naar deze combinatietherapie is afgerond en de volgende fase is de first-in-man studie om toxiciteit en mogelijk ook effectiviteit te onderzoeken.

Als arts-promovendus ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van deze fase I-II studie. Dit translationele project omvat zowel klinische- als laboratorium werkzaamheden en het opzetten en uitvoeren van additioneel onderzoek (zowel klinisch als preklinisch) behoort tot de mogelijkheden.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

  • Je bent een enthousiaste, onafhankelijke en zeer gemotiveerde kandidaat met een artsendiploma en een sterke interesse in Nucleaire Geneeskunde, Endocriene Oncologie en Moleculaire Biologie.
  • Ervaring in de kliniek, patiëntonderzoek, moleculaire biologische technieken en/of radionuclidenwerk is een voordeel.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden (waaronder schrijven en presenteren) in het Nederlands en Engels zijn een vereiste.
  • Je gaat werken in een dynamische interdisciplinaire onderzoek- en klinische omgeving en daarvoor zoeken we een echte teamspeler die ook zelfstandig kan werken en initiatief neemt.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek. Voorwaarden zoals
  • Een tijdelijk dienstverband voor de duur van 48 maanden.
  • De mogelijkheid om als gevolg van het succesvol afronden van dit project te promoveren tot doctor.
  • Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.615,- (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget en studiemogelijkheden.
  • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
  • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.

Werkgever

Erasmus MC

Het project wordt uitgevoerd als samenwerking van 5 afdelingen binnen het Erasmus MC: Interne Geneeskunde, Moleculaire Genetica, Oncologie, Radiologie & Nucleaire Geneeskunde en de Apotheek. Als arts-promovendus zul je een gedeelde aanstelling op de afdelingen Interne Geneeskunde en Moleculaire Genetica krijgen en de centrale spil vormen in dit multidisciplinaire team. Je zult werken onder begeleiding van Prof. Dr. R. Kanaar, Dr. J. Hofland en Dr. J. Nonnekens.

De afdeling Interne Geneeskunde en de Sectie Endocrinologie zijn internationaal toonaangevend op het gebied van neuro-endocriene tumoren. Ons erkend expertisecentrum vervolgt jaarlijks meer dan 700 patiënten met een NET en is daarmee een van de grootste centra in Europa. De afdeling heeft door samenwerking met de prekliniek een succesvolle geschiedenis op het gebied van translationeel onderzoek naar endocriene tumoren. Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van in de kliniek wereldwijd toegepaste diagnostische en therapeutische opties voor NET patiënten. Deze onderzoekslijn zal worden voortgezet in het huidige project.

De afdeling Moleculaire Genetica heeft een internationaal leidende positie op het gebied van DNA-schade reparatie mechanismes en hun impact op kanker, veroudering en ouderdom-gerelateerde ziekten. Multidisciplinaire onderzoeksgroepen voeren fundamenteel en toegepast onderzoek uit variërend van moleculen tot complete organismen en patiëntmateriaal met behulp van state-of-the-art technologieën, inclusief genomics, proteomics, bioinformatica en beeldvorming. Meer informatie over de onderzoeksactiviteiten en/of patiëntenzorg van de afdelingen kan gevonden worden op de website van de afdeling Moleculaire Genetica en het Centrum voor Neuroendocriene Erasmus MC.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2911—€4615 per maand
  • Universitair
  • 45.06.20.TG-P695348-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

's-Gravendijkwal 230, 3015 CE, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you