Data architect

Data architect

Geplaatst Deadline Locatie
15 feb 2 mrt Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 mrt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Als data architect vervul je een sleutelrol in de ambitie van Nuffic om meer evidence-informed te beslissen en te sturen.

Functieomschrijving

Wat ga je doen?
Jij gaat Nuffic veranderen! Je gaat aan de slag met het opzetten van een data-infrastructuur in een organisatie die (nog) niet datavolwassen is en je stroopt nu al je mouwen op om dat bij Nuffic op poten te zetten. Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden en faciliteren van de strategie en begeleiding voor datamanagement, business intelligence en monitoring en evaluatie. Zo ben je medeverantwoordelijk voor het genereren en verzamelen van data die kunnen worden gebruikt als sturingsinformatie, of om de operatie te verbeteren.
Je stelt kaders en richtlijnen op voor het management en uitvoerende teams. Hierbij werk je intensief samen met mensen uit alle onderdelen van de organisatie. Zo ondersteun je, samen met je collega’s van het team Staf, de bestuurder en het MT in de besturing van Nuffic en in het borgen en realiseren van de Nuffic-strategie. Dit is een fantastische stap om zelfstandig een data-architectuur vorm te geven en op te bouwen en zal voor iedere datamanagement specialist een zeer leerzame en waardevolle carrièrestap zijn. 

  • Als data architect heb je een heldere visie op data die je breed binnen de organisatie uitdraagt.
  • Op basis van de strategie van Nuffic, de bestaande data-architectuur en de behoeften aan rapportage ga jij aan de slag met een data-roadmap waarmee Nuffic haar ambities op het vlak van business intelligence en datamanagement weet te realiseren. 
  • Je werkt samen met de specialisten in de afdelingen van Nuffic die zich bezighouden met impact (en theories of change) en je ontwikkelt samen met deze specialisten een Nuffic-breed raamwerk voor monitoring en evaluatie. Dit vormt belangrijke input voor de manier waarop we datamanagement binnen Nuffic willen vormgeven.
  • Het opzetten van de datagovernance wordt één van jouw topprioriteiten. Samen met de specialisten in de pijlers ga je aan de slag met het monitoren en verbeteren van de (informatie- en data) kwaliteit.
  • Je zorgt er samen met de collega’s van ICT en op basis van de behoeftes in de organisatie voor dat Nuffic in control is van haar data en dat deze data slim ontsloten kunnen worden. 
  • Je doet onderzoek naar de behoeften en wensen binnen de organisatie naar sturingsinformatie, en kijkt zelf ook naar manieren waarop de organisatie beter evidence-informed kan gaan werken. Op basis hiervan breng je adviezen uit over kansen, beperkingen en randvoorwaarden op het gebied van business intelligence en datamanagement. 

Specificaties

Nuffic

Functie-eisen

Wat neem je mee?
Wij geloven dat inclusief werkgeverschap een bepalende factor is om succesvol te zijn in de doelen die wij nastreven. We willen dat alle collega’s zich thuis voelen bij Nuffic. Door inclusief te werken, brengen we verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten samen. Solliciteer jij bij Nuffic? Dan maakt het ons niet uit of je een rode, gele, blauwe of groene voorkeursstijl hebt, wat je achtergrond is of van wie je houdt. Belangrijk is dat je je enthousiaste zelf meeneemt, dat je bijdraagt aan een inclusieve Nuffic cultuur, dat je geniet van de hectiek binnen onze organisatie en dat je flexibel genoeg bent om hierop in te spelen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat iedere student of leerling toegang heeft tot het opdoen van een internationale ervaring. 

  • Je hebt een relevante opleiding in het hoger onderwijs afgerond en beschikt aantoonbaar over ervaring op het gebied van datamanagement en data modellen. 
  • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met business intelligence. Ervaring met BI-tools als Tableau en PowerBI is een pre, maar we zoeken geen data analist of data engineer. 
  • Je hebt ervaring met het opzetten van een data-infrastructuur in een organisatie die (nog) niet datavolwassen is en stroopt nu al je mouwen op om dat bij Nuffic op poten te zetten. 
  • Je hebt een strategische blik en bent in staat om de meningen en ambities van specialisten op het vlak van data, ICT en de primaire processen met elkaar te verbinden. 
  • Je begrijpt de meerwaarde die inzichten uit data kunnen hebben voor organisaties, maar weet ook dat er geen wonderen kunnen worden verwacht. 
  • Je weet snel de juiste mensen binnen de organisatie te vinden en weet hen te overtuigen van het belang van business intelligence en datamanagement om op die manier Nuffic verder te brengen.  

Voor de functie zijn de volgende competenties essentieel: resultaatgerichtheid, klantgericht, samenwerken, flexibiliteit, overtuigen, analyseren en oordeelsvorming, strategisch inzicht.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Een jaar. Het is onze intentie om het dienstverband na dit tweede jaar voor onbepaalde tijd te verlengen.

Wat bieden we jou?

  • Nuffic heeft een fijne werksfeer met veel ruimte en faciliteiten om je persoonlijk te ontwikkelen, bijvoorbeeld door training, opleiding en coaching.
  • Je bepaalt deels zelf hoe, waar en wanneer je werkt. Tijdens de coronacrisis hebben we onze regels en faciliteiten tijdelijk aangepast om het werken voor onze medewerkers zo prettig mogelijk te maken.
  • Je ontvangt een salaris tot € 5.127 bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 11 van de CAO Nederlandse Universiteiten). De exacte hoogte hangt af van je opleiding en ervaring.
  • Nuffic heeft uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en meer dan 6 weken vakantie per jaar.
  • Je kunt arbeidsvoorwaarden tegen elkaar uitwisselen, zodat deze aansluiten op je eigen specifieke wensen en behoeften. Hierdoor betaal je minder belasting.
  • Je krijgt een dienstverband van 38 uur per week voor de duur van een jaar.
  • Bij goed functioneren en bij goede bedrijfseconomische omstandigheden wordt het dienstverband daarna verlengd met een jaar. Het is onze intentie om het dienstverband na dit tweede jaar voor onbepaalde tijd te verlengen.

Werkgever

Nuffic

Team Staf
De staf van Nuffic heeft als belangrijkste doel om de bestuurder en het MT te ondersteunen in de besturing van de organisatie.
Als linking pin tussen het MT en de rest van de organisatie ondersteunt de staf het MT in het borgen van de Nuffic-strategie en het indien nodig bijsturen van de organisatie. Zo draagt de staf bij aan de flexibiliteit en responsiviteit van de organisatie. De staf speelt een cruciale rol bij het verbinden van informatie en bij het identificeren van raakvlakken en overlap. Door te zorgen voor afstemming en samenhang tussen ‘centraal’ en ‘decentraal’ niveau levert de staf een bijdrage aan de sturing en beheersing van de organisatie en aan de continue aanpassing aan de vraag die onze klanten hebben, zonder daarbij de strategische doelen van de organisatie uit het oog te verliezen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; IT; Beleid- en staf; Management
  • Natuurwetenschappen; Techniek; Economie
  • max. 38 uur per week
  • max. €5127 per maand
  • Universitair
  • PA 2020-162

Locatie

Kortenaerkade 11, 2518 AX, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you