Informatiemanager/Strategisch I-adviseur voor het domein onderzoek (1,0 fte)

Informatiemanager/Strategisch I-adviseur voor het domein onderzoek (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
15 feb 7 mrt Rotterdam
Heb jij sterke verandervaardigheden, hou je van complexe vraagstukken in een politiek landschap en heb je een visie over hoe je dat wilt realiseren, solliciteer dan op deze functie.

Functieomschrijving

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. De wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, maatschappelijke uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam.

Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact, the Erasmian way’. Het academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Het onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met hun onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De ‘Erasmian values’ fungeren als intern kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

Functieomschrijving

Als informatiemanager/strategisch I-adviseur binnen het CIO Office vervul je een belangrijke rol bij vernieuwing en innovatie van de informatievoorziening van de universiteit. Je bent binnen een team verantwoordelijk voor de strategische en beleidsmatige aspecten van informatievoorziening. Daarbij worden de (strategisch/tactische) visie op digitalisering en het informatiebeleid van de instelling gedefinieerd. Daarnaast heb je net als de andere informatiemanagers een faciliterende en bewakende rol in het realiseren van beleid en plannen zodat de informatievoorziening blijft voldoen aan de behoeften en eisen, passend voor de EUR als instelling binnen de Hoger Onderwijs (HO)sector en het ecosysteem met samenwerkingspartners. Daarbinnen draag je bij aan een veranderende positionering van informatiemanagement, waardoor het accent nadrukkelijker bij de behoeften vanuit faculteiten komt te liggen en informatiemanagement CIO Office het karakter van beleidsadviseur heeft.

Informatiemanagers binnen het CIO office opereren in een of meerdere domeinen: onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Deze vacature heeft betrekking op het domein onderzoek, maar je bent betrokken bij alle strategische ontwikkelingen. Binnen de domeinen werk je nauw samen met de informatiemanagers van de diensten (incl. de Universiteitsbibliotheek) en faculteiten.

Binnen de afdeling werk je samen met professionals op andere expertises, zoals portfoliomanagement, architectuur en informatiebeveiliging. Buiten het CIO office werk je samen met experts van andere beleidsterreinen, waaronder Academische Zaken, Corporate Planning & Control, en Juridische Zaken om daarmee tot samenhangend instellingsbeleid te komen. De Informatiemanagers van het CIO office vallen onder de manager CIO office en daarmee onder de CIO (tevens directeur IT).

Samen met de faculteiten zijn we de functie van Informatiemanagement op centraal en decentraal aan het herbezien. Hier speel je een grote rol bij en de uitkomsten hebben dus ook invloed op de invulling van jouw rol na het eerste jaar.

Niet in de laatste plaats is een uitstekende samenwerking met de IT-delivery organisatie van het grootste belang en randvoorwaardelijk voor een goede dienstverlening aan de onderzoekers van de EUR.

Kerntaken

Het werkterrein van de informatiemanager kent een aantal taken met resultaatgebieden op strategische en tactisch niveau:

Strategisch:

 • Opstellen en uitwerken van informatiestrategie en organisatie van de IV voor het domein Onderzoek;
 • Opstellen en uitwerken van de organisatie van de IV voor het domein onderzoek;
 • Afstemming met en coördinatie van interne en externe relaties om tot samenhangend beleid te komen;
 • Mede sturing geven aan de ontwikkeling van IV voor het domein Onderzoek door deelname aan programma’s, projecten en stuurgroepen.

Tactisch:

 • Komen tot samenhangende plannen en adviezen voor de IV en het voeden van het veranderportfolio vanuit het domein Onderzoek. Het ondersteunen van het domeinteam daarbij;
 • Coördineren van planning & control cyclus (incl. budgetten) voor het veranderportfolio van het domein Onderzoek.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Algemeen:

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Meerjarige werkervaring (min 6 jaar) op het gebied van business informatiemanagement resp. op het raakvlak tussen business en IT;
 • Kennis van en ervaring met het schrijven van beleidsnotities.

Sector en organisatiekennis:

 • Brede kennis van het type organisatie (publieke sector, bij voorkeur een HO-instelling) en bedrijfsprocessen die door de informatievoorziening worden ondersteund;
 • Brede kennis van de bestuurlijke context binnen dergelijke organisaties;
 • Affiniteit met het onderzoeksdomein;
 • Op de hoogte van trends en ontwikkelingen die relevant zijn voor de HO-sector en de EUR als universitaire organisatie (m.n. die rond digitalisering en de sociaal/maatschappelijke impact voor de organisatie) is een pre.

Vaktechnische competenties:

 • Ervaring met het toepassen van methoden, technieken en standaarden op het gebied van:
  • Business Informatie Management, informatiestrategie en -planning, Organisatie en beheer van bedrijfsinformatie en gegevenshuishouding, het inrichten van de IV-organisatie
  • Programma- en projectmanagement (MSP, Prince2)
  • IV-dienstverlening en -beheer en procesgericht werken (ITIL, ASL, BiSL)
  • Portfoliomanagement (MoP) met  Waarde en risico-analyse
  • Requirement management, procesmanagement (BPM)
 • Kennis van of raakvlak met: 
  • Informatiebeveiliging & privacy, (her)inrichten van enterprise architectuur (en dan specifiek proces- en informatie-architectuur) of IT sourcing (incl. contract- en leveranciersmanagement)
  • Kwaliteitsmanagement, risicomanagement, inkoop, planning & control, financieel management
  • Datamanagement, HPC, AI
  • Schrijven van beleid en opstellen van visiestukken

Persoonlijke competenties:

 • Strategische visie en conceptueel denkvermogen (abstractievermogen)
 • Overtuigingskracht
 • Klantgericht, doortastend en resultaatgericht, besluitvaardig
 • Initiatiefrijk/ondernemend en proactief
 • Verbinder pur sang
 • Organisatiebewust met inlevingsvermogen in politiek/bestuurlijk context met belangenconflicten
 • Samenwerken op verschillende niveaus en met andere disciplines.
 • Leiderschap en leidinggevende capaciteiten (zowel in de lijn als projectmatig of in expertteams)
 • Plannen, organiseren, en rapporteren
 • Kwaliteitsbewust

Functiekwalificatie

Je bent in het bezit van academisch werk- en denkniveau, volgens het European Competence Framework niveau NLQF-6.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Wij bieden

Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een verlenging. Het salaris bedraagt minimaal € 4.538,- en maximaal € 6.317,- bruto per maand, bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van ervaring.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals sportaccommodatie en bibliotheek.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit is een toonaangevende universiteit met ruim 30.000 studenten en bijna 3.000 medewerkers. De universiteit bestaat uit zeven faculteiten, twee instituten en een professional services organisatie. Het onderzoek en het onderwijs worden internationaal hoog gewaardeerd. Dit is terug te zien in de studentengemeenschap, die meer dan honderd   nationaliteiten omvat. De Erasmus Universiteit stimuleert internationale netwerken en de vorming van strategische allianties op tal van gebieden rond onderwijs, onderzoek en valorisatie. Er is bijvoorbeeld. een strategische samenwerking met Universiteit Leiden en TU Delft, waarvan ook het Erasmus MC en het LUMC deel uit maken.

De EUR heeft forse ambities met digitalisering, zeker nu met de recente gezondheidscrisis duidelijk is dat blended learning en online werken een versnelling heeft gekregen. Met de ontwikkeling van de ‘smart’ campus’ zet de universiteit de toon, zij organiseert vooruitstrevende digitale onderwijsvormen en faciliteiten voor onderzoekers zoals een onderzoeksplatform, voor datagericht, snel en flexibel onderzoek. Het CIO Office speelt een belangrijke rol bij de digitalisering en maakt deel uit van de Algemene Bestuursdienst (ABD).

Meer informatie over de Erasmus Universiteit is te vinden op www.eur.nl

Afdeling

De Algemene Bestuursdienst (ABD)

De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het beleid tijdig tot besluitvorming voorleggen en zorgt (mede) ervoor dat het beleid wordt uitgevoerd en onderneemt continue monitoring en evaluatie met het oog op verbeteringen. De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ), Strategy Office (SO) en het Chief Information Office (CIO). Onder de ABD valt organisatorisch ook nog het onafhankelijke Erasmus Magazine. De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

Additionele informatie

Voor meer informatie over deze functie en procedure kun je contact opnemen met Marita Keurentjes, Keurentjes@eur.nl

Om onze ambities te realiseren, zijn wij op zoek naar een nieuwe collega die deze visie samen met de CIO gaat realiseren. Heb jij sterke verandervaardigheden, hou je van complexe vraagstukken in een politiek landschap en heb je een visie over hoe je dat wilt realiseren, solliciteer dan op deze functie. Wij ontvangen graag je sollicitatie met je CV voor 8 maart 2021 per e-mail op vacature-abd@eur.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • IT
 • 38—40 uur per week
 • €4538—€6317 per maand
 • Universitair
 • ABD/CIO/15022021

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Sollicitatieprocedure

Om onze ambities te realiseren, zijn wij op zoek naar een nieuwe collega die deze visie samen met de CIO gaat realiseren. Heb jij sterke verandervaardigheden, hou je van complexe vraagstukken in een politiek landschap en heb je een visie over hoe je dat wilt realiseren, solliciteer dan op deze functie. Wij ontvangen graag je sollicitatie met je CV voor 8 maart 2021 per e-mail op vacature-abd@eur.nl.

Solliciteer op deze vacature

Vul het formulier in om via AcademicTransfer te solliciteren. Wij sturen jouw sollicitatie naar de werkgever.

Personalia

Bijlagen

Bijlagen

Upload ten minste één document, bijv. een motivatiebrief en/of cv. NB: gebruik een alternatief zoals een cloud dienst voor grotere bestanden aangezien werkgevers e-mails kunnen weigeren op basis van de maximaal toegestane grootte.

Upload ten minste één document, bijv. een motivatiebrief en/of cv. NB: gebruik een alternatief zoals een cloud dienst voor grotere bestanden aangezien werkgevers e-mails kunnen weigeren op basis van de maximaal toegestane grootte.
Alleen de volgende bestands extensies zijn toegestaan: pdf, doc, docx, jpg, jpeg and png.
Totale grootte van de documenten mag niet meer zijn dan: 19.0 MB.
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Voeg meer bestanden toe

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Om onze ambities te realiseren, zijn wij op zoek naar een nieuwe collega die deze visie samen met de CIO gaat realiseren. Heb jij sterke verandervaardigheden, hou je van complexe vraagstukken in een politiek landschap en heb je een visie over hoe je dat wilt realiseren, solliciteer dan op deze functie. Wij ontvangen graag je sollicitatie met je CV voor 8 maart 2021 per e-mail op vacature-abd@eur.nl.

Solliciteer uiterlijk op 7 mrt. 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).