Coördinator academische vaardigheden & tutoraat

Coördinator academische vaardigheden & tutoraat

Geplaatst Deadline Locatie
15 feb 26 feb Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 feb 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij de coördinator die ervoor zorgt dat het aanleren van academische vaardigheden, zoals presenteren, kritisch denken, communiceren, schrijven en reflecteren, goed geborgd blijft in onze bacheloropleiding? Houd je van coördineren, verbinden en interactie onderhouden met docenten, studenten en het opleidingsmanagement?

Wij zoeken een coördinator voor het onderwijs in academische vaardigheden en het tutoraat binnen de bacheloropleiding Informatica, een opleiding waarin studenten zich verdiepen in de werking én ontwikkeling van computersystemen in alle facetten. Deze opleiding is binnen de Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica ondergebracht bij het College of Informatics.

Het onderwijs in academische vaardigheden is gekoppeld aan het eerste- en tweedejaars tutoraat. Hierin worden studenten geholpen bij de overstap naar de universiteit en wordt ondersteuning geboden bij de oriëntatie op loopbaanmogelijkheden. Het tutoraat wordt verzorgd door een team van ongeveer 10 ouderejaarsstudenten en docenten: de tutoren. Buiten het tutoraat vindt verdere ontwikkeling van academische vaardigheden plaats binnen de meer vakinhoudelijke cursussen. Deze ontwikkeling wordt gedocumenteerd in een portfolio.

Wat ga je doen?

In deze functie coördineer je de cursussen Academische Vaardigheden Informatica 1 en 2 die respectievelijk gedurende het gehele eerste en tweede studiejaar lopen. Daarbij ben je verantwoordelijk voor het academische vaardighedenonderwijs en de studiebegeleiding in het tutoraat en kun je eventueel zelf als tutor een groep studenten begeleiden.

In deze functie werk je onder dagelijkse leiding van de opleidingsdirecteur Bachelor Informatica en maak je deel uit van het opleidingsteam en het docententeam van de opleiding. Je deelt kennis en ervaringen met de collega-coördinatoren van de andere bacheloropleidingen binnen de Colleges.

Als coördinator academische vaardigheden:

  • ontwikkel en onderhoud je de leerlijn academische vaardigheden;
  • vertaal je de leerdoelen van deze leerlijn naar concrete opdrachten, inclusief instructie en beoordeling;
  • stem je af met de docenten van de vakinhoudelijke cursussen die aansluiten bij de academische vaardigheden leerlijn;
  • monitor je de ontwikkeling van vaardigheden met behulp van het portfolio;
  • stuur je de tutoren aan die de studenten studiebegeleiding bieden;
  • geef je leiding aan de docenten academische vaardigheden;
  • heb je een centrale organiserende rol binnen de opleiding.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wij vragen

  • Een afgeronde academische opleiding (Master diploma), bij voorkeur in de Informatica, informatiewetenschappen of een aanverwant vakgebied;
  • didactische affiniteit, bij voorkeur aantoonbaar via ervaring in lesgeven, onderwijsontwikkeling of een BKO;
  • een goed ontwikkeld niveau van academische vaardigheden, zoals schrijven en presenteren;
  • talent voor samenwerking met uiteenlopende partijen, met name docenten en studenten;
  • goede communicatievaardigheden;
  • een goede organisator.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Een tijdelijk dienstverband van een jaar voor 28 uur per week, bij voorkeur met ingang van 1 april 2021. Indien we jouw functioneren positief beoordelen, volgt aansluitend een vast dienstverband.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante werk ervaring bij aanvang van het dienstverband, €3.746 tot €5.127 (schaal 11) op basis van volledige werktijd (38 uur per week). Dit is exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de FNWI.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica - College of Informatics

Medewerkers van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) worden gedreven door een gedeelde passie om uit te vinden hoe de wereld in elkaar zit. Onze acht onderzoeksinstituten beslaan de hele breedte van de bètawetenschappen: van astronomie en natuurkunde, tot levens- en aardwetenschappen, moleculaire wetenschappen, wiskunde en de informatiewetenschappen. Of we nu bezig zijn de oorsprong en bouwblokken van het leven te ontrafelen of aan de basis staan van de technologie voor de toekomst, we vinden elkaar in een onbegrensde nieuwsgierigheid. Met zo’n 1.600 medewerkers zetten we ons dagelijks in om onze kennis en nieuwsgierigheid over te brengen aan de ruim 7.000 studenten in de bachelor- en masteropleidingen die we aanbieden op onze Amsterdam Science Park campus. Zo leiden we de volgende generatie van wetenschappers op en inspireren we hen aan de start van hun eigen ontdekkingstocht.

Het College of Informatics (CoI) is één van de zeven onderwijsinstituten van de faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) en is verantwoordelijk voor de bacheloropleidingen Informatica, Informatiekunde en Kunstmatige Intelligentie waar momenteel zo’n 1100 studenten ingeschreven staan. Het onderwijs wordt verzorgd door docenten en onderzoekers werkzaam binnen het CoI zelf en in verschillende onderzoeksinstituten waaronder het Instituut voor Informatica (IvI), het Institute for Logic, Language en Computation (ILLC) en het Korteweg-de Vries Instituut voor Wiskunde (KDV).

Specificaties

  • Onderwijs
  • Natuurwetenschappen
  • max. 28 uur per week
  • €3746—€5127 per maand
  • Universitair
  • 21-098

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Science Park 904, 1098 XH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you