Postdoc onderzoeker Verplegingswetenschap en Onderwijs

Postdoc onderzoeker Verplegingswetenschap en Onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
17 feb 10 mrt Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 mrt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het UMCG is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 13.000 medewerkers werken in de patiëntenzorg en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek, waarbij de focus ligt op ‘gezond en actief ouder worden’.

Afdeling Gezondheidswetenschappen
De afdeling Gezondheidswetenschappen is één van de wetenschappelijke afdelingen van het UMCG. Gezondheidswetenschappen richt zich op gezondheidsbevordering, gezondheidsbescherming en preventie. In totaal werken bij de afdeling ruim 200 wetenschappelijke professionals multidisciplinair aan wetenschappelijk onderzoek en onderwijs, samen met professionals uit de praktijk. Uitgangspunt van gezondheidswetenschappen is dat onderzoek betekenisvol moet zijn. Onze ambitie is nieuwe kennis te verwerven en antwoorden te vinden op hedendaagse vraagstukken van onze samenleving. Veel onderzoeksprojecten leiden tot academische promoties, waarbij de wisselwerking tussen wetenschap en de praktijk essentieel is.

Verplegingswetenschap
Het onderzoek vanuit de unit Verplegingswetenschap is gericht op het ontwikkelen van kennis over verpleegkundige vraagstukken. Die kennis moet de professionalisering van de verpleegkunde ondersteunen en de kwaliteit van de geleverde zorg bevorderen. Dit gebeurt samen met het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiding (WIOO) van het UMCG en in verbinding met de Academie voor Verpleegkunde van de Hanzehogeschool.

Ter versteviging van het onderzoek van de unit zijn wij op zoek naar een: Postdoc onderzoeker Verplegingswetenschap en Onderwijs (1,0 fte).

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- Ambitieus en gericht op het door ontwikkelen van jezelf als onderzoeker binnen verplegingswetenschap.
- Gepromoveerd, op het terrein van verplegingswetenschap/gezondheidswetenschappen, psychologie en/of onderwijskunde of gerelateerde studierichting.
- Organisatievermogen.
- Affiniteit met verpleegkunde en bij voorkeur een verpleegkundige achtergrond.
- Affiniteit met en bij voorkeur ervaring met onderzoek op het gebied van verpleegkunde onderwijs en opleiden.
- Kennis en kunde op het gebied van kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden.
- Open houding ten opzichte van interprofessioneel leren en werken en de dialoog met andere perspectieven.
- Affiniteit met creatieve methoden van onderzoek.
- Goede communicatievaardigheden voor de samenwerking met wetenschappers, professionals, belanghebbenden en patiënten/cliënten in onderzoek en dialoog.
- In staat stageprojecten op bachelor en Msc niveau te begeleiden.
- Uitstekende beheersing van zowel Nederlands als Engels.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een uitdagende functie in een team van betrokken collega’s, waarin creativiteit, collegialiteit, samenwerking en verantwoordelijkheid norm zijn. Het betreft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, 1 jaar met verlengingsmogelijkheid van 2 jaar. Afhankelijk van eigen wervend vermogen is langere verlenging een optie.

Het salaris bedraagt maximaal € 5.383,- bruto per maand (schaal 11) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met:
- prof. dr. Evelyn Finnema, hoogleraar Verplegingswetenschap en Onderwijs, telefoonnummer: 06-47145843, e-mailadres: e.j.finnema@umcg.nl (e-mailadres niet gebruiken om te solliciteren)

Afdeling

Gezondheidswetenschappen

De positie van postdoc onerzoeker bestaat vooral uit onderzoek doen en voor een klein deel uit onderwijs geven. In je onderzoek draag je bij aan projecten en aan het verwerven van middelen voor nieuwe projecten. In je onderwijs begeleid je masterstudenten bij hun stageonderzoek. Binnen het brede scala aan onderwerpen binnen verplegingswetenschap ligt de nadruk op persoonsgerichte zorg, frailty, preventie, verpleegkundige interventies, functioneren en verpleegkundige professionalisering en identiteit in relatie tot interprofessioneel leren en werken. De combinatie van verpleegkundige onderwerpen en de relatie met onderwijs en opleiden spreekt je aan. Je benadert dit onderzoek vanuit de context van verplegingswetenschap waarbij je de uitdagingen tussen wetenschap, onderwijs en zorgpraktijk ziet als onderdeel van een complexe relatie tussen wetenschap en context gebonden toepassing en overdracht. Je werkt graag samen met collega-onderzoekers van diverse disciplines binnen en buiten het UMCG zoals gezondheidspsychologie, gezondheidswetenschappen, geneeskunde en onderwijskunde en met onderzoekers van hogescholen. Je vindt het leuk subsidievoorstellen te initiëren en schrijven, te publiceren en te werken aan de versteviging en profilering van verplegingswetenschap in het UMCG, Noord-Nederland, landelijk en internationaal.

Specificaties

  • Postdoc; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €3922 per maand
  • Universitair
  • 210140

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you