Promovendus Netwerken & governance

Promovendus Netwerken & governance

Geplaatst Deadline Locatie
17 feb 9 mrt Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 mrt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Een goede samenwerking in de regio met regionale en lokale netwerkpartners is essentieel voor het effectief vormgeven een gezonde leefomgeving. Gezondheid wordt beïnvloed door vele factoren, zoals de voorzieningen in een wijk, luchtkwaliteit (bijvoorbeeld fijnstof en geurhinder), nachtelijk licht, geluid, maar ook de sociale cohesie en (verkeers)veiligheid. Daarom is samenwerking met tal van partners in de regio en ook landelijke partners noodzakelijk om een gezonde leefomgeving te bevorderen.

De vraag is echter hoe de samenwerking het beste vormgegeven kan worden. Welke partijen betrek je op welk moment? Wie heeft welke rol? Hoe maak je daar goede afspraken over? Hoe ga je om met strijdige belangen tussen het regionaal en nationaal niveau? En wat is de specifieke rol hierbij van de lokale, regionale en landelijke overheden en kennispartners in dit spel?

Om samen met netwerkpartners zo goed mogelijk bij te dragen aan een gezonde leefomgeving heeft het RIVM een programma ingericht. Onderdeel van dit programma is een participatief en reflexief onderzoek waarbij de uitdagingen in het regionaal samenwerken centraal staan. Als promovendus draag je bij aan de lerende evaluatie genaamd ‘SLIM’ (Samen Leren werken in de regio met elkaar). Dit project heeft tot doel om een gezamenlijke kennisbasis over het samenwerken in netwerken aan een gezonde leefomgeving uit te breiden. Hiervoor zal je tal van kwalitatieve onderzoeksmethoden inzetten met veel interactie met de regionale en lokale netwerkpartners.
Het promotieonderzoek draagt bij aan het vergroten van inzicht in het samenwerken in netwerken voor een gezonde leefomgeving voor zowel veldpartijen, beleid als wetenschap. Daarom zal de promovendus de resultaten via verschillende producten op toegankelijke wijze delen met professionals, bestuurders en beleidsmakers. Dataverzameling zal bestaan uit (groeps)interviews, observaties en vragenlijsten.

Het RIVM heeft een groot aantal promovendi in dienst, die samen een netwerk vormen. Er zijn samenwerkingsrelaties met vrijwel alle Nederlandse universiteiten. Voor dit project zal nauw worden samengewerkt met Tilburg University en de Erasmus Universiteit.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

  • Heeft onderzoekservaring bij voorkeur op het snijvlak van bedrijfs- en bestuurskunde, organisatie- en gedragswetenschappen (research-master is een pre);
  • Ziet het als een uitdaging om complexe kennisvraagstukken vanuit deze kennis en ervaring te benaderen en gaat aan de slag met de kern van het vraagstuk;
  • Heeft actuele kennis van de wetenschappelijke en praktijkgerichte literatuur en opinies over netwerken en governance en de toepassing hiervan in huidige maatschappelijke vraagstukken;
  • Is een netwerker en een samenwerker, gaat effectief om met tegengestelde belangen;
  • Is nieuwsgierig, creatief en realiseert het afgesproken resultaat;
  • Is in staat om overtuigende presentaties en werksessies voor te bereiden en te verzorgen;
  • Communiceert mondeling en schriftelijk goed in de Engelse en Nederlandse taal;

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

  • Salaris­omschrijving: Het salaris (36-urige werkweek) en loopt in 4 stappen op van schaal 8, salarisnummer 0 (€ 2.605,- bruto per maand) naar schaal 8, salarisnummer 8, (€ 3.256,- bruto per maand) in het vierde jaar.
  • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
  • Contract­duur: 48 maanden
  • Minimaal aantal uren per week: 32
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

RIVM: deskundig, betrouwbaar en onafhankelijk
Als Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn we een deskundige, betrouwbare en onafhankelijke adviseur voor overheid, professionals en burgers. Ons doel: een gezonde bevolking en een duurzame, veilige en gezonde leefomgeving. We bewaken gezondheid, ziekten, de kwaliteit van de leefomgeving én het milieu. Daarvoor doen we onderzoek en we verzamelen kennis voor toegankelijke informatie en toepasbare adviezen. Het RIVM zorgt voor een goede geboortescreening, het bestrijden van infectieziekten en heeft een centrale rol bij het Rijksvaccinatieprogramma en de bevolkingsonderzoeken. We onderzoeken wat er nodig is voor goede zorg, een gezonde leefstijl, veilige producten en een veilige en gezonde leefomgeving. Ook dragen we bij aan het voorkomen, bestrijden en beheersen van incidenten en crises.
Vanuit ons hoofdkantoor in Bilthoven en vanaf 2021 vanuit een prachtig nieuw gebouw op het Utrecht Science Park, werken we met ongeveer 1800 collega’s aan al onze adviezen, rapporten, factsheets en publicaties. Daarbij laten we ons leiden door de vragen van vandaag én morgen. We doen ons werk midden in de maatschappij. Trots zijn we op onze organisatie waar iedereen welkom is. Als kennisinstituut van de overheid willen we een afspiegeling van de samenleving zijn. Naast talent, ervaring en motivatie maken ook aspecten van identiteit zoals leeftijd, geaardheid, culturele achtergrond of arbeidsbeperking, onze organisatie rijker, innovatiever én leuker. Met deze verschillende achtergronden, perspectieven en inzichten werken wij samen aan een nog beter resultaat!
RIVM – De zorg voor morgen begint vandaag

Afdeling

Centrum Voeding, Preventie en Zorg (VPZ)

KZG is een van de afdelingen van het Centrum Voeding, Preventie en Zorg (VPZ). Binnen dit centrum werken ca. 125 experts die met kennis, onderzoek en advies op de gebieden voeding, preventie en zorg een bijdrage leveren aan de volksgezondheid. De afdeling houdt zich bezig met onderzoek naar gevolgen van veranderingen in het gezondheidssysteem en innovaties in de gezondheidszorg op maatschappelijke, sociale en economische gebieden en het ontwikkelen van economische en ruimtelijke modellen voor de zorg. De afdeling heeft een rijke ervaring met zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethodieken. Hiermee geven we input aan beleid ten aanzien van deze vraagstukken, dragen we bij aan monitoring en kennisintegratie op dit gebied, en participeren we in nationale en internationale gremia. Binnen deze afdelingen werken meerdere onderzoekers aan bredere programma’s zoals het RIVM brede programma regionaal werken. Alhoewel de promovendus formeel binnen deze afdeling gepositioneerd is, zal het net als enkele andere promovendi binnen deze afdeling, nauw samenwerken met andere afdelingen binnen het RIVM.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf; Management; PhD
  • Economie; Gedrag en maatschappij
  • 32—36 uur per week
  • €2605—€3256 per maand
  • Universitair
  • AT V&Z-VPZ-118

Werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you