Arts-promovendus ‘Fysieke training bij uitgezaaide darmkanker’

Arts-promovendus ‘Fysieke training bij uitgezaaide darmkanker’

Geplaatst Deadline Locatie
18 feb 7 mrt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 mrt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar een enthousiaste arts-promovendus die onderzoek wil doen naar de verbetering van ondersteunende zorg voor patiënten met darmkanker.

Patiënten met uitgezaaide darmkanker worden vaak behandeld met chemotherapie met als doel het leven te verlengen. Vaak gaat dit gepaard met ernstige bijwerkingen, waardoor behandelaanpassingen nodig zijn. In de Aerobic fitness or Muscle mass training to Improve Colorectal cancer Outcome (AMICO) trial wordt onderzocht of fysieke training kan helpen om bijwerkingen te verminderen en daarmee behandelaanpassingen te voorkomen.

Daarnaast is het doel om onderliggende werkingsmechanismen van fysieke training te ontrafelen. De AMICO trial is een multicenter studie die wordt gecoördineerd vanuit het Radboudumc. De studie vereist een multidisciplinaire aanpak waarin disciplines als medische oncologie, inspanningsfysiologie, epidemiologie & biostatistiek, en immunologie samen komen.

In deze functie heb je de volgende taken:
  • Uitvoeren van de AMICO studie (patiënten includeren en meten).
  • Data invoer, cleaning en analyse.
  • Schrijven van wetenschappelijke artikelen resulterend in een proefschrift.
  • Actieve participatie aan diverse multidisciplinaire onderzoeksbesprekingen.
  • Uitvoeren en/of ondersteunen bij bloedanalyses in het lab voor mechanistisch onderzoek.
  • Actieve deelname aan diverse klinische patiëntenbesprekingen.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een ambitieuze (basis)arts met interesse in medisch onderzoek op het raakvlak van oncologie en fysieke inspanning. Wil jij een bijdrage leveren in het onderzoek naar de invloed van fysieke training bij patienten met uitgezaaide darmkanker? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je bent geïntereseerd in, of hebt ervaring met het uitvoeren van complexere statistische analyses en schrijven van wetenschappelijke Engelstalige publicaties. Ook beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift. Daarnaast bezit je organisatie talent en heb je interesse om bloedsamples te analyseren in het lab. Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

Op de afdeling Fysiologie wordt onderzoek gedaan naar het functioneren van moleculen, cellen, organismen en mensen. De groep integratieve Fysiologie, onder leiding van prof. Hopman richt zich op mensgebonden onderzoek. De groep bestaat uit een dynamisch team van onderzoekers, waaronder postdocs, promovendi, en bachelor- en materstagiaires. Een belangrijk speerpunt is het onderzoek naar de rol van activiteit en inactiviteit op ziekte en gezondheid. Het doel van het onderzoek is met name het ophelderen van werkingsmechanismen die ten grondslag liggen aan de relatie tussen bewegen en gezondheid. Ook wordt de rol van bewegen bij ziekten, zoals hart- en vaatziekten en kanker onderzocht.
Op de afdeling Medische Oncologie vindt binnen de keten maag-darm-tumoren de selectie en behandeling van de patiënten plaats onder leiding van prof. Verheul.

Het Radboudumc
Het Radboudumc in Nijmegen wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2911—€4615 per maand
  • Universitair
  • 132883-P697700-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you