Universitair Docent (Assistant Professor) Klinische Psychologie

Universitair Docent (Assistant Professor) Klinische Psychologie

Geplaatst Deadline Locatie
23 feb 15 mrt Tilburg
Het Departement Medische en Klinische Psychologie van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences (TSB), Tilburg University, is op zoek naar een Universitair Docent voor 1,0 fte - 4 jaar (Assistant Professor 50% onderzoek – 50% onderwijs).

Functieomschrijving

Deze functie zal worden ingebed in het departement Medische en Klinische Psychologie (MKP) van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences (TSB) van Tilburg University. Van de kandidaat wordt verwacht dat hij/zij zelfstandig onderzoek opzet en uitvoert op het gebied van de klinische psychologie, passend binnen het MKP-onderzoeksprogramma (zie onder). 
Het verzorgen van onderwijstaken in de Bachelor Psychologie of een van de Masteropleidingen (Klinische Psychologie, Medische Psychologie, Research Master Individual Differences and Assessment) maakt deel uit van het takenpakket. Een positieve motivatie voor het geven van onderwijs en een inspirerende en motiverende opstelling tegenover studenten is daarom noodzakelijk. 

Takenpakket
Deze UD-functie omvat 50% onderzoek en 50% onderwijs. Tot de kerntaken behoren:

 • Het zelfstandig ontplooien van onderzoeksactiviteiten binnen het overkoepelende onderzoeksprogramma van het departement MKP, waarbij het onderzoek wetenschappelijk vooraanstaand en innovatief te noemen is, en bij voorkeur ook maatschappelijke relevantie heeft.
 • Het publiceren van de onderzoeksresultaten in kwalitatief hoogstaande vakbladen.
 • Het superviseren van onderzoeksassistenten en evt. PhD-kandidaten.
 • Het initiëren en het leveren van een bijdrage aan het verwerven van onderzoeksfinanciering.
 • Het participeren in de managementtaken van het departement MKP.
 • Een bijdrage leveren aan het onderwijs. Zo kan hij/zij o.a. worden ingezet als cursuscoördinator, docent van hoorcolleges en werkcolleges, als begeleider van Practicum Onderzoeksvaardigheden Psychologie (POP) groepen, en als theses begeleider op bachelor- en masterniveau.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

 • De kandidaat is een op een klinisch psychologisch onderwerp gepromoveerde psycholoog;
 • Het onderzoek van de kandidaat richt zich bij op de klinische psychologie (stemmingsstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, angststoornissen, stress- en trauma-gerelateerde stoornissen, etc.); 
 • De kwaliteit van de kandidaat blijkt onder meer uit een excellent proefschrift en uit publicaties in vooraanstaande internationale wetenschappelijke tijdschriften;
 • De kandidaat is in staat om competitief te opereren bij het aanvragen van subsidies bij NWO, ZonMW, of andere subsidieverstrekkers;
 • De kandidaat is een toonbeeld van wetenschappelijke integriteit en voorstander van open science;
 • De kandidaat heeft ervaring in het geven van universitair onderwijs en heeft goede beoordelingen hiervoor. Het hebben van een BKO, of het voornemen dit op korte termijn te behalen, strekt tot aanbeveling;
 • Ervaring in onderzoeksmanagement en het aansturen van onderzoeksassistenten is een pré;
 • De kandidaat is collegiaal en kan een bijdrage leveren aan een positieve werksfeer;
 • Relevante kennis, BIG-registraties en ervaring met betrekking tot de klinische praktijk kunnen als extra pré gezien worden.

Arbeidsvoorwaarden

Tilburg University kent een goed arbeidsvoorwaardenpakket. Wij bieden een positie in de functie van universitair docent met salarisniveau schaal 11. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor 4 jaar. Het salaris in schaal 11 bedraagt minimaal € 3746,-- en maximaal € 5127,-- bruto per maand bij een voltijdse aanstelling. 

Werkgever

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Tilburg University is een moderne gespecialiseerde universiteit. Het onderwijs en onderzoek van de Tilburg School of Social and Behavorial Sciences (TSB) zijn georganiseerd rond de thema’s Health, Care & Well-Being, en People, Work, & Organizations. Met een inspirerende werkomgeving daagt de school haar medewerkers uit om hun ambities te verwezenlijken. Betrokkenheid en samenwerking zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.
Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Afdeling

Departement Medische en Klinische Psychologie

Het departement bestaat uit een groep hechte, enthousiaste onderzoekers die als drijfveer hebben om de kwaliteit van leven van mensen met psychische en/of somatische klachten verbeteren. 
Ons onderzoek richt zich voornamelijk op welke levensstijlen enerzijds en welke persoonlijkheidskenmerken anderzijds samenhangen met psychische, somatische, of psychosomatische klachten, en via welke psychologische of biologische mechanismen dit verloopt. Ook kijken wij naar hoe we die mechanismen kunnen beïnvloeden om de klachten te kunnen voorkomen (preventie), of deze in frequentie en/of intensiteit terug te dringen (behandeling).
Door onze unieke combinatie van medische en klinische psychologie in één departement kunnen we onze doelstelling (de kwaliteit van leven van mensen met psychische en/of somatische klachten verbeteren) waarmaken en daardoor van grote maatschappelijke waarde zijn. 

Additionele informatie

Informatie
Voor meer inhoudelijke informatie kan contact worden opgenomen met dr. Gaëtan Mertens, universitair docent (email: G.Mertens@tilburguniversity.edu). Meer informatie over Tilburg University vindt u op: www.tilburguniversity.edu

Specificaties

 • Universitair docent
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 40 uur per week
 • €3746—€5127 per maand
 • 17168

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Sollicitatieprocedure

Uw sollicitatie, voorzien van CV, publicatielijst, en motivatiebrief kunt u tot uiterlijk 15 maart a.s. insturen.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Tilburg University). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Uw sollicitatie, voorzien van CV, publicatielijst, en motivatiebrief kunt u tot uiterlijk 15 maart a.s. insturen.

Solliciteer uiterlijk op 15 mrt. 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).