PhD candidate Longziekten

PhD candidate Longziekten

Geplaatst Deadline Locatie
23 feb 21 mrt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 mrt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

In ons team is plek voor een arts onderzoeker of afgestudeerd biomedisch wetenschapper die tijdens een promotietraject toegepast klinisch onderzoek opzet en verricht.

Een van de speerpunten van de afdeling longziekten van het Radboudumc is pulmonale mycobacteriële infecties, tuberculose en niet-tuberculeuze mycobacteriën (NTM). NTM infecties van de long zijn een groeiend probleem wereldwijd, zowel wat betreft de epidemiologie als morbiditeit en mortaliteit. De klinische zorg en het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van NTM infecties zijn de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen.

Het wetenschappelijk onderzoek richt zich op het complexe samenspel tussen de NTM en hostfactoren maar ook het verbeteren van behandelstrategieën, zowel medicamenteus als niet-medicamenteus. De klinische en poliklinische patiëntenzorg is multidisciplinair ingericht rondom de patiënt met naast de longarts ook een longverpleegkundige, fysiotherapeut, diëtist en psycholoog. In het Radboudumc werk je voor de diagnostiek en behandeling van mycobacteriële infecties nauw samen met infectiologen, medisch microbiologen en apothekers binnen het Radboud Center of Infectious Diseases (RCI).

De focus van het promotietraject ligt op het optimaliseren van de behandelstrategieën van patiënten met pulmonale NTM infecties. Hierbij ga je dus zeer nauw samenwerken met specialisten van verschillende vakgroepen binnen, maar ook buiten het Radboudumc.

Taken en verantwoordelijkheden:
  • Het opzetten en uitvoeren van klinisch toegepast onderzoek in samenwerking met een onderzoeksgroep van clinici en onderzoekers; studies variëren van database studies tot gerandomiseerde medicatie trials.
  • Verwerven, organiseren en analyseren van wetenschappelijke data.
  • Publiceren van artikelen in vaktijdschriften en internationale symposia.
  • Ondersteunen van poliklinische activiteiten en patiënt contacten.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, gedreven arts promovendus, dan wel een master in de biomedische wetenschappen met een sterke ambitie voor wetenschappelijk onderzoek en een academische promotie. Je hebt oprechte interesse in het vakgebied longgeneeskunde.

Daarnaast:
  • Ben je in staat om zelfstandig onderzoek uit te voeren.
  • Ben je een teamspeler en je bent gemotiveerd om in een interdisciplinair en nationaal team samen te werken met collega-onderzoekers.
  • Beschik je over goede mondelinge, organisatorische en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van het promotraject van 4 jaar.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Longziekten bestaat uit verschillende poliklinieken, verpleegafdelingen, functieafdelingen en een revalidatieafdeling, en werkt vanuit twee locaties: Radboudumc (Nijmegen) en Radboudumc Dekkerswald (Groesbeek). Met ruim 200 collega's, waaronder longartsen, A(N)IOS, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en consulenten, casemanagers, longfunctielaboranten en poliklinisch medewerkers geven we dagelijks invulling aan persoonsgerichte en doelmatige zorg, waarbij samenwerking en goede sfeer belangrijk zijn.

Op locatie Nijmegen wordt longoncologie in de volle breedte aangeboden, en is het expertisecentrum voor pulmonale hypertensie gevestigd. Daarnaast is ook de algemene longziekten onderdeel van het patiëntenzorg aanbod. Tevens hebben wij een uitgebreide consultatieve functie in het Radboudumc.

Op locatie Dekkerswald is de longrevalidatie afdeling gevestigd. De nadruk van de patiëntenzorg op locatie Dekkerswald ligt bij: astma, COPD, cystic fibrosis en bronchiëctasieën. Tevens is het expertisecentrum tuberculose en NTM op locatie Dekkerswald gevestigd, één van de twee sanatoria in Nederland. Ons personeel werkt op beide locaties.

Naast de uitwerking van een strategische speerpunten van de afdeling longziekten (persoonsgericht zorg en netwerkzorg) zijn de komende jaren zijn gericht op het integreren van Dekkerswald fysiek binnen het Radboudumc. Dit zal zich kenmerken door een dynamisch omgeving waarin veel mogelijkheden liggen om het werk anders in te richten. We zijn een gevarieerd en gezellig team met grote flexibiliteit en collegialiteit gericht op de patiënt en de medewerker.

Het Radboudumc
Het Radboudumc in Nijmegen wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2495—€3196 per maand
  • Universitair
  • 133163-P699194-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you