Netwerkspecialist ICT

Netwerkspecialist ICT

Geplaatst Deadline Locatie
24 feb 9 mrt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 mrt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als netwerkspecialist beheer en ontwikkel jij samen met collega's de netwerkinfrastructuur van de Radboud Universiteit. Deze infrastructuur is op het moment in transitie. Naast de vervanging van de backbone wordt gewerkt aan het bouwen naar een volledig Software defined netwerk op basis van Cisco-apparatuur. Naast invullen van deze transitie ziet team Netwerken erop toe dat het netwerk storingsvrij blijft en veilig is. Daarin verwachten we van jou een zeer proactieve houding. Bij uitval van het netwerk kan je het overzicht houden en bepaal je hoe en waar herstelwerkzaamheden mogelijk is en moet worden uitgevoerd.

De Radboud Universiteit is een dynamische omgeving. Naast de omvang van het netwerk zijn de gebruikte technieken binnen het netwerk breed. Op het moment worden veel nieuwe technieken toegepast. Belangrijk is dat je de mogelijkheden van deze technieken weet te vertalen naar de vraag vanuit de universiteit. Bij onze universiteit zijn diverse gebruikersgroepen met ieder een eigen wens en/of behoefte. Soms betekent dit dat je samen met je collega's een storing moet oplossen, bijvoorbeeld op de campus, een andere keer werk je mee aan het mogelijk maken van nieuwe toepassingen op en/of binnen het netwerk. Je hebt een actieve rol in het beschikbaar houden van het netwerk. Je kijkt dus naar trends in gebruik en ziet eventuele problemen waar gebruikers last van hebben. Je past het netwerk aan waar nodig en zorgt ervoor dat de software continu aangepast is aan de nieuwste bedreigingen en ontwikkelingen. Je werkt ook mee in de diverse andere projecten binnen de afdeling en weet jouw netwerkexpertise hier in te zetten. Alhoewel we niet direct in een bereikbaarheidsdienst werken, wordt onderhoud wel in onderhoudstijden (buiten kantooruren) uitgevoerd. Je hebt de mogelijkheid hierin mee te draaien en bent hiervoor inzetbaar.

Team Netwerken en Telefonie bestaat uit twaalf gezellige collega's die graag op een laagdrempelige manier met elkaar werken. Normaliter is er voldoende gelegenheid tot socializen op onze mooie groene campus. Tijdens Covid-19 doen we dit niet tijdens een wandeling op onze mooie campus, maar (helaas) voornamelijk online. We werken onder andere aan het vaste netwerk, draadloze netwerk, datacenternetwerk en netwerk securityoplossingen. Het netwerk van de Radboud Universiteit is groot en complex. Het netwerkteam kent diverse expertisegebieden: LAN / Access, Routing, Security, Datacenter, Wireless, e.d.. Voor deze functie zijn we vooral opzoek naar iemand die thuis is op het gebied van LAN/WLAN (bij voorkeur Cisco), maar die ook de capaciteiten heeft om door te groeien en/of affiniteiten heeft met ander gebieden binnen dit Enterprise netwerk. De netwerkomgeving van de Radboud Universiteit wordt op het moment vernieuwd waarbij vele nieuwe technieken worden toegepast. Het 'nieuwe' netwerk wordt opgebouwd op basis van Cisco apparatuur. Kennis van nieuwe (Cisco) technieken / implementaties is daarom een pre.

Binnen het team ben jij technisch specialist en jou staat geen uitdaging in de weg. Met jouw helikopterview ben je in staat om nieuwe implementaties te realiseren en ben je op de hoogte van technische ontwikkelingen. Je hebt een sterk analytisch vermogen en denkt "out of the box" bij problemen en calamiteiten. Verder treed je op als vraagbaak waarbij je collega's ondersteunt en begeleidt. Als beheerder ben je bekend met de terminologie van ITIL, Prince en/of Agile en kan je acteren in een procesgerichte organisatie.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Een proactieve klantgerichte werkhouding. Je bent pragmatisch en in staat om je nieuwe ontwikkelingen snel eigen te maken. Daarnaast denk je in mogelijkheden.
  • Je kunt zowel goed zelfstandig werken (en kunt een project zelfstandig afronden) maar bent ook zeker een teamspeler.
  • Aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
  • Een afgeronde hbo opleiding (bij voorkeur in de IT).
  • In het bezit van CCNA/CCNP of vergelijkbare certificaten.
  • Ervaring met Cisco ISE, LAN, WLAN en Software Defined Access (SDA).
  • Ervaring en affiniteit met de andere specialisaties binnen de infrastructuur zoals virtualisatie, Microsoft producten, Linux en storage is een pre.
  • Minimaal drie jaar ervaring met het beheren van complexe Enterprise netwerken.
  • Goede communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk.
  • Beheersing van de Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op onbepaalde tijd.

  • Aanstelling: 0,8 - 1,0 fte.
  • Maximum salaris per maand € 4.012,- bruto op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 9).
  • Het salaris is afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring.
  • Je kan mogelijk doorgroeien naar salarisschaal 10.
  • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Contractduur: 1 jaar met uitzicht op onbepaalde tijd.
  • De gewenste datum indiensttreding is 1 mei 2021.
  • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling.

Werkgever

Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent, samenwerking en een leven lang ontwikkelen. Je bent nodig!

Afdeling

Information Services

Het ICT Servicecentrum is onderdeel van Radboud Services - divisie Information Services. Het ICT Servicecentrum (ISC) is de universitaire ICT-dienst voor de Radboud Universiteit. Het ISC beheert de campusbrede ICT-systemen en de infrastructuur, en ondersteunt de medewerkers en studenten in het gebruik ervan. Het ISC bestaat uit de stafafdeling Bedrijfsvoering, Gebruikersondersteuning (eerste aanspreekpunt voor wie gebruik maakt van ICT-diensten op de werk- of studieplek), de afdeling Applicaties (applicatiebeheer- en ontwikkeling) en de afdeling Infrastructuur (o.a. technisch beheer van netwerken, computersystemen, file- en printservices, datastorage, virtualisatie en backup).

Naast team Netwerken en Telefonie bestaat de afdeling infrastructuur uit de teams: Microsoft, Linux, Virtualisatie & Storage, Network Operations Center en Security Operations Center.

Specificaties

  • IT
  • max. €4012 per maand
  • HBO
  • 1142518

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you