Postdoc onderzoeker Pedagogische- en Onderwijswetenschappen

Postdoc onderzoeker Pedagogische- en Onderwijswetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
25 feb 27 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Vind jij het belangrijk dat de taalvaardigheid van kinderen al van jongs af aan wordt gestimuleerd? Ben je ervan overtuigd dat het voorlezen van boeken hierin een rol kan spelen en wil je bijdragen aan het verbeteren van het taalonderwijs op scholen? Solliciteer dan naar de functie van postdoc onderzoeker bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Binnen de afdeling Pedagogische- en Onderwijswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam zijn we op zoek naar een postdoc onderzoeker voor het onderzoeksproject ‘Praten over boeken. Het effect van het voeren van dialogische gesprekken tijdens het voorlezen op de gespreksvaardigheden van leerkrachten en de taalvaardigheid van kinderen in de kleuterklas’. Dit project gaat over interactief voorlezen: Hoe doe je dat? Welke vragen stel je? Hoe zorg je ervoor dat alle kinderen kunnen meepraten over het boek? Er wordt onderzocht hoe de principes van dialogische gespreksvoering kunnen worden ingezet tijdens het voorlezen in kleuterklassen. Bovendien wordt onderzocht wat het effect daarvan is op de gespreksvaardigheden van leerkrachten en de taalvaardigheid van jonge kinderen.

Ben jij geïnteresseerd in het verbeteren van het (taal)onderwijs op basisscholen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw taken
 • Verantwoordelijk voor de uitvoering van het onderzoek: voorbereiding, werving scholen, dataverzameling, dataverwerking, data-analyse
 • Actief deel uitmaken van en samenwerken met consortiumleden (projectteam)
 • Begeleiden en aansturen van junioronderzoeker en studenten
 • Het schrijven (in teamverband) van artikelen (Engels- en Nederlandstalig)
 • Presenteren van onderzoek op conferenties

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • Gepromoveerd in de Onderwijswetenschappen, Pedagogische Wetenschappen, Sociologie of ander verwant vakgebied (bijv. Psychologie)
 • Ervaring met kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden en analyse
 • Aantoonbare en uitstekende organisatorische kwaliteiten
 • Groot verantwoordelijkheidsgevoel en een gestructureerde manier van werken
 • In staat om zelfstandig te werken, met een kritische, pro-actieve en positieve houding
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in het Engels en Nederlands
 • Publicaties in internationale peer reviewed tijdschriften

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 18 maanden.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.790 (schaal 10) en maximaal €5.127 (schaal 11) bruto per maand. Afhankelijk van de ervaring is de functie ingedeeld volgens UFO-profiel: Onderzoeker 4 of Onderzoeker 3 en staat open voor ten minste 0,4 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 16 maanden. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden
 • goede en voordelige sportfaciliteiten

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken en meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen
De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) richt zich op het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van jeugdcriminaliteit tot de aanpak van depressiviteit, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Uniek is dat we drie disciplines combineren: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek.

Werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen is werken bij een ambitieuze organisatie die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. BIJ FGB krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. De faculteit telt ongeveer 3.400 studenten en ca 600 medewerkers.
De Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen is een van de sterkst groeiende afdelingen binnen de faculteit. Rond de 70-80 fte aan voornamelijk jonge medewerkers houdt zich bezig met opvoeding en onderwijs, en vertaalt dat naar de opleiding van studenten, wetenschappelijke publicaties en innovatieve toepassingen voor betere opvoeding, onderwijs en zorg. De afdeling kent een aantal waardevolle langlopende dataverzamelingen en pioniert met het implementeren van FAIR (Findable, Accessible, Interoperable, and Reusable) en FACT (Fair, Accurate, Confidential, Transparent) principes, zoals de Minimale Dataset voor mensen met verstandelijke beperkingen en Collaboration for Attachment Transmission Synthesis. De afdeling neemt de stap naar het omzetten naar en opzetten van registers (databases) mede om onderzoek met de doelgroepen (bv. Gezinnen met diverse achtergronden, mensen met visuele en/of verstandelijke beperkingen) meer vanuit partnerschap te verrichten.

Specificaties

 • Postdoc
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 16 uur per week
 • €2790—€5127 per maand
 • Gepromoveerd
 • 7172

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you