Wetenschappelijk medewerker Circuliare Economie en Duurzaamheid

Wetenschappelijk medewerker Circuliare Economie en Duurzaamheid

Geplaatst Deadline Locatie
25 feb 10 mrt Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 mrt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij een actieve bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving, waarin grondstoffengebruik niet meer ten koste gaat van de gezondheid van mensen en ecosystemen? Word jij enthousiast van het analyseren van data en het doorrekenen van het effect van oplossingen die bijdragen aan een meer duurzame samenleving? Reageer dan op de vacature voor ‘wetenschappelijk medewerker Circulaire Economie en Duurzaamheid’.

Voor het Centrum ‘Duurzaamheid, Milieu en Gezondheid’ zoeken wij een enthousiaste medewerker die ons komt versterken voor de thema’s Duurzaamheid en Circulaire Economie (CE).
Je werkt mee aan lopende projecten zoals de Kennisbasis Duurzame Zorg en het programma Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. Hierbij gebruik je modellen zoals bijv Levenscyclus Analyse (LCA), Input Output Analyse (IOA) en Agent Based Modeling. Je verzamelt en selecteert data, draait de modellen, interpreteert de resultaten en bediscussieert met collega's de validiteit en betekenis van resultaten. Ook heb je contact met organisaties in het veld, bijv. om data te verzamelen. Je maakt de vertaling van een duurzaamheidsvraag bij beleid of maatschappelijke partijen naar kwantitatieve maten. Daarbij is aandacht voor de afweging tussen effect op mens en milieu (gezond, duurzaam en veilig) en de socio-economische effecten (Maatschappelijke Kosten Baten Analyse, Sociaal Economische Analyse).

De resultaten verwerk je samen met collega’s in goed leesbare adviezen en rapporten voor overheden (regionaal, nationaal, internationaal). Daarnaast publiceer je je werk in populaire, vak- en wetenschappelijke bladen en presenteer je je werk op congressen en symposia.
Het werk doe je in teamverband. Duurzaamheid en CE zijn thema’s waar meerdere afdelingen van het RIVM en andere instituten aan werken. Daarom is het voor deze functie belangrijk dat je pro-actief de samenwerking zoekt met collega’s en andere instituten. Je bent dus initiatiefrijk en werkt zowel zelfstandig als binnen wisselende teams.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde relevante wetenschappelijke opleiding, bijvoorbeeld in duurzame ontwikkeling, milieukunde, biologie, chemische technologie of industriële ecologie.
  • Aantoonbare werkervaring op het terrein van dataverwerking, data-analyse en programmeren is een pré.
  • Je hebt kennis van en aantoonbare ervaring met LCA. Kennis van en ervaring met IOA is een pre. Je hebt de de wil om je beide technieken (verder) eigen te maken.
  • Je hebt bij voorkeur kennis van chemische stoffen en/ of milieuchemie.
  • Je hebt ervaring met het analyseren van (onderzoeks-) resultaten.
  • Omgevingssensitiveit: je bent in staat je te verplaatsen in de context van een onderzoeksvraag.
  • Je hebt ervaring in het uitvoeren van onderzoeken, het geven van presentaties en het leveren van bijdragen aan publicaties.
  • Je kunt goed communiceren en samenwerken met collega’s, ook uit andere disciplines.
  • Je bent initiatiefrijk en kunt zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneren.
  • Je bent in staat om naast de inbreng van eigen kennis ook informatie uit andere expertisegebieden te integreren en onderzoeksresultaten in heldere rapportages weer te geven.
  • Ook ben je in staat om onder tijdsdruk goed te presteren.
  • Je hebt bij voorkeur enkele jaren werkervaring.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 24 maanden.

  • Salaris­niveau: schaal 10
  • Maand­salaris: Min €2.756 – Max. €4.430 (bruto)
  • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
  • Contract­duur: 24 maanden
  • Minimaal aantal uren per week: 32
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

RIVM: deskundig, betrouwbaar en onafhankelijk
Als Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn we een deskundige, betrouwbare en onafhankelijke adviseur voor overheid, professionals en burgers. Ons doel: een gezonde bevolking en een duurzame, veilige en gezonde leefomgeving. We bewaken gezondheid, ziekten, de kwaliteit van de leefomgeving én het milieu. Daarvoor doen we onderzoek en we verzamelen kennis voor toegankelijke informatie en toepasbare adviezen. Het RIVM zorgt voor een goede geboortescreening, het bestrijden van infectieziekten en heeft een centrale rol bij het Rijksvaccinatieprogramma en de bevolkingsonderzoeken. We onderzoeken wat er nodig is voor goede zorg, een gezonde leefstijl, veilige producten en een veilige en gezonde leefomgeving. Ook dragen we bij aan het voorkomen, bestrijden en beheersen van incidenten en crises.
Vanuit ons hoofdkantoor in Bilthoven en vanaf 2021 vanuit een prachtig nieuw gebouw op het Utrecht Science Park, werken we met ongeveer 1800 collega’s aan al onze adviezen, rapporten, factsheets en publicaties. Daarbij laten we ons leiden door de vragen van vandaag én morgen. We doen ons werk midden in de maatschappij. Trots zijn we op onze organisatie waar iedereen welkom is. Als kennisinstituut van de overheid willen we een afspiegeling van de samenleving zijn. Naast talent, ervaring en motivatie maken ook aspecten van identiteit zoals leeftijd, geaardheid, culturele achtergrond of arbeidsbeperking, onze organisatie rijker, innovatiever én leuker. Met deze verschillende achtergronden, perspectieven en inzichten werken wij samen aan een nog beter resultaat!
RIVM – De zorg voor morgen begint vandaag

Afdeling

Centrum voor Duurzaamheid, Milieu en Gezondheid (DMG)

Het Centrum voor Duurzaamheid, Milieu en Gezondheid (DMG) staat voor het verduurzamen van de samenleving, zodat onze leefomgeving nu en in de toekomst verstandig kan worden gebruikt. Hiervoor worden onze kennis en inzichten over de invloed van de kwaliteit van de leefomgeving op de mens (gezondheid en welzijn) en op ecosystemen ingezet.
De projecten over duurzaamheid en circulaire economie worden altijd opgepakt door een projectteam met experts uit verschillende afdelingen van DMG en meestal ook met andere centra binnen het RIVM. Voor de samenwerking met andere centra is een kernteam CE ingericht, dat als doel heeft de verschillende activiteiten op het gebied van CE en duurzaamheid van het RIVM te bundelen en te richten op de maatschappelijke vragen. We hebben veel aandacht voor het bij elkaar brengen van verschillende disciplines en onderdelen van het RIVM, omdat we integrale adviezen willen geven. De DMG’ers die aan deze projecten werken zijn bevlogen en hebben doorgaans een eigen rol in de projecten: data verzamelen en rekenen, stakeholder interactie, beleidsnabijheid, wetenschappelijke borging.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; IT; Beleid- en staf
  • Techniek; Natuurwetenschappen; Economie; Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • €2756—€4430 per maand
  • Universitair
  • AT M&V-DMG-066

Werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you