Junior onderzoeker

Junior onderzoeker

Geplaatst Deadline Locatie
1 mrt 30 mrt Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het departement is per 1 mei 2021 op zoek naar een enthousiaste en gekwalificeerde junior onderzoeker, die tevens bijdraagt aan het onderwijs van de vakgroep. Als onderzoeker zult u hoofdzakelijk meewerken aan een binnenkort te starten project ten behoeve van de Europese Commissie, dat zich richt op het verbeteren van de aanpak van mobiel banditisme waarbij tevens sprake is van criminele uitbuiting, in de vorm van afgedwongen deelname in mobiele bendes. Onderdelen daarvan zijn, onder meer, het uitvoeren van enquête in de Lidstaten van de EU en een kwalitatieve landenstudie, alsmede bijdragen aan een organised crime field lab, en aan praktische en wetenschappelijke publicaties die uit het project voortvloeien. Voor dit project werkt u samen in  een internationaal team van academici en practitioners. Daarnaast draagt u bij aan andere lopende en toekomstige onderzoeksprojecten binnen de vakgroep. Uw bijdrage aan het onderwijs van de vakgroep zal gemiddeld 25 procent van uw werktijd omvatten, en bestaat uit het verzorgen van (werk)colleges in het onderwijs in de bachelorfase op het terrein van het straf- en strafprocesrecht, het nakijken van tentamens en het begeleiden van bachelor- en masterscripties. 

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Tilburg University is van mening dat academische excellentie wordt bereikt door de combinatie van excellent onderzoek en onderwijs, waarbij maatschappelijke impact wordt bereikt in de interactie met relevante maatschappelijke actoren en door het delen van kennis. Daarbij erkennen we dat excellentie niet alleen wordt bereikt door individuele prestaties, maar vooral door teaminspanningen waarbij elk teamlid optreedt als een leider die mensen met elkaar verbindt. Van U verwachten wij de volgende kwalificaties:

 • WO-opleiding waarin zowel kennis over sociaalwetenschappelijke onderzoeksmethoden  in een relevante discipline (bijvoorbeeld criminologie of bestuurskunde) als kennis van het strafrecht, is verworven;
 • Ervaring met het doen van kwalitatief en kwantitatief onderzoek
 • Affiniteit met het thema ondermijnende criminaliteit;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk; 
 • Toont wetenschappelijke integriteit; 
 • Draagt bij aan een open en diverse cultuur van excellentie;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden. U kunt uw kennis op een enthousiaste en heldere manier overbrengen; 
 • Een behaalde Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden met aandacht voor flexibiliteit en (persoonlijke) ontwikkeling. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei faciliteiten en regelingen om een optimale balans tussen werk en privé te behouden. Tilburg University bevordert diversiteit en inclusie; daarom voeren we een actief beleid voor inclusieve teams waar diverse talenten kunnen floreren.

 

Het bruto salaris varieert tussen €2.790,- en €4.402,- per maand (full time) op basis van schaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten. Tilburg University bevordert actief gelijke en transparante salarissen tussen mannen en vrouwen door het strikt toepassen van vooraf vastgestelde parameters op basis van de ervaring van de kandidaat. Werknemers die uit het buitenland worden aangeworven kunnen in aanmerking komen voor de 30%-regeling. Dit betekent dat 30% van het salaris wordt betaald als een belastingvrije vergoeding.

 

Tilburg University biedt u een arbeidsovereenkomst aan voor een vaste periode van 2 jaar en 1,0 fte (40 uur per week). U start de werkzaamheden bij voorkeur per 1 mei 2021. 

 

U heeft recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van uw bruto jaarinkomen. Bij een fulltime aanstelling ontvangt u 41 vakantiedagen per jaar.

 

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen de ruim 1.500 medewerkers van Tilburg University kennis, dragen die over aan anderen en brengen mensen uit verschillende disciplines en organisaties bij elkaar. Op deze manier dragen we bij aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Onze aandachtsgebieden zijn economie, bedrijfsleven en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geesteswetenschappen en digitale wetenschappen, en theologie. Tilburg University staat internationaal bekend om haar hoge standaarden op het gebied van onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, alsmede goede ondersteunende faciliteiten. De campus van Tilburg University biedt zowel rust als connectiviteit, omdat deze is gelegen in een bosrijk park op slechts tien minuten afstand van het stadscentrum, de belangrijkste snelwegen en de spoorwegen. Tilburg is een middelgrote stad met 200.000 inwoners in het zuiden van Nederland, en in de nabijheid van steden als Amsterdam, Brussel, Parijs en Londen, gelegen in het hart van West-Europa. 

Afdeling

Tilburg Law School

Tilburg Law School biedt hoogstaand nationaal en internationaal onderwijs en onderzoek op het gebied van recht en bestuurskunde. Op dit moment staan bijna 4.000 studenten ingeschreven bij Tilburg Law School. Tilburgse studenten kunnen kiezen uit vijf bacheloropleidingen, waarvan één in het Engels (Bachelor Global Law) en tien masteropleidingen, waarvan acht in het Engels. De internationale oriëntatie van Tilburg Law School is terug te vinden in deze Bachelor- en Masteropleidingen. Het onderzoek binnen Tilburg Law School is gericht op maatschappelijke relevantie en biedt studenten de instrumenten en vaardigheden om te studeren en om te gaan met actuele vraagstukken op academisch niveau. Het onderzoek binnen Tilburg Law School is georganiseerd in vijf vakgroepoverschrijdende onderzoeksprogramma's: 1) Global Law and Governance; 2) New Modes of Lawmaking and Governance in a Multilayered Order; 3) Law and Security; 4) Sustainable Business Law and Taxation; en 5) Law and Technology. 

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Recht
 • max. 40 uur per week
 • Universitair
 • 17171

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you