Ambtelijk secretaris examencommissie

Ambtelijk secretaris examencommissie

Geplaatst Deadline Locatie
1 mrt 14 mrt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als ambtelijk secretaris ondersteun je, samen met een collega, de voorzitters van de vier examencommissies van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) op beleidsmatig en administratief vlak. Je bent verantwoordelijk voor het organiseren, voorbereiden en vastleggen van de vergaderingen van de individuele examencommissies en de halfjaarlijkse overkoepelende vergaderingen met het faculteitsbestuur. Je toetst de voorgenomen standpunten en besluiten van de examencommissies aan de relevante besluitvormingskaders, procedures en wettelijke bepalingen (bijvoorbeeld Onderwijs- en Examenregeling en Wet op het Hoger Onderwijs). Verder handel je de studentverzoeken af zoals vrijstellingsverzoeken, extra tentamens, aanvragen van keuzevakken of klachten met betrekking tot tentamens/examens. Je coördineert fraude- en plagiaatzaken en beroepsprocedures.

Je draagt bij aan de beleidsontwikkeling en besluitvorming van de examencommissies, onder andere door het opstellen en bewaken van procedures en reglementen en het toetsen van besluiten hieraan. Je levert informatieve, ken- en stuurgetallen aan voor de totstandkoming van het jaarverslag. Ook signaleer je relevante ontwikkelingen met betrekking tot de bevoegdheden en het functioneren van de examencommissie. Ten slotte draag je bij aan de kwaliteitszorg rondom toetsing en scripties.

In je functie als ambtelijk secretaris van de examencommissies val je onder directe aansturing van het hoofd Onderwijscentrum van FNWI. Daarbij werk je nauw samen met verschillende teams binnen het onderwijscentrum.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Een flexibele werkhouding en motivatie om mee te denken over te verbeteren en nieuwe procedures. De rol van ambtelijk secretaris van de facultaire examencommissie is complex. Het is daarom belangrijk dat je over deze kwaliteiten beschikt.
 • Een afgeronde hbo- of universitaire opleiding.
 • Ruime werkervaring in een grote onderwijsorganisatie, bij voorkeur als beleidsmedewerker of ambtelijk secretaris.
 • Affiniteit en ervaring met onderwijs wet- en regelgeving.
 • Dat je gemotiveerd bent en zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneert.
 • Een goed analytisch vermogen en flexibele instelling.
 • Goede communicatieve vaardigheden en een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op verlenging.

 • Aanstelling:  0,6 fte.
 • Maximum salaris per maand € 4.402,- bruto op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10).
 • Het salaris is afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring.
 • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Contractduur: 1 jaar met uitzicht op verlenging.
 • De gewenste datum indiensttreding is 1 mei 2021.
 • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling.

Werkgever

Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent, samenwerking en een leven lang ontwikkelen. Je bent nodig!

Afdeling

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde & Informatica

FNWI is een succesvolle, studentgerichte bètafaculteit waar onderzoek en onderwijs nauw met elkaar verweven zijn. De faculteit is een academische gemeenschap met een internationaal karakter waar medewerkers vanuit verschillende achtergronden hun talenten combineren met als doel een vooraanstaande bètafaculteit in Europa te zijn. Zowel het onderzoek als het onderwijs van de faculteit hebben de afgelopen jaren een forse groei doorgemaakt en zijn kwalitatief van hoog niveau. De faculteit heeft meer dan 3000 studenten, ongeveer 1000 medewerkers en een jaaromzet van 100 miljoen euro. Het onderwijscentrum organiseert de onderwijs- en studentgerelateerde activiteiten van de faculteit en staat voor het organiseren van dit onderwijs op een heldere en betrokken manier.

De examencommissies van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) zijn belast met het toezicht op de toepassing van de Onderwijs- en Examenregeling en op de organisatie en coördinatie van tentamens en examens. Zo behandelt de examencommissie individuele verzoeken van studenten betreffende extra voorzieningen, verzoeken rondom vrijstellingen, de goed- of afkeuring van individuele studieprogramma's en verzoeken tot uitzonderingen op facultaire regelingen. Daarnaast ontwikkelen de examencommissies beleid inzake de kwaliteit van de toetsing van tentamens en schriftelijke stukken (essays, scripties) en dragen zij zorg voor de borging ervan. De vier onderwijsinstituten van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica verzorgen in totaal 7 bacheloropleidingen en 9 masteropleidingen.

Specificaties

 • Onderwijs; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Natuurwetenschappen
 • max. €4402 per maand
 • HBO+
 • 1142452

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you