Onderzoeker Toxicologie

Onderzoeker Toxicologie

Geplaatst Deadline Locatie
4 mrt 21 mrt Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 mrt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij bijdragen aan het ontwikkelen van proefdiervrije methoden voor het voorspellen van de kinetiek van stoffen in mens en dier? Wil jij werken in een omgeving waar de nieuwste onderzoeksmethoden worden ontwikkeld en beoordeeld op toepasbaarheid voor voedselveiligheid? Heb jij een PhD in (voedsel)toxicologie of farmacologie? Wij hebben een vacature Onderzoeker Toxicologie! Kom jij ons team versterken?

Wat ga je doen?
Als onderzoeker ga je o.a.:
  • bijdragen aan de ontwikkeling en gebruik van fysiologisch gebaseerde kinetische (PBK) modellen om de kinetiek van stoffen te kunnen voorspellen.
  • kinetische informatie evalueren uit de onderzoeksliteratuur en databases.
  • deelnemen aan verschillende (internationale) projecten.
Binnen het team Toxicologie van Wageningen Food Safety Research (WFSR, onderdeel van Wageningen University & Research) werken wij aan de ontwikkeling, validatie en toepassing van proefdiervrije alternatieven. Deze computermodellen en cel-gebaseerde methoden worden gebruikt voor het inschatten van mogelijke gevaren en risico's van stoffen die in voeding en diervoeder kunnen voorkomen. Tot dusver hebben we proefdiervrije methoden ontwikkeld waarmee we de effecten en kinetiek van stoffen bij mensen in kaart kunnen brengen en modelleren. We ontwikkelen ook methoden om de kinetiek van stoffen in landbouwdieren te bestuderen, waardoor voorspellingen gedaan kunnen worden van de overdracht van voer naar voedsel zonder dierstudies uit te voeren.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

  • een onderzoeker op het gebied van (voedsel)toxicologie (ERT) of farmacologie, bij voorkeur gepromoveerd
  • kennis van kinetische (PBK) modellen en andere computer-gebaseerde voorspellende methoden (b.v. QSAR) is een pré
  • een gedreven en resultaatgerichte persoonlijkheid met een proactieve instelling
  • sterk analytisch vermogen, met name om cruciale issues te identificeren en deze te vertalen naar aanbevelingen en oplossingen
  • goede (schriftelijke) communicatieve vaardigheden en het vermogen om te werken in een multidisciplinair team en in verschillende projecten een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende en dynamische functie in een team van betrokken, enthousiaste en kundige collega's voor 36 uur per week. Je ontvangt een salaris passend bij je kennis en ervaring, met een minimum van € 2.790,- bruto per maand met een mogelijke uitloop naar € 5.183,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 10-11).

Het gaat om een functie voor in eerste instantie 2 jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Bij goed functioneren behoort een vaste aanstelling tot de mogelijkheden.

Daarnaast bieden wij:
  • 8% vakantietoeslag
  • een structurele eindejaarsuitkering van 3%
  • uitstekende opleidingsmogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden
  • flexibele werktijden en vakanties kunnen eventueel in overleg worden vastgesteld zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is
  • uitstekende pensioenregeling via ABP
  • 171 vakantie-uren, de mogelijkheid om bij te kopen en goede aanvullende verlofregelingen
  • de mogelijkheid om maximaal 40 uur per week te werken en zo maximaal 204 compensatie uren per jaar op te bouwen
  • een keuzemodel om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen, zoals een fietsplan
  • een levendige werkplek op de Wageningen Campus
Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving. Wij bieden een veelzijdige baan in een internationale omgeving met gevarieerde werkzaamheden in een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research



Wageningen Food Safety Research doet hoogwaardig onafhankelijk onderzoek naar veilig en betrouwbaar voedsel. Wij werken met name voor de Nederlandse overheid en zijn een officieel controlelaboratorium. We meten residuen, toxines, contaminanten en microbiële en virale contaminatie in voedsel en diervoeders. Het is onze taak om risicoanalyses uit te voeren, trends in de voedselproductieketen te volgen, nieuwe risico's vast te stellen, voedsel op echtheid te controleren en forensisch onderzoek te doen. We adviseren overheden en bieden een breed scala aan trainingsactiviteiten. Daarnaast is WFSR een nationaal en Europees referentielaboratorium. Wij maken deel uit van de internationale kennisorganisatie Wageningen University & Research.

Klik hier voor meer informatie over WFSR

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.500 medewerkers en 12.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.

Kijk hier voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research.
Meer informatie over Wageningen Campus vind je hier.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Voeding
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • 702641

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you