Universitair Hoofddocent (associate professor) Klinische Psychologie 1 fte

Universitair Hoofddocent (associate professor) Klinische Psychologie 1 fte

Geplaatst Deadline Locatie
5 mrt 25 mrt Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 mrt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het Departement Medische en Klinische Psychologie van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences (TSB), Tilburg University, is op zoek naar een Universitair Hoofdocent (associate professor - 50% onderwijs – 50% onderzoek)

Functieomschrijving

Deze functie zal worden ingebed in het departement Medische en Klinische Psychologie (MKP) van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences (TSB) van Tilburg University. Van de kandidaat wordt verwacht dat deze zijn/haar onderzoek op het gebied van de klinische psychologie verder uitbouwt, passend binnen het MKP-onderzoeksprogramma (zie onder). De kandidaat neemt actief deel aan de werving van 2e en 3e geldstroom onderzoek en levert een bijdrage aan de organisatorische werkzaamheden ten behoeve van het onderzoek en onderwijs. Het verzorgen van onderwijstaken in de Bachelor Psychologie of een van de Masteropleidingen (Klinische Psychologie, Medische Psychologie, Research Master Individual Differences and Assessment) maakt deel uit van het takenpakket. Een positieve motivatie voor het geven van onderwijs en een inspirerende en motiverende opstelling tegenover studenten is daarom noodzakelijk. 

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

  • De kandidaat is een op een klinisch psychologisch onderwerp gepromoveerde psycholoog.
  • Het onderzoek van de kandidaat richt zich bij op de klinische psychologie (stemmingsstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, angststoornissen, stress- en trauma-gerelateerde stoornissen, etc.). 
  • De kwaliteit van de kandidaat blijkt onder meer uit een excellent proefschrift en uit publicaties in vooraanstaande internationale wetenschappelijke tijdschriften. 
  • De kandidaat is in staat gebleken om met enige regelmaat competitief te opereren bij het aanvragen van subsidies bij NWO, ZonMW, of andere subsidieverstrekkers.
  • De kandidaat is een toonbeeld van wetenschappelijke integriteit en voorstander van open science.
  • De kandidaat heeft ervaring in het geven van universitair onderwijs en heeft goede beoordelingen hiervoor. Het hebben van een BKO is een vereiste.
  • De kandidaat beschikt over een uitstekend Engelse taalvaardigheid (C2 niveau)
  • De kandidaat heeft ervaring in onderzoeksmanagement en het aansturen van junior onderzoekers en PhD-students.
  • De kandidaat is collegiaal (team science) en kan een bijdrage leveren aan een positieve werksfeer.
  • Relevante kennis, BIG-registraties en ervaring met betrekking tot de klinische praktijk kunnen als extra pré gezien worden.

Arbeidsvoorwaarden

Tilburg University kent een goed arbeidsvoorwaardenpakket. Wij bieden een positie in de functie van universitair hoofddocent (UHD) met salarisniveau schaal 13 van de cao Nederlandse Universiteiten.
Het salaris bedraagt minimaal € 5.190,- en maximaal € 6.317- bruto per maand bij een voltijdse aanstelling. Het betreft een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Afdeling

Departement Medische en Klinische Psychologie

Het departement bestaat uit een groep hechte, enthousiaste onderzoekers die als drijfveer hebben om de kwaliteit van leven van mensen met psychische en/of somatische klachten verbeteren. 
Ons onderzoek richt zich voornamelijk op welke levensstijlen enerzijds en welke persoonlijkheidskenmerken anderzijds samenhangen met psychische, somatische, of psychosomatische klachten, en via welke psychologische of biologische mechanismen dit verloopt. Ook kijken wij naar hoe we die mechanismen kunnen beïnvloeden om de klachten te kunnen voorkomen (preventie), of deze in frequentie en/of intensiteit terug te dringen (behandeling).
Door onze unieke combinatie van medische en klinische psychologie in één departement kunnen we onze doelstelling (de kwaliteit van leven van mensen met psychische en/of somatische klachten verbeteren) waarmaken en daardoor van grote maatschappelijke waarde zijn. 

Specificaties

  • Universitair hoofddocent
  • Gezondheid
  • max. 40 uur per week
  • €5190—€6317 per maand
  • Gepromoveerd
  • 17173

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you