Hoogleraar en afdelingshoofd Reumatologie

Hoogleraar en afdelingshoofd Reumatologie

Geplaatst Deadline Locatie
17 mrt 15 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Raad van Bestuur zoekt een hoogleraar Reumatologie tevens afdelingshoofd van de gelijknamige afdeling in het Erasmus MC. Het medische, organisatorische, financiële en onderzoeksbeleid van deze afdeling valt onder uw eindverantwoording. U geeft op een stimulerende en verbindende manier integraal leiding aan deze afdeling op basis van Koers '23, het huidige strategische vijfjarenplan van het Erasmus MC, en de leiderschapsvisie die voor het Erasmus MC geldt. Vanuit die functie bouwt u verder aan een visie op de Reumatologie voor het Erasmus MC. U zoekt naar de mogelijkheden tot voortdurende optimalisatie van de afdeling en bent de drijvende kracht achter nieuwe ontwikkelingen.

Met uw managementkwaliteiten draagt u zorg voor de personele, organisatorische en financiële aangelegenheden op de afdeling en geeft u leiding aan de units binnen de afdeling en stimuleert u daarbij de samenhang tussen aandachtsgebieden. Kennis van nationale en internationale ontwikkelingen binnen de Reumatologie is daarbij essentieel.

U weet de innovatieve mogelijkheden uit de Convergentie met de TU Delft en de Erasmus Universiteit maximaal te benutten, en deze in te weven in de afdeling met daarbij aandacht voor macro-economische en socio-economisch effecten van innovaties. Daarnaast levert u een proactieve bijdrage aan de strategische beleidsvisie van het Erasmus MC.

Met uw brede visie weet u het academische zorgaanbod binnen de Reumatologie en de eraan verbonden gebieden uitstekend te profileren. Ook kunt u voorwaarden scheppen om de deskundigheid zo goed mogelijk in te zetten en om initiatieven te stimuleren die de kwaliteit van de dienstverlening verbeteren.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

Het Erasmus MC zoekt een gepromoveerde reumatoloog met een academisch profiel en een bewezen track-record in zorg, onderzoek en onderwijs.
 • U beschikt over goede management en contactuele kwaliteiten om leiding te geven aan een complexe organisatie, waarbij zorg geleverd wordt in meerdere ziekenhuizen.
 • U heeft bewezen klinische vaardigheden en een uitstekende reputatie in de patiëntenzorg.
 • U heeft de capaciteiten om de tertiaire zorg van de afdeling verder te stimuleren en uit te bouwen, en daarbij de samenwerking met ziekenhuizen in de regio te onderhouden en versterken.
 • U beschikt over een goed track-record op het gebied van klinisch onderzoek, en bent in staat om te zorgen voor synergie en translatie tussen fundamenteel en klinisch onderzoek.
 • U heeft ervaring met academisch onderwijs en beschouwt bijdragen aan het geven en ontwikkelen van Erasmus MC onderwijs als een essentiële taak van de afdeling.
 • U heeft een uitstekend nationale reputatie, en een internationaal profiel. Verder heeft u een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en pakt u nieuwe ontwikkelingen met beide handen aan.
 • U bent ook een verbindend leider, zowel binnen als buiten de eigen afdeling, en gericht op samenwerking, met affiniteit voor een bedrijfsmatige aanpak. Dankzij uw vermogen om bruggen te bouwen en voorwaarden te scheppen, weet u ook de samenwerking binnen en buiten het Erasmus MC te versterken en te verdiepen.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.
 • Een vast dienstverband
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 15.117,- (schaal H,H/A) bij een volledige werkweek van 40 uur.
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.

Werkgever

Erasmus MC

De missie van het Erasmus MC is: Een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Het Erasmus MC wil erkend leidend zijn in innovaties op het gebied van gezondheid en zorg. Verantwoordelijk, Verbindend en Ondernemend. Dat zijn de kernwaarden van het Erasmus MC. Ze staan niet op zichzelf, maar zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Toekomstige grote innovaties op het gebied van gezondheid en zorg liggen op de terreinen waar biomedische en natuurwetenschappen, geneeskunde, technologie en big data elkaar raken. De innovaties die hieruit voortvloeien, beïnvloeden het perspectief op gezondheid en ziekte, op moleculair, cellulair, mens- én populatieniveau. Technologie wordt een steeds belangrijker en niet meer weg te denken onderdeel van alle kerntaken. Het Erasmus MC streeft ernaar het eerste technische UMC van Nederland te zijn. Het Erasmus MC is de academische motor die nieuwe regionale, nationale en internationale samenwerkingen en netwerken vormgeeft, leidt en faciliteert, en de regio verbindt met nationale en internationale ontwikkelingen. De kracht van het Erasmus MC ligt in de nauwe verbinding tussen kliniek en faculteit.

De afdeling Reumatologie van het Erasmus MC is een belangrijk academische centrum voor tertiaire reumatologische zorg in Nederland en verzorgt tevens de tweedelijns patiëntenzorg in het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) en het IJssel land Ziekenhuis. De afdeling heeft zeer sterke regionale en nationale verbindingen. Specifieke aandachtsgebieden in de zorg zijn jongeren met juveniele idiopatische artritis, patiënten met artritis of een systeemziekte met een kinderwens of al zwanger, en patiënten met hypermobiliteit.

Naast complexe en tertiaire zorg ondersteunt, stimuleert en initieert de afdeling Reumatologie onderzoek op de gebieden vroege ontstekingsartritis, reproductieve reumatologie en de rol en regulatie van het adaptieve immuunsysteem. Reumatologie speelt daarnaast een belangrijke rol in het onderwijscurriculum en de medisch specialistische vervolgopleiding.

De komende jaren zullen basaal en translationeel onderzoek ervoor zorgen dat de mechanismen die een belangrijke rol spelen in de pathogenese van reumatologische ziekten beter in kaart worden gebracht. Dit zal bijdragen aan het ontwikkelen van nieuwe zogenaamde "targeted therapies", waarbij biomarkers en algoritmes een belangrijke rol zullen spelen in het identificeren van aandoeningen en het bepalen van de beste behandelstrategie voor iedere individuele patiënt. Essentieel hierbij zal de technologisch georiënteerde samenwerking met de TU Delft zijn in het kader van de Convergence. Verder zal socio-economische evaluatie van zorg gekoppeld aan patient reported outcome measures (value based health care) een toenemende rol gaan spelen in de evaluatie van de kwaliteit van onze zorg, zowel qua behandelstrategieën, de plaats van de geleverde zorg (eerste, tweede of derde lijn) en het type geleverde zorg.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Gezondheid
 • max. 40 uur per week
 • €1021—€1271 per maand
 • Universitair
 • 11.10.21.RVB-P707567-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

's-Gravendijkwal 230, 3015 CE, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you