Arts-onderzoeker Cardiologie & Reumatologie

Arts-onderzoeker Cardiologie & Reumatologie

Geplaatst Deadline Locatie
25 mrt 25 apr Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 apr 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij de ambitie om de zorg voor patiënten met een complexe auto-immuunsysteemziekten te verbeteren? En heb je interesse in het vakgebied cardiologie? Dan ben jij misschien wel de arts-onderzoeker die wij zoeken.

Functieomschrijving

Pulmonale hypertensie (PH) is een zeldzame maar potentieel dodelijke complicatie van systemische sclerose (SSc). De laatste jaren zijn er verschillende medicijnen op de markt gekomen waarmee PH goed behandeld kan worden. De diagnose PH wordt gesteld middels een rechter hartkatheterisatie. Het is echter niet wenselijk om bij alle SSc-patiënten een katheterisatie te doen. Daarom hebben we goede biomarkers nodig om patiënten te identificeren die een katheterisatie moeten ondergaan. En hier hebben we jou voor nodig! In dit project ga je onderzoeken of ECG-parameters kunnen voorspellen wie er PH heeft en wie er in de nabije toekomst PH zal ontwikkelen. Hiervoor zullen ECG’s van een groot aantal SSc patiënten uit expertisecentra in Europa gebruikt worden. Als arts-onderzoeker heb je een coördinerende rol in het opzetten van de logistiek voor dit project, de patiënten erbij betrekken, en het verzamelen van de klinische patiëntgegevens uit alle deelnemende centra. Je bent verantwoordelijk voor het analyseren van de gegevens en interpreteert de bevindingen samen met je begeleiders van zowel de reumatologie als de cardiologie. Op basis van je bevindingen schrijf je een aantal manuscripten voor wetenschappelijke (inter)nationale publicaties. Ook het deelnemen aan (internationale) congressen, het liefst om je eigen onderzoeksresultaten te presenteren, staat op het programma. Het streven is dat je na drie jaar je PhD-graad behaalt.

Samenvatting

·         Je werkt aan een internationaal, klinisch onderzoek naar het vroeg opsporen van pulmonale hypertensie bij patiënten met systemische sclerose middels ECG en echo

·         Je bent als onderzoeker lid van het Pulmonale Hypertensie Team van het LUMC samen met cardiologen, longartsen, vasculair internist en reumatoloog

·         Je gaat van een groot cohort patiënten met systemische sclerose gegevens verzamelen, analyseren en interpreteren

·         Je rapporteert en presenteert de bevindingen in wetenschappelijke tijdschriften en op congressen

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Je bent een afgestudeerde arts met affiniteit voor de reumatologie en cardiologie. Je hebt ambitie op het gebied van klinisch wetenschappelijk onderzoek met het doel directe patiëntenzorg te verbeteren. Voor het huidige project zoeken we een teamspeler met goede communicatieve vaardigheden. Je kunt je vlot uitdrukken in het Nederlands en het Engels, zowel mondeling als op schrift. Voor de functie is het nodig om het BROK-diploma te halen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar.

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van het project met een maximum van drie jaar. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.615,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, CAO UMC).

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

Reumatologie

De afdeling Reumatologie is nationaal en internationaal erkend als expertisecentrum op gebied van systemische sclerose. Door de Europese Reumatologievereniging (EULAR) is de afdeling als ‘center of excellence’ aangewezen, en het Center for World University Rankings plaatste de afdeling op nummer één. Het is een dynamische en ambitieuze afdeling met veel aandacht voor ontwikkeling van medewerkers. Je werkt samen met assistenten in opleiding tot reumatoloog en met een team van promovendi die (klinisch) wetenschappelijk onderzoek uitvoeren. Daarnaast werk je nauw samen met cardiologen, longartsen en klinisch promovendi van het HartLongcentrum LUMC.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €4615 per maand
  • Universitair
  • B.21.PV.EL.38

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you