Universitair Docent Encyclopedie van het Recht

Universitair Docent Encyclopedie van het Recht

Geplaatst Deadline Locatie
29 mrt 25 apr Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Tilburg University | Tilburg Law School is op zoek naar een Universitair Docent Encyclopedie van het Recht

Functieomschrijving

Het Department Public Law & Governance (PLG) van de Tilburg Law School is op zoek naar een collega die als universitair docent (UD) ons team komt versterken. PLG is een groot, divers en interdisciplinair departement, dat bijna 100 academische medewerkers en een waaier van juridische en sociaalwetenschappelijke disciplines telt. U zal zich ontwikkelen en groeien in onderwijs en onderzoek, zowel individueel als in een team van ambitieuze wetenschappers. Als universitair docent zal u opleidingsonderdelen doceren in de bachelor Rechtsgeleerdheid (Nederlands, OO Inleiding tot de Rechtswetenschap en Rechtswetenschap) en in de bachelor Liberal Arts (Engels, OO Fundamentals of Public Law en Law & Society). Tijdens uw aanstelling ontwikkelt u een onderzoeksprofiel dat aansluit bij het Signature Plan Global Law and Governance. Het onderzoek binnen Tilburg Law School is gericht op zowel wetenschappelijke als maatschappelijke relevantie. Het is georganiseerd in verschillende vakgroepoverschrijdende onderzoeksprogramma's, waaronder Global Law and Governance, New Modes of Lawmaking and Governance in a Multilayered Order, Law and Security, en Law and Technology. Belangrijke onderzoeksthema's van Enclyclopedie van het recht zijn onder meer democratisch bestuur en de rechtsstaat. De beoogde verhouding tussen onderwijs en onderzoek is ruwweg 40%-40%, de resterende 20% is bestemd voor administratieve taken.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Tilburg University is van mening dat academische excellentie wordt bereikt door de combinatie van excellent onderzoek en onderwijs, waarbij maatschappelijke impact wordt bereikt door het delen van kennis. Daarbij erkennen we dat excellentie niet alleen wordt bereikt door individuele prestaties, maar vooral door teaminspanningen waarbij elk teamlid optreedt als een leider die mensen met elkaar verbindt. 

U bent gepromoveerd in de rechtswetenschappen. Indien u nog niet gepromoveerd bent, dient u uw doctoraat met succes te verdedigen voordat u op de gevraagde aanvangsdatum aan de slag kunt. U heeft een profiel dat publiekrecht met meta-juridisch onderzoek (rechtstheorie, rechtsfilosofie, rechtssociologie of rechtsgeschiedenis) combineert. Uw groeipotentieel op het gebied van onderzoek blijkt uit peer-reviewed internationale publicaties. U bent bereid om externe onderzoeksfinanciering aan te vragen. U beschikt over wetenschappelijke integriteit en zult bijdragen aan een open en gediversifieerde cultuur van excellentie. U heeft aantoonbare onderwijservaring en goede didactische vaardigheden. Daarnaast bent u collegiaal en beschikt u over goede communicatieve vaardigheden. U spreekt vloeiend Engels en Nederlands. Van u wordt verwacht dat u beschikt over een Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO), of bereid bent deze binnen het eerste jaar van uw aanstelling te behalen. U verbindt zich ertoe actief deel uit te maken van ons team en de afdeling en u te integreren in de omgeving van de afdeling en de school.

Arbeidsvoorwaarden

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden met aandacht voor flexibiliteit en (persoonlijke) ontwikkeling. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei faciliteiten en regelingen om een optimale balans tussen werk en privé te behouden. Tilburg University bevordert diversiteit en inclusie; daarom voeren we een actief beleid voor inclusieve teams waar diverse talenten kunnen floreren.

Het bruto salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, minimaal €3.746 - €5.127,- bruto  per maand volgens schaal 11 van de CAO Nederlandse Universiteiten. Tilburg University bevordert actief gelijke en transparante salarissen tussen mannen en vrouwen door het strikt toepassen van vooraf vastgestelde parameters op basis van de ervaring van de kandidaat. Werknemers die uit het buitenland worden aangeworven kunnen in aanmerking komen voor de 30%-regeling. Dit betekent dat 30% van het salaris wordt betaald als een belastingvrije vergoeding.

Tilburg University biedt je een arbeidsovereenkomst voor een periode van (in principe) 5 jaar. 

U heeft recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van uw bruto jaarinkomen. Als u 40 uur per week werkt, ontvangt u 41 vakantiedagen per jaar.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen de ruim 1.500 medewerkers van Tilburg University kennis, dragen die over aan anderen en brengen mensen uit verschillende disciplines en organisaties bij elkaar. Op deze manier dragen we bij aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Onze aandachtsgebieden zijn economie, bedrijfsleven en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geesteswetenschappen en digitale wetenschappen, en theologie. Tilburg University staat internationaal bekend om haar hoge standaarden op het gebied van onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, alsmede goede ondersteunende faciliteiten. De campus van Tilburg University biedt zowel rust als connectiviteit, omdat deze is gelegen in een bosrijk park op slechts tien minuten afstand van het stadscentrum, de belangrijkste snelwegen en de spoorwegen. Tilburg is een middelgrote stad met 200.000 inwoners in het zuiden van Nederland, en in de nabijheid van steden als Amsterdam, Brussel, Parijs en Londen, gelegen in het hart van West-Europa. 

Tilburg Law School biedt hoogstaand nationaal en internationaal onderwijs en onderzoek op het gebied van recht en bestuurskunde. Op dit moment staan meer dan 4.000 studenten ingeschreven bij Tilburg Law School. Tilburgse studenten kunnen kiezen uit vijf bacheloropleidingen, waarvan één in het Engels (Bachelor Global Law) en tien masteropleidingen, waarvan acht in het Engels. De internationale oriëntatie van Tilburg Law School is terug te vinden in deze Bachelor- en Masteropleidingen. Het onderzoek binnen Tilburg Law School is gericht op maatschappelijke relevantie en biedt studenten de instrumenten en vaardigheden om te studeren en om te gaan met actuele vraagstukken op academisch niveau. Het onderzoek binnen Tilburg Law School is georganiseerd in vijf vakgroepoverschrijdende onderzoeksprogramma's: 1) Global Law and Governance; 2) New Modes of Lawmaking and Governance in a Multilayered Order; 3) Law and Security; 4) Sustainable Business Law and Taxation; en 5) Law and Technology. 

Afdeling

Department of Public Law & Governance

Het department of Public Law & Governance is een unieke samenwerking van onderzoekers op het gebied van: Internationaal recht, Europees recht, Constitutioneel recht, Bestuursrecht, Milieurecht, Openbaar bestuur, Rechtsfilosofie, Politieke wetenschappen, Rechtsgeschiedenis en Rechtspraak. De samenwerking binnen het departement is sterk geïnspireerd op gezamenlijke onderzoeksinteresse.

Specificaties

  • Universitair docent
  • Recht
  • max. 40 uur per week
  • €3746—€5127 per maand
  • Gepromoveerd
  • 17341

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you