Promovendus 'Outpatient Parenteral Antimicrobial Therapy’ (OPAT)'

Promovendus 'Outpatient Parenteral Antimicrobial Therapy’ (OPAT)'

Geplaatst Deadline Locatie
31 mrt 13 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 apr 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor het onderzoeksproject met als overkoepelend thema 'Outpatient Parenteral Antimicrobial Therapy' (OPAT) zoeken wij een enthousiaste collega (onderzoeker in opleiding), met affiniteit voor antibioticagebruik en antimicrobial stewardship. Je ambitie is om te gaan promoveren.

OPAT behelst de intraveneuze toediening van antibiotica in de thuissituatie bij patiënten waarbij ziekenhuisopname niet (meer) nodig is. Deze vorm van behandeling wordt erg gewaardeerd door patiënten en is kosteneffectief. Dit onderzoeksproject is bedoeld om de zorg voor patiënten met OPAT verder te verbeteren.

Dit project omvat verschillende onderzoeksvragen en methoden: van consensusbijeenkomsten, kwalitatief onderzoek tot observationale cohortstudies. De resultaten leiden deels direct tot verbetering van de zorg. Voor sommige projecten werk je samen met zorgverleners in andere ziekenhuizen in Nederland. Je voert de verschillende projecten zelfstandig uit, in nauwe samenwerking met de verschillende stakeholders.

Je werkt in een team van onderzoekers op het gebied van antimicrobial stewardship. Je directe begeleiders hebben een diverse achtergrond (medische microbiologie, infectieziekten, intensive care, implementatiewetenschappen). Waar nodig is er statistische ondersteuning en ondersteuning van de dataverzameling.

Taken en verantwoordelijkheden
  • Uitvoeren van een systematic review naar determinanten naar succesvolle zelftoediening bij OPAT. Je houdt focusgroepinterviews met patiënten, mantelzorgers en zorgverleners over hoe zelftoediening succesvol toegepast kan worden. Dit vertaal je vervolgens naar een zelftoedieningsprogramma.
  • Organiseren van een rondetafelbijeenkomst over de indicatie van ceftaroline in Nederland en het schrijven van een case series over de eerste ervaringen van het gebruik van ceftaroline.
  • Uitvoeren van een vragenlijststudie bij Nederlandse ziekenhuizen naar de mate waarin en hoe OPAT-zorg in Nederlandse ziekenhuizen geïmplementeerd is en welke barrières er voor implementatie zijn.
  • Vaststellen van de incidentie van antibiotica-geïnduceerde bijwerkingen en de frequentie waarin laboratoriumbepalingen bepaald dienen te worden in een retrospectieve multicenter cohortstudie.
  • Coördineren van de revisie van de praktijkgids "Outpatient Parenteral antimicrobial Stewardship'.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een ambitieuze, accurate, kritische en initiatiefrijke nieuwe collega met een afgeronde opleiding Biomedische wetenschappen, Farmacie of Geneeskunde met affiniteit met organisatie van zorg, antibiotica en antimicrobial stewardship.

Gezien de verschillende vraagstellingen en typen onderzoek is het belangrijk dat je beschikt over uitstekende sociale én organisatorische vaardigheden. Bovendien beschik je over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels. Je werkt zelfstandig, maar je bent ook zeker een echte teamspeler.

Ook herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. Maar er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Wij zorgen voor jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
  • Naast je maandelijkse salaris en een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Werk je op onregelmatige tijden, dan ontvang je daarvoor een toelage (47% of 72%).
  • Als fulltime medewerker heb je recht op ongeveer 168 uur vakantie (ruim 23 dagen) per jaar.
  • Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Interne Geneeskunde maakt deel uit het Radboudumc Centrum voor Infectieziekten (RCI), waarbinnen dit onderzoeksproject uitgevoerd gaat worden. Het RCI staat internationaal bekend om kennis over de wisselwerking tussen het menselijk lichaam en ziekmakende micro-organismen. We onderzoeken onderliggende mechanismen van infecties en de lichamelijke eigenschappen van patiënten die een rol spelen bij infecties. Daarnaast doen we ook onderzoek op populatieniveau, onder andere gericht op goed gebruik van antibiotica. Zo bouwen we iedere dag kennis op, in samenwerking met collega's over de hele wereld. Met onze expertise ontwikkelen we nieuwe preventieve behandelingen, diagnostiek en therapieën. En wat we weten en ontdekken, delen we via wetenschappelijke publicaties, (inter)nationale congressen en masterclasses, en intensieve samenwerkingen die we hebben in de regio, het land en de wereld.

Daarnaast leiden we aankomende artsen en andere zorgprofessionals op en adviseren we toonaangevende instanties die zich binnen en buiten Nederland inzetten voor het voorkomen en behandelen van infectieziekten. Zo hebben wij een betekenisvolle impact op de infectiezorg: in de diagnostiek en behandeling van patiënten in onze eigen kliniek, elders in Nederland en daarbuiten.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. We willen significant impact on healthcare hebben. Elke dag willen we het beter doen. Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs. Elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen. Zo krijgt iedere patiënt altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • PhD
  • Natuurwetenschappen
  • max. 36 uur per week
  • €2911—€4615 per maand
  • Universitair
  • 135203-P713180-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you