PhD-kandidaat/Arts-onderzoeker Onderwijskundig Onderzoek Medische Opleidingen

PhD-kandidaat/Arts-onderzoeker Onderwijskundig Onderzoek Medische Opleidingen

Geplaatst Deadline Locatie
1 apr 25 apr Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 apr 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Zoek jij een uitdagende baan waarin onderwijs en wetenschap samenkomen? Heb je interesse in het verrichten van onderzoek op medisch-onderwijskundig gebied en wil je graag promoveren? Dan is deze positie wellicht iets voor jou.

Functieomschrijving

Wij zoeken een enthousiaste PhD-kandidaat of arts-onderzoeker die zich gaat bezighouden met onderzoek naar onderwijs, in het bijzonder innovatie van onderwijs en toetsing, en de evaluatie daarvan. Je komt te werken binnen een groep van PhD-kandidaten, onderwijskundigen en wetenschappers die werkzaam zijn binnen de onderzoeksgroep van het Onderwijs Expertise Centrum (OEC). Je werkt samen met de andere PhD-kandidaten binnen een team met uitgebreide expertise op onderwijskundig gebied, van innovatie en ontwikkeling tot toetsing. Je zet zelf onderzoeken op, verricht literatuurstudies, verzamelt en analyseert gegevens. Ook rapporteer en adviseer je over resultaten en voortgang, publiceer je uitgevoerd onderzoek en geef je presentaties op (inter)nationale congressen en bijeenkomsten. Het streven is dat je werkzaamheden leiden tot een academische promotie.

Samenvatting

·         Je hebt een afgeronde mastergraad in Onderwijswetenschappen, Geneeskunde, Biomedische wetenschappen of vergelijkbaar

·         Je doet onderzoek naar de innovatie van onderwijs, toetsing en evaluatie

·         Je werkt samen met andere onderzoekers binnen een team met uitgebreide expertis

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Je hebt een (bio)medische of onderwijskundige achtergrond, blijkend uit een afgeronde masteropleiding in Onderwijswetenschappen, Geneeskunde, Biomedische wetenschappen of een gerelateerde opleiding. Daarnaast heb je kennis van en ervaring met het opzetten van onderzoeken en het (kwantitatief en kwalitatief) verwerken van onderzoeksresultaten. Je hebt interesse in medisch onderwijs en in het bijzonder met betrekking tot onderzoek. Uiteraard heb je goede communicatieve en organisatorische vaardigheden en ben je in staat om met verschillende betrokkenen samen te werken, maar kun je ook goed zelfstandig werken. Tot slot beheers je de Engelse taal uitstekend, zodat je in staat bent om wetenschappelijke artikelen te schrijven en presentaties te geven.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Afhankelijk van je achtergrond word je als PhD-kandidaat of arts-onderzoeker ingeschaald. Als PhD-kandidaat betekent dit een salaris van € 2.495,- in het eerste jaar en € 3.196,- in het laatste jaar (schaal Pro). Als arts-onderzoeker bedraagt je salaris minimaal € 2.911,- en maximaal € 4.615,- (schaal 10, CAO UMC). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

Onderwijs Expertise Centrum

Het Onderwijs Expertise Centrum ondersteunt en adviseert de onderwijs- en opleidingsafdelingen met expertise en kennis op het vlak van onderwijs en onderwijsontwikkeling. Daarnaast vindt er onderzoek naar medisch onderwijs plaats, om zo de kennis en het inzicht over wat nu echt goed werkt in de praktijk te vergroten. Bij het vormgeven van het onderzoeksprogramma werkt het OEC onder andere nauw samen met klinische afdelingen in het LUMC, zoals de afdeling Maag-Darm- en Leverziekten (MDL). Je wordt aangesteld bij de afdeling MDL. Deze afdeling houdt zich actief bezig met onderwijs aan medisch studenten, maar ook met onderwijs binnen de medische vervolgopleidingen en postacademisch onderwijs. Het onderzoek vindt plaats in nauwe samenwerking tussen de afdeling MDL en het OEC. Het onderzoeksteam bestaat uit ervaren onderzoekers en PhD-kandidaten. De onderzoeksgroep verricht onderwijskundig onderzoek binnen drie onderzoekslijnen: Innovatie en Evaluatie: evaluatief onderzoek van innovaties en interventies in het medisch onderwijs; Technology Enhanced Learning: onderzoek naar het optimaal inzetten van digitaal ondersteund onderwijs, met name vanuit een blended learning concept; en Wetenschappelijke en Academische Vorming: onderzoek naar de effecten van wetenschappelijke vorming in het curriculum op life long learning en wetenschappelijke vaardigheden. Jouw positie valt binnen de lijn Innovatie en Evaluatie.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €3196 per maand
  • Universitair
  • B.21.EK.EO.39

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you