Docent / onderzoeker bioinformatica - moleculaire biologie

Docent / onderzoeker bioinformatica - moleculaire biologie

Geplaatst Deadline Locatie
1 apr 2 mei Amsterdam

Functieomschrijving

Sta jij er voor open om op een andere manier vakinhoudelijk bezig te zijn? Nu ben je een onderzoeker die complexe biologische onderzoeksvragen weet te vertalen in slimme experimenten, waarbij laboratorium en computer elkaars verlengde zijn. Straks inspireer jij de nieuwe generatie life science specialisten om complexe datasets te leren zien als een schatkist in plaats van een onkraakbare kluis.

Het vakgebied van onze life science bachelors verandert. Daar waar ze in het verleden ongeveer 80% van hun tijd in het lab doorbrachten, is het belang van goed in silico-onderzoek steeds belangrijker geworden. Dit betekent dat onze studenten niet alleen vaardig moeten zijn met pipetten, enzymen en geavanceerde apparatuur, maar ook met databases, bioinformatica tools en algoritmes in verschillende programmeertalen.

Onze opleidingen kiezen er voor om laboratoriumonderzoekers op te leiden die niet per sé in staat hoeven te zijn om ‘from scratch’ een algoritme te schrijven, maar ze moeten deze wel kunnen begrijpen, aanpassen en combineren. Om dit te bereiken zijn wij op zoek naar een collega die onze studenten tijdens deze ontdekkingstocht kan inspireren, uitdagen en coachen.
Naast onderwijs zijn onze docenten ook zelf actief in onderzoeksprojecten (vraagstukken uit het werkveld) waar we onze studenten voor opleiden. Ook hier speelt bioinformatica vaak een belangrijke rol. Afhankelijk van de projecten zal jij ook hierin actief deelnemen. Onze huidige onderzoeksprojecten bevinden zich op het gebied van plantenbiotechnologie, bijengezondheid, microbiologie, en humane gezondheid.

Wat ga je precies doen als nieuwe collega

 • Gemiddeld geef je 1-2 dagen per week praktijkles. Dit kan in het fysieke laboratorium zijn, maar ook in bioinformatica-labs.  Voor de fysieke lablessen ben jij bekend met moleculaire en cellulaire technieken, voor de bioinformatica weet je studenten wegwijs te maken in allerlei databases, analyse van -omics data, beeldverwerking en datavisualisatie.
 • Naast deze praktijklessen bied je ook andere onderwijsvormen aan zoals projectonderwijs en werkcolleges. Hierin is interactie tussen docent en student erg belangrijk. Een sterke theoretische basis is een goed vertrekpunt, maar de toepassing staat altijd centraal. Onze (jouw) studenten doen daarnaast een belangrijk deel van hun ervaring op in het werkveld tijdens hun stage. Hierbij ben jij zowel coach als beoordelaar.
 • Naast docent ben je ook collega en inhoudsdeskundige. Ons onderwijs is een teamresultaat. Samen kijken we welke didactische vormen het meest succesvol zijn om onze studenten de vereiste kennis en vaardigheden bij te brengen.
 • Samen met collega’s ontwikkel en onderhoud je de bioinformaticacomponenten van het curriculum en de daar bij behorende infrastructuur.
 • Afhankelijk van de lopende projecten zal je voor een deel van de tijd meedraaien in onderzoeksprojecten in samenwerking met het werkveld waar we onze studenten voor opleiden.

Goed om te weten
Geen onderwijsbevoegdheid? Geen probleem!
Om studenten te coachen heb je de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB) nodig. Bezit je die nog niet, dan volg je op onze kosten hiervoor een opleiding na je eerste jaar. We verwachten dat je je ook daarna blijft ontwikkelen in onze lerende organisatie. Je durft kritisch naar jezelf te kijken en je mening aan te passen. Je zoekt de verbinding met je collega’s en je laat zien wie je bent. Je probeert dingen uit en volgt je hart. Dat maakt jou een rolmodel voor je studenten én je collega’s.

Specificaties

Hogeschool Inholland

Functie-eisen

 • Je bent een moleculair bioloog met ruime ervaring in de bioinformatica. Daarbij ben je handig in het vinden en toepassen van de juiste software en databases en heb je ervaring met R.
 • Je hebt naast een relevante master-opleiding minimaal 4 jaar werkervaring (onderzoek).
 • Je bent een gedreven persoon waarin de grote liefde voor het vakgebied en de wil om jonge mensen hierin op te leiden verenigd zijn.  
 • Hoewel het hebben van een onderwijsbevoegdheid in eerste instantie geen vereiste is, verwachten we wel aantoonbaar inzicht en affiniteit met toegepast wetenschappelijk onderwijs.
 • Je moet goed kunnen schakelen tussen zelfstandig kunnen werken en samenwerken. Als docent ben je deels solist: je staat ‘alleen’ voor de groep. Als collega ben je lid van een team dat samen zorgt voor een goed curriculum.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste. Het merendeel van onze lessen is in het Nederlands.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 18 maanden met uitzicht op een vast dienstverband.

 • Je vindt bij ons een professionele, maar tegelijkertijd informele werksfeer waarbij je een persoonlijke, warme band hebt met collega’s, die jou vanaf dag één terzijde staan en wegwijs maken, waardoor je je al snel thuis voelt.
 • Het betreft een tijdelijk dienstverband van 18 maanden met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een salaris dat afhankelijk van opleidingsniveau en ervaring maximaal €5026,28 bruto per maand bedraagt, schaal 11, bij een fulltime dienstverband.
 • Een werkweek van 40 uur per week, maar weet dat alles vanaf 32 uur per week ook bespreekbaar is.
 • Een goed te bereiken werkplek in Amsterdam. Alle gemaakte reiskosten met openbaar vervoer worden 100% vergoed. Kies je voor eigen vervoer weet dan dat je hierin beperkt vergoed wordt.
 • Een uitbetaling van een vakantietoeslag van 8% in mei.
 • Een uitbetaling van een eindejaarsuitkering van 8,3% in december.
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling bij ABP (Pensioenfonds voor overheid en onderwijs).
 • Je krijgt van ons genoeg ruimte (tijd) en ruime middelen (geld) voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk dat je altijd bereid bent om te leren. Bij ons staat leren=durven centraal.
 • Er wordt een verzekering tegen gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid voor je afgesloten die volledig door ons, Hogeschool Inholland, wordt betaald.
 • Je hebt bij ons recht op een ruimhartige regeling betaald ouderschapsverlof en een aanvulling op de wettelijke regelingen als het gaat om partnerverlof bij de geboorte of adoptie van jouw kind(je).
 • Een prettige en informele werkomgeving, waarin we onze collega’s en studenten bij naam kennen.
 • Naast bovengenoemde arbeidsvoorwaarden bieden wij ook een keuzemenu aan. In dit keuzemenu zit o.a. de mogelijkheid tot het kopen en verkopen van bovenwettelijke verlofuren, het fietsplan en de mogelijkheid van saldering woon-werkverkeer en vakbondscontributie.

Sociale partners blijven inzetten op verhoging van de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek, van de onderwijsorganisatie en van het personeel. Wij volgen de cao hbo. Een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Inholland

Als je komt werken bij Inholland, dan ervaar je dat studenten én collega's bij ons centraal staan. Onze cultuur is persoonlijk en dichtbij, dat betekent een leer-en werkomgeving waarin we elkaar bij naam kennen. Bij ons krijg je de ruimte om je zowel professioneel als persoonlijk te blijven ontwikkelen, in elke rol en op elk niveau. Om zo een inspirerend voorbeeld te zijn voor onze studenten (en zij voor ons) en relevant te blijven in een steeds veranderende wereld.
Op onze 8 locaties verspreid over de Randstad, van de kop van Noord-Holland tot de Drechtsteden, moedigen we onze studenten aan om door te groeien tot zelfverzekerde professionals die de samenleving duurzamer, gezonder en creatiever maken. Vanuit een veilige basis bereiden we hen voor op de banen van morgen. Dit doen we met een breed hbo-onderwijsaanbod en onderzoek, dat zo goed mogelijk aansluit op de ontwikkelingen in de praktijk en dat gericht is op verschillende interessegebieden: van gezondheidszorg tot economie en van techniek tot onderwijs.
Onze docenten en collega's van de stafdiensten leggen de lat hoog, voor onze studenten, voor elkaar en voor zichzelf. In de steeds veranderende wereld heb je moed nodig om je jezelf kwetsbaar op te stellen en je mening te durven aanpassen. En lef te hebben om kritisch te blijven, dingen uit te proberen en je gevoel te volgen. Continu blijven zoeken, vallen, opstaan en doorgaan. Leren = durven!

Afdeling

Agri, Food & Life Sciences

Ons domein Agri, Food & Life Sciences leidt studenten op die bijdragen aan een groene, leefbare, gezonde en duurzame samenleving. Binnen ons cluster Life Sciences & Chemistry leiden we onderzoekers op die op microniveau inzoomen op grote, vernieuwende thema's in biologie en chemie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van geavanceerde technieken in gezondheidsonderzoek en het gebruik van moleculaire plantenveredeling om voedselgewassen te optimaliseren.
Wat jouw expertise ook is, jij laat je studenten uitgroeien tot wendbare, zelfstuderende professionals met een eigen visie. Hoe? Door hun tanden te laten zetten in actuele vraagstukken uit de praktijk. Binnen leergemeenschappen van andere docenten, onderzoekers en partners uit het werkveld daag jij studenten uit om tot oplossingen te komen die ook jou verrassen. Laat ze onderzoeken, experimenteren en co-creëren. En houd je deur open: voor vragen van studenten. Voor interessante ‘crossovers’ met andere opleidingen van Hogeschool Inholland. Voor nieuwe verzoeken en kansen uit het werkveld. Dat maakt het werk bij Agri, Food & Life Sciences ondernemend en creatief. En de sfeer persoonlijk, dichtbij én divers. Want bij ons kun je jezelf zijn en staan we open voor elkaar.

Additionele informatie

Nieuwsgierig geworden, maar heb je nog vragen?
Wij snappen dat je vragen hebt over deze functie. Of misschien ben je nieuwsgierig geworden naar de werkomgeving. Neem dan eens contact op met Bart Pieterse (teamleider Life Sciences). Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06-21115382 en kan al jouw inhoudelijke vragen beantwoorden.

Durf jij voor deze uitdaging te kiezen?
Dan zien wij jouw sollicitatie graag vóór 3 mei tegemoet. Je kunt een terugkoppeling op jouw sollicitatie binnen 1,5 week verachten. Na een eerste (online) selectiegesprek volgt een tweede gesprek met collega’s uit het team. Word jij onze nieuwe collega? Dan verwelkomen we je graag zo spoedig mogelijk in ons team.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; IT; Onderwijs; Techniek / laboratorium
 • Techniek; Natuurwetenschappen; Gezondheid
 • 32—40 uur per week
 • max. €5026 per maand
 • Universitair
 • SP Docent/onderzoeker bioinformatica

Werkgever

Hogeschool Inholland

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Naaldwijkstraat 45, 1059 GJ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Hogeschool Inholland). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 2 mei 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).