Postdoctoraal onderzoeker voor het project "Duurzaamheid door Pensioenfondsen"

Postdoctoraal onderzoeker voor het project "Duurzaamheid door Pensioenfondsen"

Geplaatst Deadline Locatie
13 apr 2 mei Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het Instituut Bestuurskunde van de Faculty of Governance and Global Affairs zoekt kandidaten voor de functie van Postdoctoraal onderzoeker voor het project "Duurzaamheid door Pensioenfondsen"

Functieomschrijving

Het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden zoekt voor een periode van 18 maanden een postdoctoraal onderzoeker voor het onderzoeksproject “Duurzaamheid door Pensioenfondsen”. Deze functie wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de Hans-Böckler-Stiftung. Het project onderzoekt de invloed van het medezeggenschap op het duurzaam beleggingsbeleid van pensioenfondsen. Het project richt zich op Denemarken, Duitsland en Nederland. 

De postdoc zal deel uitmaken van het onderzoeksteam van de Universiteit Leiden, onder leiding van Dr. Natascha van der Zwan. Andere onderzoeksteams zijn gevestigd in Ierland en Oostenrijk. De postdoc zal casestudies uitvoeren van geselecteerde pensioenfondsen in Nederland om de besluitvormingsprocessen over duurzaam beleggen te onderzoeken. De postdoc zal ook bijdragen aan vergelijkend onderzoek naar de regelgevende context van duurzaam beleggen door pensioenfondsen in de projectlanden.

Werkzaamheden

 • Onafhankelijk en in teamverband onderzoek uitvoeren naar de invloed van medezeggenschap op het duurzaam beleggingsbeleid van Nederlandse pensioenfondsen;
 • Het afnemen van semigestructureerde interviews om informatie te verzamelen over de individuele cases die voor analyse zijn geselecteerd;
 • Het verzamelen en analyseren van informatie over de reguleringscontext van duurzaam beleggen in Nederland;
 • Als co-auteur de bevindingen van het project verspreiden in hoog aangeschreven internationale peer-reviewed tijdschriften, conferentiepresentaties, beleidsrapporten en andere relevante formats;
 • Samenwerken bij het presenteren van het project aan de belangrijkste stakeholders, academici en beleidsmakers/practitioners die werken op het gebied van pensioen.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • Een doctoraat in politicologie, sociologie, economie, organisatiestudies, geografie of een andere relevante discipline;
 • Sterke beheersing van kwalitatieve onderzoeksmethoden;
 • Een veelbelovend publicatierecord met publicaties in internationale peer-reviewed tijdschriften;
 • Bewezen vaardigheden om onderzoeksresultaten te communiceren aan niet-academische doelgroepen, bijvoorbeeld via publicaties gericht op een breder publiek, mediaoptredens, etc;
 • Naast een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal is zeer goede beheersing van het Engels (niveau C1) een vereiste. Projectverantwoordelijkheden zijn onder meer het houden van semi-gestructureerde interviews in Nederland.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 18 maanden. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.790,- en maximaal € 4.402,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10). Daarnaast is een eindejaarsuitkering (8,3%), en vakantietoeslag (8%) van toepassing. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Governance and Global Affairs is één van de 7 faculteiten van de Universiteit Leiden. Geworteld in de academische traditie werken onze studenten en onderzoekers samen met nationale en internationale partners aan nieuwe inzichten en oplossingen voor hedendaagse vraagstukken op het snijvlak van politiek, bestuur en internationaal recht. Zie de website voor meer informatie.

Het Instituut Bestuurskunde in Den Haag is een van de grootste en oudste instellingen voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs in de bestuurskunde in Nederland. Het instituut combineert een sterke internationale academische reputatie met een centrale positionering bij de internationale, nationale, regionale en lokale overheidsinstellingen, inclusief die in Den Haag. Het Instituut Bestuurskunde ontvangt consequent hoge beoordelingen in peer reviews voor zowel zijn onderwijs- als onderzoeksprogramma’s. Het instituut biedt een Nederlandstalige bacheloropleiding met twee tracks, een Nederlandstalige masteropleiding Management van de publieke sector, een Engelstalige masteropleiding Public Administration en participeert in verschillende opleidingen met andere faculteiten, waaronder de Masteropleiding Governance of Sustainability en masteronderwijs op het gebied van Population Health Management.

Specificaties

 • Postdoc
 • Recht; Gedrag en maatschappij
 • Gepromoveerd
 • 21-165

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Turfmarkt 99, 2511 DC, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you